Автор: Lalinda
Дата: 20-11-10 13:31
И американците ли мразиш, Деяне Димов?
Иначе дори българите не понасят други българи, но това обикновено не се коментира, нали?
На мен пък дори немците са ми симпатични. Чувала бях - от българи - какви ли не простотии за тях, пък не го видях с очите си.
Странното бе, че дори тези, към които се обръщахме, неотменно знаеха френски... понеже бяха завършили художественото си образование във Франция.
Както и да е.
Лично аз ги харесвам. Не съм попадала на по-гостоприемна нация, пък няма департамент, който да не съм посетила и да не съм била на гости на местни жители...
Повечето, разбира се, бяха селяни, понеже живееха на село, но пък пишеха книги, рисуваха, музицираха, пееха в църковни хорове, организираха летни школи, ваеха грънци и какво ли още не... Хранеха се добре и не помня да са били агресивни. Ако бяха агресивни, едва ли биваха доживявали до 100 години... Казват дори, че след тридесетина години във Франция ще има половин милион столетници...
Ако минаваш през Франция, влез, например, в някоя голяма книжарница..., оцени навалицата за книги и се запитай защо ли тия хора четат книги?
|
|