Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Честито на всички бъдещи бизнесмени
Автор: Marillion   
Дата:   16-10-09 22:08

Вече е факт - 2 лв. изискуем, минимален капитал за регистрация на Дружество с ограничена отговорност /ЕООД, ООД/.

Изменението на Търговския закон е обнародвано днес в Държавен вестник и влиза в сила от понеделник 19.10.2009.

Напред народе.... регистрирай, разделяй и владей!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   16-10-09 22:12

Ей... Пуснах тема преди няколко дни, като приеха закона - потъна... Безинтерсна се оказа... [smilie5] [smilie21]

Иначе, браво!

Още по-иначе, регистрационните такси за ООД са някъде 250-300 лева... Ако ти го прави адвокат или счетоводител, може да е с 50-100 лева по-скъпо... [beer] [beer]

Re:
Дата:   16-10-09 22:15

Минималния адвокатски хонорар по тарифата е 300 лв. Това е МИНИМАЛНИЯТ хонорар. В големите градове е около 400-500 лв.

Таксите са около 200 лв.

И... после се започва голямото е...не. Счетоводители, осигуровки, данъци, ДДС....

мда...

Re:
Автор: Gruyu   
Дата:   16-10-09 22:15

нема бизнес, нема пари
даже и за две цигари...

Re:
Дата:   16-10-09 22:17

300 лева?

Може... Но една позната счетоводителка ми каза, че за 50 кинта може да ми регистрира ЕООД... [beer] [smilie21]

Re:
Автор: Vinsent   
Дата:   16-10-09 22:18

Ха-ха-ха-ха..., това е уловка! [smile] [smilie25] [smilie18]

Ако си опрел до това да регистрираш фирма за 2 лв., предварително ти е спукана работата. [smile] [smilie25] [smilie18]

НАП точно такива търсят, после на всички ще им излезе през носа!!! [smile] [smilie25] [smilie18]

А, иначе не ми е известно някой да е бил до сега отговорен в рамките на капитала си и да са му го взели! [smilie5]

Re:
Дата:   16-10-09 22:18

slivenski - успех ти пожелавам :)

Аз мога да ти изготвя годишния финансов отчет за 20 лв.

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Re:
Автор: asahi   
Дата:   16-10-09 22:20

Минималният капитал не знам да е бил пречка пред сериозен бизнес-проект.

Re:
Дата:   16-10-09 22:21

Marillion, много позната... То в адвокатските и счетоводните услуги нали знаеш, че е горе-долу като при фотографските - както се спазариш... [smilie21] [beer]

Re:
Дата:   16-10-09 22:23

asahi - никога не е бил.

Да не говорим, че тези пари се внасят и се теглят точно за 1 ден.

Това е НАЙ-ПОПУЛИСТКОТО нещо, за целия преход.

За съжаление, с тези промени се създаде нова правна форма, непозната НИКЪДЕ по света, а именно - Дружество с Неограничена Безотговорност.

Копираха една идея от Германия - ООД с 1 евро, но забравиха да споменът, че съдружниците имат срок от 2 год, за да довнесат разликата до 25 000 евро и до този момент отговарят с цялото си имущество за задълженията на дружеството си.

А при нас... правиш фирма. Регистрираш се по ДДС. Взимаш 4-5 заема и заминаваш в чужбина. А фирмата - отговаря до 2 лв. Смях.

Re:
Дата:   16-10-09 22:26

slivenski само ще те предупредя, че съм оправял "Счетоводителски ЕООД-та" на килограм.

Като решиш да правиш нещо пиши едно ЛС. Вече съм помагал на съфорумци с регистраця на фирма. Безплатно, разбира се.

Re:
Дата:   16-10-09 22:27

Най-смешното нещо е ЕТ... Не знам къде по света има подобно нещо... [smilie21] [smilie21]

При положение, че дори частно лице може да се регистрира по ДДС дори, както и да извършва стопанска дейност без да е фирма... [smilie18] [smilie18] [smilie21]

Re:
Автор: Vinsent   
Дата:   16-10-09 22:27

slivenski написа:

> 300 лева?
>
> Може... Но една позната счетоводителка ми каза, че за 50 кинта
> може да ми регистрира ЕООД... [beer] [smilie21]

Можеш и сам да си го регистрираш, но все пак има такси:
държавна за регистрацията - 160 лв
50 лв за запазване на името. Ако е по електронен път - 30 лв.
Едно актуално състояние - и то струва пари. Ако е по електронен път - 8-9 лв, ако е на място със сини печати - мисля че около 30 кинта...[smilie18]
Трябва ти печат - 20-30 кинта. [smilie18]

Бланки, визитки, факс, интернет... (не знам дали знаете, но държавните институции комуникират само по факс)[smilie18]

И от тук нататък почва доенето... [smile] [smilie25] [smilie18]

Re:
Дата:   16-10-09 22:31

Автор: slivenski
Дата: 16-10-09 22:27

При положение, че дори частно лице може да се регистрира по ДДС дори, както и да извършва стопанска дейност без да е фирма...

----------------------------------

Между другото, аз това не го знаех... Онзи ден ми разказваха... Доста се учудих... [smilie8] [smilie21]

Re:
Автор: Gruyu   
Дата:   16-10-09 22:34

ама ДДС-то е голям ***, за какво ви е освен ако клиентите не ви искат ДДС фактури, кютай си на патент и тва е

Re:
Дата:   16-10-09 22:37

Gruyu, не всички фирми са на патент.

Има 2 варианта за регистрация по ДДС - при определен оборот и доброволно.

Не знаеш, че сега е модерно да се регистрираш по ДДС и то доброволно, защото като си купиш кола си теглиш ДДС.

Мейд ин Бг. Всеки луд с номера си.

Re:
Автор: black_swans   
Дата:   16-10-09 22:38

Къде пише, че "фирмата - отговаря до 2 лв."?

Re:
Дата:   16-10-09 22:42

Глава тринадесета.
ДРУЖЕСТВО С ОГРАНИЧЕНА ОТГОВОРНОСТ
Раздел I.
ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ
Определение

Чл. 113. Дружество с ограничена отговорност може да се образува от едно или повече лица, които отговарят за задълженията на дружеството с дяловата си вноска в капитала на дружеството.

Т.е. отговарят до размера на капитала.

Re:
Автор: J0R0   
Дата:   16-10-09 22:47

Най-смешното нещо е ЕТ

Що?
Кое му е смещното?
Само ЕТ може да се регистрира по патент.
Плащаш си патента и не те е грижа за други данъци.

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   16-10-09 22:49

Има, защо да няма?

Entrepreneur individuel
Entreprise individuelle
Entrepreneur unipersonnel

Re:
Дата:   16-10-09 22:49

Ами доколкото разбирам пише за лицата (едно или повече) - демек за съдружниците. А дружеството (фирмата), доколкото ми е известно отговаря до размера на имуществото си. Което е нещо различно от капитала.
Ако имуществото му е капитала + кутия кламери, телбод и лизингова кола, тогава проблема е в тия дето са дали два-трите заема [smilie5]

Re:
Дата:   16-10-09 23:05

black_swans говорим за отговорността на физическите лица. Ако ще и 10 мил. лева да са задълженията на дружеството, съдружниците отговарят до тия 2 лв.

И хич не им дреме...

Re:
Автор: asahi   
Дата:   16-10-09 23:07

Ако завлекат някой и после разтурят ООД-то завлеченият ли го духа?

Re:
Дата:   16-10-09 23:08

А ЕТ-то си отговаря с цялото имущество... Е тва е дървото, ако нещо нещата се факнат... [smilie21] [smilie21]

Re:
Дата:   16-10-09 23:09

Така - да! Но се подведох от твоята неволна грешка - все пак, по-горе, ти не писа за физическите лица, а за фирмата.

Измамите и врътките са често - не винаги, но много често - двустранни. В тях участвуват както взимащите, така и даващите.

Лични наблюдения [smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.