Автор: Lalinda
Дата: 12-09-09 20:44
Пепи, успокой се, душко!
Минах около 16.30 ч. по Гурко, на път за една преводаческа агенция, която ме повика да ми изплати дължимите ми хонорари, но още в автобус 84 бях, ъъъ, привлечена от нагласено невръстно девойче, което ме попита коя улица е Гурко и как да стигне до Гранд хотел София (казах му)... Явно отиваше на великото събитие, както се научаваме от първия постинг, адресирано най-вече към дечица... Не видях нищо смущаващо, а единственото, което ме заинтригува, бяха бутилките кампари на импровизираните барове... Не знаех какво предстои, затова и попитах девойките от преводаческата агенция какво ще има там, а те ми разказаха за спектакъла "на въжета".
След като си взех хонорара, отидох да разгледам изложбата на Изабел Льобастар, за да запълня времето си до шест, когато пък бях поканена на откриването на една изложба в СГБ, която не бих определила като за декласирани, още повече, че авторката й ми е съученичка и рядко пребивава в София... Изложбата бе показана само в продължение на един ден, а на място пък бяхме поканени в един софийски арт салон, и той не за декласирани, на трубадурска музика (вероятно сте чували за изпълнителите, носители на тазгодишната награда на Международния младежки фестивал "Жреци на музите", провел се в Царево - скоро ще свирят и в криптата на Св. Ал. Невски - може да ги чуете и дори заведете децата си).
Благодаря за съчувствието и интереса ви към свободното ми време. Не ми се налага да откривам телефонни тържества, бъдете рахат.
Прочее, днес вечерта минах, понеже пътят ми минаваше оттам, по Шишман, и не бих казала, че заварих ня мястото нещо повече от опиянчени с бира младежи, самодекласирали се...
Иначе, дай Боже всекиму да качи детето си на влакче до ледника Мер дьо Глас под Монблан и му купи сладолед нависоко!
Нещо не ми е ясно какъв точно е проблемът ви?
|
|