Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какви външни гуми да сложа на велосипеда?
Автор: cameraman   
Дата:   12-09-09 17:09

Имам една старичка Мерида Дакар 660. Карам предимно градско.... Препоръчват ми да сменя 26"/ 1,95 с 26"/ 1,75 с плитка шарка за градско каране... Дайте ми съвет, моля за марка и модел гуми... Има ли голямо значение моделът за возията и управлението на велосипеда. Благодаря предварително...[beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: pepi   
Дата:   12-09-09 17:14

Питай в магазина за "слик" гуми,печелиш една предавка,още една ако си смазваш веригата редовно.
За марки и цени не знам.

Re:
Автор: biso   
Дата:   12-09-09 17:22

идва сезона на зимните гуми [smile]

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   12-09-09 17:38

Онзи ден си сложих сръбски "Траял" 26/190...отпред и отзад /вътрешни и външни/.

За градско каране ми харесват много...устискват и на бабини зъби-проверено.

Външни:10лв за един брой.
Вътрешни:3лв за един брой.

Само да напомня,че едно от най-важните неща по велосипеда е седлото...не е по-маловажно от гумите...[smilie24]

Re:
Автор: pepi   
Дата:   12-09-09 18:06

Да, и спирачките и осветлението и правилника за движение (имай предвид, че в София много от автомобилистите не го спазват),и държач за бирената бутилка :)

Re:
Автор: burningice   
Дата:   12-09-09 18:19

Кенда 26/1,4

Re:
Автор: 1vo   
Дата:   12-09-09 18:23

Такива [smilie24]

Ако вали сликовете те цапат по-малко. [smilie24]

Публикацията е редактирана (12-09-09 18:25)

Re:
Дата:   12-09-09 18:45

Живея във Варна и предпочитам да си купувам нещата по Интернет...[shtrak]

Re:
Дата:   12-09-09 18:46

Аз сега отпред имам "Траял" 26/190 и я чувствам като гума на трактор... Имам чувството, че и като бутам коллото, пак тресе тая гума...
[shtrak]

Re:
Автор: juslen   
Дата:   12-09-09 19:44

Аз също има две Траял 26/190 на колелото,но понеже са с много едър грайфер,тресат много и убиват скоростта,пролетта се бръкнах за две гуми който са чист слик,без никакъв грайфер или канали.

Много по-бързо,по-меко и плавно се кара.
С Траял-а на прав път развивам 35км/ч а със сликовете цели 45км/ч и се уморявам по-малко.

Обаче като завали дъжд имам чувството че изведнъж ще изгубят сцепление и ще се изпотрепам някъде.

Публикацията е редактирана (12-09-09 19:45)

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   12-09-09 22:11

Откакто сложиш Шлаубе на бегача - никакви грижи не съм имал!Направо "лепнат" за пътя![smilie24]

Re:
Автор: asahi   
Дата:   12-09-09 22:20

Кви да е гладки или с плитка шарка. За зимата - по-меки смеси, не по-меки гуми.Аз карам с някакви тънки китайски от по 5 лева, ама не съм ги купувал скоро.

Re:
Автор: djogata   
Дата:   12-09-09 22:29

Ще се сетите, че трябват гладки (и тънки) гуми на колелата за каране из града [smilie24]

Щото доскоро в БГ всичките колела, дето съм виждал, бяха някакви натокани маунтинбайкове, с гуми, дето са екстра за из гората, ама по асфалта ти убиват толкова много енергия, че колелото на дядо ти от село се кара по-лесно [smilie18] [smilie18]

Иначе споделям мнението на Асахи - тънки гуми (за които си трябват и тънки джанти) с плитка шарка

Re:
Дата:   12-09-09 22:46

Ето предната ми гума:
Traveller City Clasic
http://shop.nicebiketires.com/product.sc;jsessionid=
88EE6507632D0D848FB976ACBA46CE2C.qscstrfrnt01?categoryId=7&productId=29
Сглоби линка.
Как я взех за 5 лева не знам. Явно беше залежала в кварталното магазинче.

Re:
Дата:   12-09-09 22:55

Автор: asahi
Дата: 12-09-09 22:46

Как я взех за 5 лева не знам. Явно беше залежала в кварталното магазинче.

Или просто е дошла от Китай до кварталното магазинче по не толова официални канали, все пак предполагам излиза от фабриката на един долар [smilie5] [smilie5]

Re:
Дата:   12-09-09 22:57

Мда, 1 долар, ама за 5 бройки.
От Китай официален внос не правим - ще се сърдят митничарите.

Re:
Автор: 1vo   
Дата:   13-09-09 10:47

За в града аз лично предпочитам гладки, но дебели гуми на колело с твърди вилки с цел максимално олекотяване.

Re:
Автор: e.StaneV   
Дата:   13-09-09 10:56

Най добрия слик:

http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=193

И семи слик:

http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=193

С първите само на сухо, с вторите може на сухо и на дъжд.

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   13-09-09 12:47

...Значи,в предния си пост не споменах,че гумите съм ги сложил на планински бегач,а той предполага по-екстремно каране по различен терен...иначе съм съгласен,че за града се иска по-различен грайфер от този за шосе или планина...

Имам приятел,който си купи шосеен бегач,но се оплаква,че на паветата в града тресе, та се не трае...иначе по асфалта лети,няма стигане...

За мен темата е интересна и ще я следя...[smilie24]

Re:
Автор: maldito   
Дата:   13-09-09 14:14

http://www.youtube.com/watch?v=9ewqeheLL_I&NR=1

Re:
Автор: yakumo   
Дата:   13-09-09 14:44

Goliath на Continental - ако намериш; не съм имал проблеми и на мокро (ако се изключи маркировката, която все си е хлъзгава). Но извън асфалт си абсолютно безпомощен с тях. [smilie18]

Когато се наложи ги сменям с IRC Piranha Pro. Пробвах полу-сликове, ама ... ясно ти е - нито на асфалт, нито на черно са като гумите, мислени за целта [smilie5]

Re:
Дата:   13-09-09 18:36

Ами аз градското конче го карам с гуми CST Caballero 2.4(много добри за парите си). Това не защото е фиешън, а просто защото градското каране в София си е жив офроуд. Иначе имам семи-сликове на 1.9 и с тях карам на шосе извън София.

Re:
Автор: chicken   
Дата:   13-09-09 19:26

Гладки да, ама кой каза тесни и твърда вилка. Тясната гума се усеща при дълги преходи на асвалт. В града си е чисто набутване. Ограничава възможноста за каране в стил "от където си искам", но колкото и да се внимава риска за каплата си остава. По-добри са само като има сняг. По-малко се пързаля. За твърдата вилка същото. Дълги шосейни преходи да. Ама в града[smilie23] . Въпреки че пак си е по-добре от някоя калпава мека. Задължително масълце и по-малък ход, 80-100 мм. По големия си набутва при градко.
Аз лично карам с предна Shwalbe city marathon 2.50 балон, много лека и вече не ги произвеждат. Пръснах задната и я смених с това
http://www.maxxis.com/Bicycle/Urban/Hookworm.aspx
Пак 2.50 балон, двуслойна, много корава гума, но тежи кило и седемстотин. 50 пари.
Такива гуми се карат на поне 4,5 атмосфери за да няма спекулации че било трудно с тях. И си минаваш от където искаш. Взех си вилка Marzocchi, 80 мм, стар модел, без външно регулиране и заключване, натегнах я максимално и сега само крилца ми трябват [smilie5]

Публикацията е редактирана (13-09-09 19:28)

Re:
Дата:   13-09-09 19:52

Ротационна маса от 1.25кг на гума за градско каране е крайно неприемливо. Нокиан Газалоди е 3 инча и е за спускане е почти толкова. Тези гуми на Максис са крайно специализирани за стиловете Street, Urban и използването им за "градска" гума (разбирай ходя на работа или щъкам из града, а не правя номерца пред НДК) не е препоръчително. Разбира се са страшно комфортни заради големия балон.

Re:
Дата:   13-09-09 20:09

На местата, където имат малко повече опит от БГ в карането на колело в градски условия (Дания, Холандия) се карат масово колела с тесни гуми.
Карал съм и колела като тези дето ги карате в БГ, както и тези с гуми като спортни колела.

Разликата е космическа, с тесни гуми увеличаваш скоростта с поне 20%.

Всъщност, повечето хора, включително и аз, карат колела със средно тесни гуми - средно положение между планинските колела и пистовите.

Въпросът е дали могат да издържат на БГ условията - щото тука все пак има велоалеи

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.