Автор: Lalinda
Дата: 14-05-09 13:56
Да събирам боклуци в градска среда.
Предполагам, че съм единствената с такова хоби не само в републиката, а и на Балканите.
Кризата не ми пречи, дори боклучената криза доведе до рязко нарастване на увлечението ми и удовлетворението да я реша на място.
Разходите ми са единствено за импрегнирани ръкавици и торби за смет, но не влияят на финансовото ми състояние.
Напоследък взех и да режа сухи дървета и клони из квартала...
Колкото повече чистя, толкова по-малко цапат наоколо... Тъй че от хобито ми има ефект, дори социален. Има и ефект на фитнес и сгряващ ефект през зимата.
Иначе съм опитала от твърде много неща, за да ми е интересно да продължавам да се занимавам с тях... Фотографията определено не ми е хоби, просто помощно средство при пътуванията за архивиране на цветни фасади и цветови комбинации в градска среда...
С баирбудалъка май приключих, след около 20 годишно практикуване... Има си време за всичко, пък и спането с въшки и дървеници в един креват не е особено очарователно, нито в смрадлив и потен чувал.
Е, все още бих могла да кажа, леко видоизменяйки Алековия отговор, че любимата ми миризма е тази на аеропланите, както им викаше баба ми (за него - на железниците).
Любопитно ми е дали някой от вас има хоби, което да има не само индивидуален, а и ОБЩЕСТВЕН ЕФЕКТ?
Всичко изброено по-горе очевидно е без социален ефект, просто забавление или самотно развлечение...
Е, някои от вас може и да ходят и по клубове на градинари и радиолюбители, знам ли...
|
|