Автор: Marillion
Дата: 12-10-09 07:50
copy/paste
Кренвиршите или митът за тоалетната хартия
Кренвирш – Кой вид точно да си взема? От едно време битува мнението, че кренвиршът всъщност се бил правел от тоалетна хартия. Е, истината е, че не се прави от това, но … по времето на комунизма коктейлът „Кренвирш” се е правел от много отпадъчни меса – например : кости, дреболии, кожа и прочие. Днес, кренвиршът по-скоро е креМвирш, тъй като според моето скромно мнение, съдържанието му е един прекрасен крем от соеви изолати, соеви брашна и протеини със същия произход.
Хубавите кренвирши се правят с естествена обвивка /колаген с естествен произход/, имат малък срок на годност /до 7-8 дни/, имат по-тъмен цвят, по-скъпи са, имат известно количество месо и/или месни (животински) протеини. Кренвиршът, ако е един брой, потъмнява в краищата си, тъй като има по-ниско съдържание на антиоксиданти и обикновено не е пилешки.
По правило пилешките кренвирши не съдържат месо, казах по правило. Те по принцип се правят със соеви продукти, по-евтини, много овкусители, оцветители и тн. Те могат да издържат до 14 дни /100 % по-дълъг срок на годност/, не лепнат, когато застоят и по никакъв начин не се издават на външен вид, че са стари. Освен, в момента, в който не замиришат на непрани чорапи /миризмата не е същата, но е учудващо гадна/.
|
|