Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За будоарната употреба на изкуството и спорта.
Автор: dessisslawa   
Дата:   12-09-09 17:00

За будоарната употреба на изкуството и спорта.

Размислите ми са породени от представянето на Виваком (вечерта миналия четвъртък).
Спектакълът на френската танцова трупа “Les Passagers” бе анонсиран като част от Sofia Dance week. Ако знаех, че ще ми се наложи да пиша тази тема, щях да направя скрийншот от програмата.бг.

Каква бе изненадата ми като разбрах, че представлението е част от рекламната кампания на Виваком.
На такива събития (танцови спектакли в градската градина) човек, обикновено, води децата си. Отиваме и що да видим. Публиката беше разделена на две нива – простосмъртни и дебелаци. Дебелаците (от Виваком) ядат и пият на показ. На по-голяма простотия не бях присъствала през живота си.
И не знам какъв е този порочен ум във Вивател който ражда тези гаври. Преди 3-4 години бях обещала на детето да го водя на концерт на Албена и Максим (Максим още не се беше издънил с катастрофата). Концертът беше шумно анонсиран. Но не можах да намеря никакви билети . Ходих на билетната каса в НДК звънях на бащата на Найден Боричев (Найден е треньор по фигурно пързаляне); звънях на един мой познат, който от хиляда години работи в Зимния дворец,. Намирането на билети се оказа „кауза пердута”. Дори познатият от Зимния дворец ми каза, че родителите на децата, които ще участват в концерта, нямат билети и са направили опълчение пред пързалката.
Месеци след това се оказа, че залата е била полупразна и вивателци са се чудели на кого да раздават покани.

Инженерните кадри във Виваком може и да са свестни, но пи арът им е напълно извратен.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: pepi   
Дата:   12-09-09 19:53

Учудвам се, как куковицата още не е дошла да снесе некоя простотия в тая тема, например че изкуството не е за декласирани [smilie3]
И как се била спуснала с кънки по замръзналия водопад на слизане от Мон Блан.

Иначе това което си видяла не ме учудва.
Требе да се яде и да се пие и чалга...какво нямало чалга ли!? А-а-а... следващия път ще има!

Публикацията е редактирана (12-09-09 22:58)

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   12-09-09 20:44

Пепи, успокой се, душко!

Минах около 16.30 ч. по Гурко, на път за една преводаческа агенция, която ме повика да ми изплати дължимите ми хонорари, но още в автобус 84 бях, ъъъ, привлечена от нагласено невръстно девойче, което ме попита коя улица е Гурко и как да стигне до Гранд хотел София (казах му)... Явно отиваше на великото събитие, както се научаваме от първия постинг, адресирано най-вече към дечица... Не видях нищо смущаващо, а единственото, което ме заинтригува, бяха бутилките кампари на импровизираните барове... Не знаех какво предстои, затова и попитах девойките от преводаческата агенция какво ще има там, а те ми разказаха за спектакъла "на въжета".

След като си взех хонорара, отидох да разгледам изложбата на Изабел Льобастар, за да запълня времето си до шест, когато пък бях поканена на откриването на една изложба в СГБ, която не бих определила като за декласирани, още повече, че авторката й ми е съученичка и рядко пребивава в София... Изложбата бе показана само в продължение на един ден, а на място пък бяхме поканени в един софийски арт салон, и той не за декласирани, на трубадурска музика (вероятно сте чували за изпълнителите, носители на тазгодишната награда на Международния младежки фестивал "Жреци на музите", провел се в Царево - скоро ще свирят и в криптата на Св. Ал. Невски - може да ги чуете и дори заведете децата си).

Благодаря за съчувствието и интереса ви към свободното ми време. Не ми се налага да откривам телефонни тържества, бъдете рахат.

Прочее, днес вечерта минах, понеже пътят ми минаваше оттам, по Шишман, и не бих казала, че заварих ня мястото нещо повече от опиянчени с бира младежи, самодекласирали се...

Иначе, дай Боже всекиму да качи детето си на влакче до ледника Мер дьо Глас под Монблан и му купи сладолед нависоко!

Нещо не ми е ясно какъв точно е проблемът ви?

Re:
Автор: pepi   
Дата:   12-09-09 21:31

Уф, вече съм спокоен [smilie5]

Имам проблем- пишеш "Й" където не трябва госпожо преводач. [smilie18]

Re:
Автор: Ruth   
Дата:   12-09-09 22:07

Проблемът им е, че си прекалено интелигентна, ерудирана и оката. Скоро няма да го преодолеят.

Re:
Автор: asahi   
Дата:   12-09-09 22:24

Ми тъпички сме. На места - посредствени. Ама сме много!

Re:
Автор: djogata   
Дата:   12-09-09 22:24

Lalinda, можеше в 2 изречения да ни кажеш, че си взела някакъв хонорар, нямаше смисъл да го маскираш с още приказки [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   12-09-09 22:25

Ти па, асахе, къде се слагаш, кх, кх?

Re:
Автор: asahi   
Дата:   12-09-09 22:28

Близо до народа, как къде?

Re:
Дата:   12-09-09 22:31

ах, нима комуняга?!

Re:
Дата:   12-09-09 23:04

Уф, сега чета, че някой писал нагоре възвишени слова за Мер де Глас [smilie18]

... Това честно казано е най-скучният ледник, на който съм бил. Не бих си закарал детето точно там, за да види ледник, и да яде сладолед на високо [smilie7]

Re:
Автор: mbs   
Дата:   13-09-09 11:20

Дамм, меценатите не са излишни нито за спорта, нито за изкуството. Самите те редовно си организират някое и друго корпоративно парти за служителите (та да разведрят трудовия им делник). Масовият потребител на спорт и изкуство, разбира се, не е поканен. Служителите са щастливи; артистите и спортистите - също (хонорарите си заслужават усилието). Всичко това е ОК. Става тъпо обаче, когато нивата се смесват - хем корпоративно, хем публично. Да правиш корпоративнто парти с публика си е просто лош вкус. Нещо като сватба, на която са поканени всички, но се сервира само на роднините.[smilie25]

Re:
Дата:   13-09-09 12:22

MBS ти единствен като, че ли ми разбра мисълта. Действително е проява на лош вкус. Поне да го бяха анонсирали, че е служебно парти, та да не се разкарваме напразно.

Re:
Автор: dimi2007   
Дата:   13-09-09 12:30

Джога, не си ли страдал скоро със запечатана бутилка варено виски в хотел....!?!?

[smile]

Re:
Автор: юнга   
Дата:   13-09-09 13:37

Автор: Lalinda
Дата: 12-09-09 20:44

Нещо не ми е ясно какъв точно е проблемът ви?

Според мен проблемът е в това, че плуваш насам,на там.
Явно искат да отплуваш.[ezik]

Re:
Дата:   13-09-09 18:08

На харизан кон зъбите не се гледат.

Хайде сега пък и било проява на лош вкус, защото, видиш ли, нямало кампари за всички, вкл. и за децата, може би?
[smilie21]

Юнга, и да отплувам, проблемите ви ще си останат с вас - няма как да отплуват заедно с мен.
[smilie7]

Нали я знаеш оная приказка за човека, дето си лягал, а простотията му си лягала с него...
[smilie18]

Джога, нямам нищо против да заведеш един ден детето си и на някой полски или датски ледник - колко му е, толкова сте млади, че ще доживеете новата ледникова епоха...

За протокола - момчето-инженер все още не може да ми прости това, че съм ходила насам-натам, вкл. и на най-скучния, според провинциалистите, ледник..., а и че съм съм похапнала сладолед горе...
[ezik]

Въздържайте се от простотии.
Така де, пука му на ледника, че го смяташ за скучен.
Да ви светна, че може да заведете детето си и в пещерата, която се движи заедно с ледника... Вътре определено не е скучно, тъй като има ледени скулптури, осветени в променящи се цветове и децата, уверявам ви, много ги харесват.

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/kpyr0512.JPG
http://212.36.3.59/site_pics/173/l_1215379630_Alpes17aa.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/vyio3567.JPG
http://212.36.3.59/site_pics/173/l_1215379600_Alpes16aa.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/igbe7042.JPG
http://212.36.3.59/site_pics/162/a_1215371415_Alpes15bb.jpg

Прочее, ако бе толкова скучно за децата, не си представям как влакчетата биха се пълнили именно с деца.

Но отидете, вижте, може би пък ще сте на мнението на Джогата.
То и Монблан е доста скучно място, но гледките от него във всички посоки са прекрасни!

Re:
Дата:   13-09-09 18:11

P.-S.: Не съм и много сигурна дали си е струвало в случая да се злоупотребява с термин като будоарен, който мнозина едва ли познават...

Така де, disciplinez vos plumes, както пишеше учителят ни по френски под работите на твърде развихрилите фантазията си без нужда...

Re:
Дата:   13-09-09 18:14

Не я знам тази приказка лельо, но знам приказката за зеления крокодил и за такова плуване става дума.[ezik]

Re:
Дата:   13-09-09 18:27

Юнга, кротни се малко, душо крокодилена, за да не кажа кукурузена, като преди месец-два.

Омръзна ли ти да се занимаваш с генеалогията си?

Обърни внимание малко и на прабабите и прадядовците си, Лалинда няма да ти избяга.
[smilie18]

Ето тук малко кадри от ледниците в масива на Монблан, ако ви е интересно.

Ако не ви е интересно и си нямате други занимания, продължавайте да ревете срещу Лалинда.
Пука ми на жилетката.

Пък и отивам да посъбера боклука около езерото, докато вие тук си редите празни приказки и боклуци.

http://www.geologie-montblanc.fr/glaciers.html

Re:
Дата:   13-09-09 18:31

Автор: Lalinda
Дата: 13-09-09 18:27

Обърни внимание малко и на прабабите и прадядовците си, Лалинда няма да ти избяга.

Що бре? Само те ли са баби?

Re:
Дата:   13-09-09 19:54

Лалиндо, представи си, че съм бил на този ледник, и го смятам за едно от най-скучните места в Алпите, и няма да заведа детето си точно там [smilie21]

Има много по-интересни ледници на други места в Алпите (Рона, Горнерграт, Алетчглетчер) с къде-къде по-хубава гледка, докато долната част на Мер де Глас е забутана в ниското и гледката не е особено впечатляваща [ezik] [ezik]

Re:
Дата:   13-09-09 19:57

А, да, Дими, не съм затворен в никакъв хотел в момента [smilie5]

Вчера случайно попаднах на една интересна изба в Одензе, така че сега си къркам червено винце (френско, Лалинда сега може да ни предаде лекция за френското вино) [smilie5] [smilie18]

[beer] [beer] [beer] [beer]

Re:
Дата:   13-09-09 22:33

Лалинда, аз кампари и вермут не пия, защото от такива питиета ме боли стомахът.
Не знам какво е семейното ти положение, но трябва да знаеш, че на света няма родител, който да обича да бъде унижаван пред децата си.
Освен това човек с обширна обща култура като твоята вероятно знае, че представленията на площада (на фасадата на централна улица) исторически произлизат от "комедия дел арте". Досега не съм чувала някъде, някога, площадът да е бил разделян на територии. Виж буржоазния тип театър (в зала) е вече друго нещо.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.