Автор: Lalinda
Дата: 05-04-11 10:43
Аз съм зодия Риби и като дете бях доста скептична (голямата ми любов бе астрономията, не астрологията), но пък най-добрата ми приятелка, също зодия Риби, се увличаше изключително и по астрология, и по нумерология, докопваше разни интересни неща, които на ония години превеждаше от италиански, та доста ни забавляваше и нещата винаги съвпадаха...
Та, продължавам да не вярвам много-много, но напоследък един щайнерианец (вероятно и в щайнерианството не вярвам), когото попитах дали вярва в зодиите, ми каза, че толкова много неща се определят от хода на планетите, че нямало как и човешката съдба да не зависи от тях... Както и да е, този щайнерианец е зодия Лъв, но проявява интерес към особата ми заради рождената ми дата - между тази на Щайнер и Балмер... Хм.
И аз не знаех много нещо за зодия Лъв, ама ей на, взех и се зачетох в написаното от Линда Гудман (препоръчана ми от моята приятелка) и ми се стори, че написаното за Лъва отговаря напълно на това, което видях у щайнерианеца... Хе-хе.
Малко дълго отклонение, за да кажа, че хората вероятно се влияят не толкова от хода на планетите в деня на рождението им (някои настояват да се отчита момента на зачеването им), колкото от това, което ВЕЧЕ се "знае" за представителите за зодията.
За зодия Риби, вкл. Линда Гудман, пише какви ли не странности - че били ниски, дебели и тромави, например, но аз лично не съм от тях, дори напротив...
Според нумерологически ескиз обаче за рождената ми дата пишеше, че съм щяла да постигна много, наблюдавайки.
Помня го и ви наблюдавам.
Линда Гудман наистина пише много увлекателно, а и преводачът ми се струва добър... Но тя, доколкото помня, е Овен.
Още една случка покрай зодиите. Преди петнадесетина и повече години ходих на един курс по цивилизация във Френския институт... Преподавателката ни бе французойка, пообиколила света и преподавала в различни страни, почти веднага ни попита защо българите винаги я питат коя зодия е... Защо ли, казах, защото хората искат да опознаят по-бързо непознат събеседник... После тя попита дали можем да познаем коя зодия е... Казах, без много да мисля (нали наблюдавам, не е шега работа), че е или Овен, или Телец! Познала бях - оказа се, че е родена на 23 април.
В заключение обаче бих казала на Скорпионите да не вземат много присърце това, което се "знае" за тях.
Тук мнозина са ме питали дали не съм зодия Лъв. Да, асцендентът ми е Лъв, както ми казват, само че, след като прочетох всичко за Лъва, не открих абсолютно нищо, което да е близко до характера ми.
С други думи, наблюдавайте, но не се заблуждавайте.
Овните и Раците са ми симпатични. Също Скорпионите, Рибите, Близнаците, Стрелците, Везните, Козирозите и Водолеите...
Само че, опознаеш ли веднъж някой Лъв, всичко друго започва да бледнее...
|
|