Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Преоткривания...
Автор: navy   
Дата:   09-09-09 11:18

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re:

Амиии... кой не си спомня моментите, когато взели отнякъде касетки с филми се събирахме и гледахме на допотопни телевизори, със гъгнещ и съскащ звук, с омазана картинка, понякога черно/зелена и нескопосани преводи [smilie18]
Но ХУБАВИ филми [smilie7]
Това не се отнася за 'младоците' във форума, които се чудят какво искам да кажа [smilie5]
Верно, че почти всички велики филми сме ги гледали и на кино...

И от известно време насам си тегля филми от едно време с HDTV качество и сядам да си ги изгледам отново [smilie7]
Все едно преоктриваш филма виждайки детайлно емоцията на артиста, сълзата в края на окото на разтревожената мадама, сълза, която ние преди виждахме едва когато направи дълга лъскава следа по бузата... ситната пот по челото на войника обезвреждащ мината и какво ли още не.
Все едно гледаш филма наново!
Сюжета си е сюжет, но подсилен с водопад от изразни сведства. И тогава преоткривам филма наново ...

Та се замислям... колко ли неща човек претупва в живота си заради компромиси [smilie2]

Re:
Автор: djogata   

Я си провери пак заглавието на темата [smilie5]

Re:
Автор: djogata   
Дата:   09-09-09 11:19

ОК, оправил си го [beer] [beer]

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   09-09-09 11:25

...На времето гледах един филм /западен естествено/,който толкова ми хареса,че посетих три последователни прожекции за деня...очудих се как след всяка нова прожекция осъзнавах,че виждам сцени които съм пропуснал в предишната...[smilie25]

Re:
Автор: asahi   
Дата:   09-09-09 11:30

"Голос диктора" беше допълнителна екстра[smilie24]

Re:
Автор: drdelian   
Дата:   09-09-09 11:33

ако случайно гледам отново филм,винаги е различно;сигурно си прав,че има връзка с качеството на възприемане,но според мен основно е промяната в начина ми на мислене - това ме кара да виждам нови неща...

Re:
Дата:   09-09-09 11:53

Дам, има го и това с начина на мислене...

А иначе много се изкефих на този филм, който гледах снощи:

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/nltw6568.JPG
http://img.zamunda.net/bitbucket/kellys%20heroes.jpg

HDTV с наистина добро качество [smilie24]
Обаче едни лафове, един майтап хе хе хе... а филма е правен 1970 година !!!

Оня ден гледах този:

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/qsdf5637.JPG
http://img.zamunda.net/bitbucket/The.Longest.Day.1962.720p.BluRay.DTS.x264-CtrlHD.jpg

Пак в HDTV, филма е правен 1962 година... обачеееее ти казвам обем в кадъра, визия, детайла ти вади очите, една разработка в сенките, няма прегоряло, просто една детайлна мекота... изкефих се, а филма е черно/бял !!!

Друго HDTV което изгледах наскоро беше:

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/eowt5811.JPG
http://img.zamunda.net/bitbucket/20093319212.1783906.jpg

страхотен, просто страхотен...

Тия, дръпнатите в очите взеха да правят много хубави неща...

И не случайно споменавам основно HDTV филми.
Напоследък предпочитам да не гледам, отколкото да гледам нещо с лошо качество, защото знам, че след време ще ми попадне на блурей примерно и ще съжалявам, че съм пропуснал емоцията от първия път [smilie7]

Re:
Автор: promis   
Дата:   09-09-09 12:01

navy [smilie24]
HD-то е голяма мания.

Re:
Автор: marchello   
Дата:   09-09-09 12:05

помним, помним ... имаше едни грозни видеотеки, приличащи на автосервиз ...

а дублажите бяха изпълнявани само от един човек, а ако бяха двама - си беше екстра [smilie5]

а филмът почти не се виждаше ... стояхме на нокти, да не се набръчка лентата във видеоКАСТУФОНА [smilie5] [smilie25]

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   09-09-09 12:08

Помня, че в детството си с голямо вълнение гледах филм на име "Бариерата", испански или италиански (не българския).

Ще ми се да го гледам отново, но помня само името, не и режисьора. Актьорите бяха деца.

Автор: drdelian
Дата: 09-09-09 11:33

ако случайно гледам отново филм,винаги е различно;сигурно си прав,че има връзка с качеството на възприемане,но според мен основно е промяната в начина ми на мислене - това ме кара да виждам нови неща...

[smilie24]

Колкото пъти гледам "Крилете на желанието", винаги ми е интересно.
Не бих казала, че откривам нови неща.
Интересно ми е да преоткривам СЪЩИТЕ.

Препоръчвам ви да го гледате няколко пъти.

Re:
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   09-09-09 12:09

И имаше глоба, ако си забравил да превъртиш касетата отначало.

Ако не ти се дават пари, я въртиш на пръсти 10 минути пред видеотеката. [smilie24]

Re:
Автор: marchello   
Дата:   09-09-09 12:11

дани коев, да, хахаххаха [smilie18]

Re:
Дата:   09-09-09 12:20

Ха ха ха, верноооо, глоба за непревъртяна касета ха ха ха [smilie18]
Прекарвах поне половин час пред рафтовете във видеотеката анализирайки заглавие след заглавие [smilie7]

И Лалинда, ВИНАГИ преоткриваш нови неща в един филм, няма как да не ги преоткриеш... освен ако не го гледаш през 15 минути и въпреки това ПАК трябва да усетиш нещо ново във филма, детайл, допълнителна емоция, нещо да осъзнаеш мааалко по по различен начин.

promis [smilie24]
Повече от мания си е...
Аз от 3-4 години си тегля това-онова на HDTV или намалената резолюция, 1280х720 прогресив на 4 гигабайта... ама сега кодирането е по добро, резолюцията по висока, потока на данно по голям, филмите са по 8,10, 16 гигабайта.. информацията, която те залива от екрана е изключително богата на детайл и тонове! За звука няма да коментираме...

Та изобщо не е е вярно това, което Лалинда спомена, защото преди няма как да видиш настръхването на косъмчетата по тялото на актьора, лекото напрягане на мускулите, което е ТОЧНО визуално послание на страх, напрежение, по пълно възприемана емоция!
Та отново за сведение на Лалинда ще кажа, че различното възприемане на един филм, който си го гледал преди на видеокасетка и сега на фул ХДТВ е толкова голямо, колкото разликата от последното до присъствието на живо [smilie7]
Ъпсурдно е да отречем технологичното развитие като основен инструмент в предаването да аудио-визуалната емоция.
Ако беше така, както разправя тя... то направо да си преразказваме филмите, защо изобщо трябва да ходим да ги гледаме [smilie5]

Сега си тегля този гениален филм... пак на HDTV [smilie7]

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/vtap4108.JPG
http://img.zamunda.net/bitbucket/life-is-beautiful-la-vita-e-bella-1998-ver-1-movie-poster-archive-b

Re:
Дата:   09-09-09 12:38

Ох... и тоя...

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/wwuv9572.JPG
http://img.zamunda.net/bitbucket/awakenings.jpg

Re:
Автор: snoopoff   
Дата:   09-09-09 13:25

чакам изказване на иводам [smilie18]

Re:
Дата:   09-09-09 13:28

Загубил е MP3-ките на Вагнер и сега тегли нови за муза [smilie7]

Re:
Автор: meri_an   
Дата:   09-09-09 14:48

Сещам се за два Филма:

"Мълчанието на агнетата" и "Кръстникът".Разбира се има и много други.

Dani_Koev_BG [smilie5]

Re:
Автор: Todd   
Дата:   09-09-09 15:04

Още едно време кога сефте употребихме Долби пролоджик синема си помислих че всички филми ще трябва да се гледат отново !!!

И гледайки убавите филми си мислех че даже филми де не стават за гледане ще се понасят !!!

ЕйчДиТиВи -то на мен ми изглежда много найлоново - моят стандарт за пикчър е друг .Нещо като балансиран кинесоп на на Videocolor !!!

Но това са други теми .....

Иначе наистина старите песни звучат убаво на нов глас !!!

Било видео , било звук - друга е емоцията .[smilie24] [smilie24] [smilie24]

[smilie19]

Re:
Дата:   09-09-09 16:16

Добре, нека не обсъждаме вкуса, защото това е твърде лично [smilie7]
Тук се опитвам да споделя, че гледайки отново хубавите филми с по добро качество преоткриваме нови неща!
ФАКТ Е, че дори да го гледаш със СЪЩОТО качество отново (а съм го правил и не само аз), то ти го възприемаш по различен начин, понякога по добре, понякога по зле, понякога просто по различно, но това си е НОВА емоция, ново преоткриване...
А ако го гледаш с много повече детайл, динамика, цвят и звук... то тогава се приближаваш още повече до емоцията, която се предава от 'синия' екран.
Ти фабулата на филма ще я хванеш и ако гледаш размазани сенки на избелял телевизор, ама защо да го правиш, след като имаш възможност да се доближиш до реализма!
Ами аз мога да кажа, че страхотно се кефя да гледам няколко научно-популярни предавания, едно от тях е SKY WIEW, зават примерно бреговете на Ирландия от въздуха, заснето е кристално ясно и много майсторски!
Това като го гледаш във фул ХДТВ на 50 инча си е направо дупка в стената, през която все едно гледаш реално как лети земята под теб, хората, дърветата, листата им виждаш! дори...

И ще коментирам изказането на Тод, че нищо пластмасово няма в изображението на някой добър модел плазма, та това технологично си е кинескоп!
Много реални цветове, не е като да нямам директно сравнение на хубаво LCD Sharp в другата стая... както и CRT Philips

Re:
Автор: ixus   
Дата:   09-09-09 17:17

Много хубава тема[smilie24]
Прав е drdelian ,че има промяна в начина на мислене.Утре ще изгледам за втори път след 12-13 години ПОЛЕТ НАД КУКУВИчЕ ГНЕЗДО, да видим щом на 18 годишна възраст ми е направил впечатление ,сега как ще е .Другият филм ,който мисля да гледам е "Форест Гъмп".

Re:
Дата:   09-09-09 17:24

Аз съм запланувал K-Pax, но ще чакам да се появи в HDTV [smilie24]

П.П.
Ха, има го [smilie24]

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/szok4301.JPG
http://picbg.net/u/31961/23013/270092.jpg

Не е фул ХД, нооооо... пак е много много по добре [smilie24]

П.П.П.

Имайте предвид, че не може да се съди за качеството на филма по кепчърните кадри. Някои показани в торентите изглеждат по мазни, но като гледаш филма в движение детайла изкъртва [smilie24]

Публикацията е редактирана (09-09-09 17:34)

Re:
Автор: Marillion   
Дата:   09-09-09 17:47

Голяма мания е да гледаш на ново филми, които си гледал на касети.

Помня как през 80-тте години имахме видео и носих касетите увити с вестник, за да не ме хванат милиционерите, защото филмите бяха забранени.

Скоро разчиствах и намерих няколко касети... дори и няколко порнетки /от сорта на Я, я шприц ми, вундаба/ [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Колко зле сме били едно време - не ми се мисли направо :)

Обичам да гледам такива стари филми и с радост установявам, че гледам едва ли не съвсем различен филм, въпреки че зная сюжета, репликите на актьорите и т.н.

Re:
Автор: Todd   
Дата:   09-09-09 17:58

Колко зле сме били едно време - не ми се мисли направо :)

Ха ха , да не би американците по онова време да са гледали дивидита а ???

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Нали се сещате че до 2000-та всичката холивудска чалгия се пишеше само и единствено на VHS ????

Винаги съм правил евала на JVC за тоя договор и скапната им видео система !!!

[smilie19]

Re:
Автор: Marillion   
Дата:   09-09-09 18:24

Тоде, имах в предвид съвсем друго нещо. Зле сме били, защото бяхме контролирани какво имаш, от къде го имаш и с какви пари си го купил.

Кой можеше да си купи видео? Да не би да се продаваха по магазините?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.