Автор: navy
Дата: 09-09-09 16:16
Добре, нека не обсъждаме вкуса, защото това е твърде лично
Тук се опитвам да споделя, че гледайки отново хубавите филми с по добро качество преоткриваме нови неща!
ФАКТ Е, че дори да го гледаш със СЪЩОТО качество отново (а съм го правил и не само аз), то ти го възприемаш по различен начин, понякога по добре, понякога по зле, понякога просто по различно, но това си е НОВА емоция, ново преоткриване...
А ако го гледаш с много повече детайл, динамика, цвят и звук... то тогава се приближаваш още повече до емоцията, която се предава от 'синия' екран.
Ти фабулата на филма ще я хванеш и ако гледаш размазани сенки на избелял телевизор, ама защо да го правиш, след като имаш възможност да се доближиш до реализма!
Ами аз мога да кажа, че страхотно се кефя да гледам няколко научно-популярни предавания, едно от тях е SKY WIEW, зават примерно бреговете на Ирландия от въздуха, заснето е кристално ясно и много майсторски!
Това като го гледаш във фул ХДТВ на 50 инча си е направо дупка в стената, през която все едно гледаш реално как лети земята под теб, хората, дърветата, листата им виждаш! дори...
И ще коментирам изказането на Тод, че нищо пластмасово няма в изображението на някой добър модел плазма, та това технологично си е кинескоп!
Много реални цветове, не е като да нямам директно сравнение на хубаво LCD Sharp в другата стая... както и CRT Philips
|
|