Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за пътуване
Автор: abyser   
Дата:   28-07-09 20:59

Вчера (ден 1 от така чаканата отпуска) ми звънят по обед и ме изненадват, че след няма и 2 седмици ме командироват за седмица в Израел. Нямам идея дори в кой град, но ще разбера [smilie5].

Та питането ми е да дадете някой съвет [smilie8].

За багажа - служебен лаптоп Thinkpad в HP раница и чанта Nova 5AW с фото истории - ще мине ли за ръчен багаж? Може би нямат 20 кг.
(ако не става - лаптопа се чек-инва, нали е служебен [smilie18] ), изобщо не ми се дават 200+ за раница, която да ми го вдига (харесва) и да побира инвентара)

За забележителности - какво си струва да се посети и да се снима, кое да избягвам да снимам ... да не си изям някъде боя [smilie18]. Нямам представа дали изобщо ще има време за разходки и снимки, но все пак да съм подготвен.

Тоците как са? Шуко/AC 220V ме устройват [smilie8]

Благодаря на всички за креативните отговори, които се надявам да получа. [thankyou]
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за пътуване
Автор: Lalinda   
Дата:   28-07-09 21:37

Не можеш да си чекваш-ин лаптопа, без да създадеш куп неприятности, отделно че след това ще трябва просто да го изхвърлиш (не си ли виждал как мятат куфарите по летищата?).

Ще те извикат и ще трябва да отваряш куфара си преди да те качат в самолета отделно.

Дори ако лаптопът ти е в ръчния багаж, ще те накарат да го извадиш, преди да го пуснеш през скенера.

Виж си в билета на колко кг багаж имаш право, може и всичкият да ти е ръчен, стига размерите му да са под пределните за ръчен багаж.

Била съм и с ръчен багаж с размери над допустимите (много дълга ролка с текстилни принтове).

Дата:   28-07-09 21:44

Mersi, Lalinda [smilie24]
Обаче няма как да си видя билета преди края на следващата седмица, щото съм отпуска. Та затова питам, да чуя какви са евентуалните варианти. Дано да не е проблем това с 2-та ръчни багажа [smilie11]
Преди 2 години пътувах за Женева и по спомени пак бях с 2 чанти - лаптоп и фоточанта, никакви проблеми, но май бяха по-малки като габарити [smilie8]

Публикацията е редактирана (28-07-09 21:45)

Автор: asahi   
Дата:   28-07-09 21:56

За Израел ше ти разкажат играта от проверки. Иди 2 часа предварително. Лаптопа в ръчния багаж е ОК. Пак ще го проверяват, при това обстойно.
В Израел ще те върнат в казармата. Не се стряскай, трай си и стискай зъби.

Дата:   28-07-09 21:59

asahi ме успокои [smilie5] [beer]

Re:
Автор: neuromancer   
Дата:   28-07-09 23:07

За двата ръчни багажа зависи от авиокомпанията, някои не позволяват два ръчни багажа. Да сложиш лаптоп в чекнатия багаж значи да нямаш лаптоп накрая, дали поради повреда или друго. Освен това изрично се казва да не се чекват ценни предмети, и повредите са си за твоя сметка. Има раници за лаптоп и фото.

Автор: mousse   
Дата:   29-07-09 02:11

Няма проблеми и двете да са в ръчния багаж и с 2 лаптопа се минава - тествано [smile] .
За какво да се види - Йерусалим е ясно , Мъртво море също, Хайфа градините.. [smilie25]

Автор: mousse   
Дата:   29-07-09 02:14

Забравих да кажа аз пътувах с ЕлАл, които са си май най-стриктни и те разпъват на кръст едва ли не [smile] . Ще има дълъг разпит защо отиваш при кого, защо точно теб пращат, как се казват тия при които отиваш, ще те посрещнат ли, от колко време работиш там.... Трябва да имаш писмо от фирмата която те кани там...

Автор: princess_Lia   
Дата:   30-07-09 00:21

Като mousse - за багажа и лаптопа, няма проблеми, само че всичко се вади и отваря, компа минава отворен през скенера, питаха ме защо нося толкова апарати, само дето не отвориха филмовия да надникнат вътре...
И не да отидеш 2 часа по-рано - ще ти се ОБАДЯТ да отидеш 4 часа по-рано. И от разпити ни останаха само около 40 мин в кафето горе.
В последният момент се обадиха да кажат, че самолета няма да излети днес, а утре в еди си колко часа. Ако сте повече хора и не ви съвпадат теориите, не ми се мисли какво ви чака...Бяхме 4, разпитаха ни поотделно. Дори ме питаха откъде съм имала пари да си купя билета (защото на другите колеги бяха купени от фирми). Отделно къде отивам, защо, къде ще живея, познавам ли някой там, какво ще правя, само ще работя ли, имам ли някакви екскурзийки планирани, приближавал ли се е някой до багажа ми...На всичко отговаряш с не, и да научиш наизуст адреса и фирмата, при която отиваш. [smilie5] Излитане от Тел Авив е още по-сложно - отваря се целия багаж, ако имаш късмет няма да изсипят всичко.
С парите беше много интересно - цъфнахме там в петър привечер, към 19ч, в покрайнините на Тел Авив, до градчето Холон. Банкоматите не приемаха никоя от нашите карти, в магазините не приемаха долари, а свръзката ни щеше да дойде чак в събота. Идея си нямаш какво е да пристигнеш по време на шабат в Израел...Добре че намерихме някакво съмнително бистро, тип китайско/арабско, та успяхме да платиме там храната с картите. Иначе бяхме умрели от глад...
Разбира се, в центъра на Тел Авив не е така. [smile]
А, и таксиджиите са уникални. Никъде другаде не са ми искали една цена за 2 души и друга за 4 - щото колата тежи повече, разбираш ли, а пазарлъкът е преди това, ако включат апарата направо ти режат главата до кръста.
С езика няма да имаш проблеми - видиш ли мургав човек, го заговаряш на английски, видиш ли светъл, русоляв - на руски. [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   30-07-09 10:01

Ега ти готината страна!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.