Автор: Lalinda
Дата: 12-08-09 21:13
Ако ще ходиш към Лион, по-интересно ще ти е да видиш Perouges - ще допадне абсолютно на вкуса ти, според това, което описваш като интереси.
Изснимах два филма там, въпреки че селцето е миниатюрно, но в едно прославено фото ми ги копираха зелени, та не желая да ги показвам.
Самият Лион вероятно също много ще ти допадне (все пак старият му град е в списъка на Юнеско, но снимането в него е трудно (сам ще разбереш защо).
В Анже бих ти препоръчала да видиш замъка и знаменитите гоблени на Апокалипсиса (това също много ще ти хареса!).
Льо Ман е отлично място за снимки на архитектура с фахверк, а цветовете на фахверка са забележителни.
В Лил не съм била, но по това време на годината вероятно ще е студено и дъждовно...
Нант дълго време се считаше за най-доброто място за живеене във Франция...
Поатие и Тур ще обходиш доста набързо, тъй че по-добре избери друго място (май не си се засилил и към Футуроскопа).
Тулон... Май по-добре е да видиш Монпелие...
Бих ти препоръчала и Бордо и Тулуза по това време на годината...
Или пък направо Перпинян и да прескочиш до Колиур и Банюлс, или пък Каркасон... По това време не е зле да видиш и катарските замъци (ние ходихме натам точно по това време, лозята по пътя са пленителни).
Лично аз бих ти препоръчала в този сезон Камарг - Ег Морт и Ле Сент Мари дьо ла мер са много романтични места, пък и може да видиш фламингите, конете и биковете. По това време все още е приятно топло. Ако наистина минеш натам, Льокат Вилаж (старият град, не новият комплекс) е точно за теб.
В Марсилия може да ти хареса квартала Льо Пание, старото пристанище...
До Дижон пък е Флавини сюр Озерен, където е сниман "Шоколад" (препоръчвам го)... Тази година пък много харесах Авалон, а и самият Дижон е чудесен... Можеш да прескочиш и до Бон (Beaunes).
Не ти ли се ходи към Шинон? Градчето е много живописно, а и виното си го бива... Да видиш и замъка на Спящата Красавица, в Рини-Юсе...!
На мен много ми хареса в Бретан, има TGV и натам - Ван и Оре са чудесни градчета, можеш да вземеш и корабче и отидеш до Острова на монасите... Или пък да посетиш селцата с бретонски разпятия. Ако тръгнеш натам, непременно виж Рошфор ан тер, абсолютно бижу...
А да, старият град на Перигьо (в Дордон, недалеч от Бордо) също страшно ще ти хареса!
Бих ти препоръчала и Страната на баските - да видиш Аинхоа и Сар, например, също и Аскен... Можеш да отседнеш в Сен Жан дьо Люз (не зная обаче дали TGV ходи до Байон/Биариц) - и там е много интересно от архитектурна гледна точка!
По това време ще е приятно топло!
Мда, или Камарг, или Дордон!
В Прованс ще ти е по-трудно без кола, но ако търсиш интересни местенца, виж Ез и Вилфранш-сюр-мер, Мантон, Сен Пол дьо Ванс и непременно Антиб и Грас (Парфюмът).
![[smilie24]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif)
Има едни влакчета между Монте Карло и Антиб, спират навсякъде по пътя - Ница, Вилфранш, Кан, може и така, ако нямаш кола... Но интересното за теб ще е в ариер-пеи нисоа... Ако решиш да вървиш натам, ще ти препоръчам конкретни селца, които да видиш непременно.
Публикацията е редактирана (13-08-09 01:15)
|
|