Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 За хората от Родопите, предизвикан от темата за Рибново
Автор: chukov   
Дата:   16-09-09 09:17

Провокиран от темата за Рибново искам да изразя своето мнение по отношение на хората от Родопите.

Понеже все ни се струва, че там живеят радикални ислямисти (такива думи се прокраднаха в съседната тема)

Там, където се работи от сутрин до вечер, злоба НЯМА.

Хората си помагат и уважават помежду си, защото знаят, че всеки с пот изкарва хляба си.

Ама понеже тук е пълно с лентяи, дето през живота си 2 лопати пръст не са изкопали, повечето дори в казарма не са ходили, затова и нашироко говорят.

Предлагам следната рецепта за по лесно влизане в положението на така наречените "задръстени хора от Родопите"

Отивате там да поживеете за 1 година.
Сутрин ставате в 4, подреждате животните, след това на къра, вечер пак животните и това всеки ден. Ама няма тука номера от сорта "всеки сам си го е избрал"
Да не забраваме, че докато от седене по столовете задниците ни въдят хемороиди, някой трябва да произведе картофите, дето вечер ги ядем и месото, дето го тъпчем всеки ден.

Така
Изваждате реклотата с картофи, трудно опазена от глигани и несубсидирана, поради малките късчета земя (това е заради терена).
Минават прекупвачите и ви ги изкупуват на 20ст. килограма. Е, после ние ги купуваме по лев и нещо, ама това е друг въпрос.
Трудно заделяте от мизерното възнаграждение за да дадете на детето парички да се изучи, белким намери по-свястна работа, да не блъска от сутрин до вечер като вас.
Молите се да сте здрави, защото ако ви се наложи да постоите в болница добитъка няма кой да го храни. Пак комшията ще помогне ако се наложи. Нали лани и ние му помагахме.

И така приятели.
Ние, форумци, земята ще одерем, на подобно място без Интернет и с толкова много работа няма да отидем да живеем
Ами поне да се научим да уважаваме хората и малко поне да се опитаме да ги разбираме.

Нищо повече.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ecobo   
Дата:   16-09-09 09:20

Чуков [smilie24]

[beer]

Re:
Автор: Todd   
Дата:   16-09-09 09:21

Голям залък лапни - голяма дума не казвай !!!

[smilie7]

И така не е .......

Re:
Дата:   16-09-09 09:26

Е, е
Така е Тод
не съм казал голяма, а вярна дума

Re:
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   16-09-09 09:27

Както казах и в другата тема, хората, живеещи в Родопите, било то българи, турци или помаци, са най-честните, работливите и приятни хора в България, които съм срещал. Това лято навъртях 700км в Родопи - обиколих ги надлъж и нашир, спах в къщите на тези хора. Наистина има какво да научим от тези хора. Неща, които сме знаели и можели, но т. нар. цивилизация ни ги е отнела и сега ги ненавиждаме.

Re:
Автор: the_drug   
Дата:   16-09-09 09:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: Insight   
Дата:   16-09-09 09:33

Не знам кой привлече интереса към това селце на журналисти, клоуни и всякакви добродетелни изследователи... аз за първи път чух да него от статия в National Geographic.

... но си мисля дали този интерес към Рибново от страна на "цивилизования" свят няма да съсипе мястото и хората.

Re:
Дата:   16-09-09 09:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   16-09-09 09:39

Дани_Коев_БГ,не ги ненавиждаме,а поскоро не ги разбираме...

Те явно са останали в един друг,патриархален свят,където мъжът е всичко.

Начинът им на живот е изостанал стотина години от нашия и това се вижда дори в начинът им на обличане.

Добре е в училищата да има еднакви униформи,а не едни с дънки,други с шалвари и т.н.

Иначе,през останалото време всеки е свободен да ходи както му е приятно...[smilie25]

Re:
Автор: Todd   
Дата:   16-09-09 09:41

И в съседната тема за институции си приказвахме ...не за хората !!!

И когато в институциите се назначават измикяри и тъпаци !!!

Бях в Рибново почти около времето когато кмета благодари на Алах за водопровода ...построен с държавни средства !!!

И за разлика от вас - онези хора му вярват !!!

..и други неща - не са само картофите и кравите !!! И дъскорезници има - много !!!

И други неща ...

Re:
Дата:   16-09-09 09:41

Re:
Дата:   16-09-09 09:43

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   16-09-09 09:47

Точно е-не съм запознат...писал съм го без мисъл за обида или ехидност...чрез темата се надявам да си изясня много от нещата които незная...[smile]

Re:
Автор: DidiAndreeva   
Дата:   16-09-09 09:48

Мен също много ме дразни нашествието на журналистите и опита им да изтупат до прашинка брашнения чувал. Който не е ходил в Родопите, не е говорил с хората, не е споделял трапезата им и си мисли, че неговата истина е меродавна, нека се замисли малко. Тези така наречени журналисти са като хлебарките, веднъж налазят ли някъде отърване няма...

Re:
Дата:   16-09-09 10:00

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   16-09-09 10:05

Е, то разни манекенки и мис Българии нали ходиха по рецептата ти да "поживеят" на село, а и пак същите журналисти отразяваха подвизите им...

И аз мога да кажа, че познавам сравнително добре Родопите - от 1985 до 1999 г. всяка година ходехме на летни походи, с раници и палатки на рамо из родопските балкани - да, местните ги наричат балкани, спали сме и по поляните, и по чаирите, а когато валеше, ни приютяваха в домовете си... Много често им помагахме да косят трева или събират сеното, бяха ни много благодарни, тъй като тайфа от 20 души свършваше за час-два работата, която самотна жена или дори семейството им би вършила дни наред... В много от селата вечерно време изпълваха кръчмите, за да говорят с нас, а и се е случвало, в ония години, в които имаше вечерен час (някои може и да не ги помнят), да споделят с нас хляба и сиренето си, понеже пък и никъде не се намираше храна за туристи, дори по пионерските лагери не можехме да купим хляб-два... Винаги казваха, че никой не се сеща за тях, дори искаха да се снимат с нас, тези надолу по селата около кльоновете... Интересно, сещам се сега, че по лавките из селата се продаваха разни вафли, локуми и сладки, произведени в РУСЕ, на другия край на света... Докато косяха тревата, садяха дръвчета или събираха картофи из стръмните ниви, пееха, у дома ни показваха чеизите си...

Случвало ми се и да събирам тютюн в онова лято, когато масово решиха да си заминат... Тогава видях села, изоставени напълно, а цветята и доматите в градините продължаваха да растат, неизвестно за кого, а по оградите да се кипрят сърца... Кой напуска къща, на оградата на която е сложил сърце?

Re:
Дата:   16-09-09 10:06

Големият проблем не е нито в шалварите, нито в забрадките
Идете на село и вижте коя баба християнка ходи без забрадка и кой дядо - без калпак

Проблемът е в съвременното общество, че насажда липса на всякаква толерантност, разрушва с години трупани добродетели и ценностна система

Публикацията е редактирана (16-09-09 10:08)

Re:
Дата:   16-09-09 10:10

Re:
Дата:   16-09-09 10:12

Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   16-09-09 10:31

Не съм ходил в Родопите за дълго и не съм се разхождал из селата. Имах колега от там. А и познати са ходили и рзаказвали. Не бъркайте хората в родопите с кмета на Рибново.

Re:
Автор: johnny_fx   
Дата:   16-09-09 11:13

Сигурно не сте попадали на истински християни /не такива като повечето българи, де се зоват православни ристиени, па не са отвяряли Библията/ в родопите, за да видите отношението на останалите в селото към тях. Пълна изолация, все едно са изроди. Ако им се случи нещо пръста няма да си мръднат съселяните да им помогнат. Аз не съм ходил натам, но приятели са ми разказвали, които ходят от време на време. Така че нещата са комплексни и зависи, на какво точно сте попаднали, за да се генерализира.

Re:
Автор: k7   
Дата:   16-09-09 11:53

[smilie24]

Re:
Автор: anete   
Дата:   16-09-09 12:05

chukov , [smilie24] .

съгласна съм с тебе .

Re:
Автор: Rolleiflex2005   
Дата:   16-09-09 12:22

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   16-09-09 12:36

Todd [smilie24] Чуков иди първо поживей в Родопите и тогава пак ще приказваме. Аз ходя до едни населени места в Стара планина където пак те държат дървения бизнес и едни карат коли за 200бона други мъкнат кални и окъсани, трети копат и т.н. Но си имат пълно доверие и ако се загрижиш за тях и идеш да питаш тоя дето копа що го прави веднага те порти на шефа оня по на високо и така. Накрая идват ония горните с колите и те гонят. Така там са им идеологически проблемите, а на човек който сам не осъзнава в какво живее няма как да му помогнеш. За тях ние сме чужди, искаме да ги ескплоатираме и ако не са техните големци отдавна да сме ги накарали да живеят като чистачи по нашите обичай - така мислеше един с който успях да поговоря повече и вика аз тука мога да режа но това си е занаят и винаги има храна на масата, децата ги ожених, не мизерстваме и така си ми е добре.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.