Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ЕЧемик в окото?
Автор: PeterPAN   
Дата:   07-10-09 19:53

како се пави, препоръчайте лекар

Отговори на това съобщение
 Re:
Дата:   07-10-09 19:54

на ръба на долния клепач се намира

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   07-10-09 19:56

Мисля че всеки офталмолог би могъл да свърши работа.В ИСУЛ ако е спешно.

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   07-10-09 19:57

разтъркване със златен пръстен - бабина рецепта [smilie8] то и сам си минава най-често, но ако не, отиваш на д-р [smilie5]

Re:
Автор: emilliano   
Дата:   07-10-09 19:59

Не е задължително да е ечемик,наистина просто върви да го видят. И само не прилагай никакви бабешки лекове.

Re:
Автор: тьма   
Дата:   07-10-09 20:01

разтъркване с края на котешка опашка - проверена лично рецепта[smilie3]

Re:
Автор: MarinY   
Дата:   07-10-09 20:07

появява ли ти се "ечмик", значи имаш проблем с очилата - нуждаеш се от тях, или ако носиш, са с грешни диоптри или ъгъл.
Начина по-който ги "изчиствах", преди много години: няколко пъти на ден (колкото по-често, толкова по-добре) - изплакване на окото с чашка с максимално студена вода.
Е, може и с шепа.

Re:
Автор: snoopoff   
Дата:   07-10-09 20:09

ама задължително ли е да е точно края на опашката?

Иначе по темата - кофти [smilie23] . Най-добре, както казва емилиано - иди да го погледне някои доктор :)

Re:
Автор: captainme   
Дата:   07-10-09 20:10

Ечемикът представлява малък абсцес на клепача, обикнове-но в основата на миглите, който причинява болка и оток. Той често се появява при умора и изтощение, когато организмы е особено податлив на инфекции. Домашните средства могат да облекчат болката и да ускорят оздравяването.
Ечемикът не е сериозно заболяване и възниква в резултат на инфекция в основата на косъм от миглите. По принцип изчезва, като се спука и отдели гной, или заздравяването е бавно. Ако не се лекува, се задър-жа 7-10 дни. Целта на терапията е да бъде смален или спукан, да се предотврати разпространението на ин-фекцията и да се изгради устойчи-вост към нея в бъдеще.

ПРОФИЛАКТИКА
Повишете устойчивостта си спрямо инфекции чрез редовни физически упражнения, здравословно хранене и методи за справяне със стреса. Ечемикът е заразен, затова болният трябва да ползва индивидуални кърпи за лице и тяло, конто да се сменят всекидневно. Ако живеете с човек, страдащ от такава бактериална инфекция, мийте внимателно ръцете си и избягвайте да пипате очите си.

ЛЕЧЕНИЕ
Не се опитвайте да изстискате гнойта от ечемика. Ако той се спука сам, внимателно избършете секрета.
Успокояващ компрес
Поставете малко памук във вдльбнатата част на дървена лъжица и го увий-те с бинт. Потопете льжи-цата в подходящ билков чай или гореща вода и поставете вьрху окото за 5-10 минути.

Билколечение
• Всеки ден яжте по 2 скилидки суров чесън, за да повишите имунитета си.
• Направете чай от една от следните билки: очанка (намалява възпалението), репей или невен (за борба с
• инфекциите). Пригответе компрес и го нало-жете според указанията на илюстрацията. Повтаряйте процедурата на всеки 2 часа.
• За укрепване на имунната система пиите всекидневно по 2 чаши чай от ехинацея, репей, хидрастис, лепка и мента.

От аптеката: Всекидневно приемайте добавки с витамин С, флавоноиди и рибено масло (за мастни киселини омега-3), за да се справите по-лесно с инфекцията.

Хомеопатия
• Pusatilla: при първата поява на ечемик или при периодично изявяващ се ечемик, който е с жълта гной.
• Silica: за да се справите с ечемик, при който не помага Pulsatilla.

КОГА ДА ПОТЪРСИТЕ МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ
• Ечемикът не се е спукал или намалял след 3 дни.
• Страдате от рецидивиращ ечемик.
• Ечемикът се уголемява.
• Самою око е зачервено или има секрет.

Re:
Дата:   07-10-09 20:10

MarinY
Дата: 07-10-09 20:07

появява ли ти се "ечмик", значи имаш проблем с очилата - нуждаеш се от тях, или ако носиш, са с грешни диоптри или ъгъл.
Начина по-който ги "изчиствах", преди много години: няколко пъти на ден (колкото по-често, толкова по-добре) - изплакване на окото с чашка с максимално студена вода.
Е, може и с шепа.

Това абсолютно върши работа, аз така си ги оправях моите едно време [smilie24] [smilie5] [smilie5] Но изобщо не е задължително да има проблеми с очите, за да има ечемик все пак [smilie8] [smilie6]

Re:
Дата:   07-10-09 20:14

не нося очила, педполагам, че е от настинка или грип, ако не се подобри ще ходя до личния ...

Re:
Дата:   07-10-09 20:52

Ходеолумът е най-честото, но не единствено "образувание" на клепача. Може и само да си изчезне, може и народната медицина да помогне, ама е хубаво да се види. Особено, ако е до вътрешната страна на долния, където са точиците, където се "оттичат" сълзите. Темата не е много за форума [smile]

Re:
Автор: atrifonov   
Дата:   07-10-09 20:52

Лечението е следното- Fucitalmic creme 3x1+ Okacin 3x1капка + физиотерапия ( солукс + УВЧ), а когато си вкъщи слагаш на окото топла кърпа
пс.- не тъпкай със златен пръстен, не слагай мляко от кърмачка и други подобни глупости
Физиотерапията е 10 процедури

Re:
Автор: Vanessa_atalanta   
Дата:   07-10-09 21:03

на мен ми се появи един преди около месец, не ме боли, но и не спада [smilie2]

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   07-10-09 22:02

кърмачка да ти "цръкне" малко в очето

[smile]

Re:
Автор: DidiAndreeva   
Дата:   07-10-09 22:08

Иво, това е за възпалено око и помага, но за ечемик... едва ли [smile]

Re:
Дата:   07-10-09 22:11

добре де. тогава "некърмачка" да не му цръква, а само да му ги покаже. дори и да не помогне поне знаем, че със сигурност няма да му навреди.

[smilie21]

Re:
Дата:   07-10-09 22:12

IvoZafirov
Дата: 07-10-09 22:02

кърмачка да ти "цръкне" малко в очето

На мен така ми излекуваха едно време едното оче, след като ми се беше набила една треска [smile] [smile]

Re:
Автор: solar_sea   
Дата:   07-10-09 22:14

Два пъти ми се е появявал до сега, и двата пъти при голямо напрежение - учене за изпит през нощта преди изпита :)

И в двата случая - капки торбадекс / торбадин (антибиотични) - няма проблем :)

Re:
Дата:   07-10-09 22:20

никога не ми се е появявал досега [smilie21]

може би защото редовно правя профилактична терапия на окото [smilie5]

Re:
Автор: the_drug   
Дата:   07-10-09 22:37

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Дата:   07-10-09 22:46

Извинявам се вече за спама, ама
в България има много слаба здравна култура и от това страда цялото здравеопазване и трябва да се започне още от там. И това не е заради ниско IQ, ами просто традиция. И се предава от поколение на поколение. И куп реклами, които поддържат всичок. И накрая лекарите - слугите на добре изграденото социалистическо общество - винаги и за всичко са виновни.

За да не се чудите защо го пиша - по повод повсеместно разпространената практика - като имам симптома на комшията, ще вземам неговия лек.

Re:
Дата:   07-10-09 22:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Дата:   07-10-09 22:53

the_drug
Дата: 07-10-09 22:51

"Извинявам се вече за спама, ама
в България има много слаба здравна култура и от това страда цялото здравеопазване и трябва да се започне още от там. И това не е заради ниско IQ, ами просто традиция. И се предава от поколение на поколение. И куп реклами, които поддържат всичок. И накрая лекарите - слугите на добре изграденото социалистическо общество - винаги и за всичко са виновни.

За да не се чудите защо го пиша - по повод повсеместно разпространената практика - като имам симптома на комшията, ще вземам неговия лек."

И все пак се чудя, защо го написа!
Ако за всеки ечемик хората хукнат по доктори, лекарите ще откачат съвсем

абсолютно така е [smilie5] [smilie5] ама нали трябва и докторите да живеят, нека ходят хората [smilie5] [smilie5] [smilie6] [smilie6]

Re:
Дата:   07-10-09 22:56

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.