Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дзифт (БГ филм)
Автор: christal   
Дата:   16-03-09 11:00

Какви са ви впечатленията от този филм? На мен като цяло ми хареса - умело свършена работа от талантливи хора. За съжаление имаше няколко очевадни минуса, които силно влошават качеството.
Мадамата не беше на място и от това филма загуби много. Очакваше се тя да е с характерно ретро "соц" излъчване, а тя беше като момиче излязло от днешна дискотечка. Като изрезка отгоре беше, неосъзната грешка. Ходеше с много къса пола - немислимо за онова време. За нейната роля стигаше и непрофесионална актриса да се вземе, тя присъства с външността си.
Захари Бахаров, Владо Пенев и Джоко Росич са железни. Наистина добри актьори.
Гоненето в женската баня - много лековато водевилно. Явно нарочно, но правено многократно. Със страхотен кадър - полет на човек, който се хвърля през прозорец, погледнат отгоре, а под него - гола жена във вана.
Преследването по реката - много нелепо. Тичаха по модерен бетон, сякаш направен вчера.
Интимна сцена в баня - плочките залепени вчера.
Съзнателно ли е това или е просто претупване?
Друг слаб момент - сцената в клуба и песента на момичето. Зле, зле, много зле. Висящо и самоцелно, вяло и празно, напомнящо на много други такива сцени, но направени сто пъти по-добре. Явно трябваше да се видят Руси Виденлиев, Явор Дачков и Никола Тороманов като буфосинхронисти, защото беше и разтеглено.
Може да е странно, но на моменти липсваше художествен поглед във филма - на места историята е просто изсипана. Не е като да няма готов материал оттогава, що не го използваха?
Споделям тези впечатления, защото е можело грандиозен филм да се направи. Така поднесен, е с добра разработка, но историята е страшно накъсана от подистории и се губи цялото усещане. Остават претенциите.
Хубави постижения, много неща са на ниво, но е пълно с познати гафове.
Вие какво мислите?

Отговори на това съобщение
 Re: Дзифт (БГ филм)
Автор: OGIMAG   
Дата:   16-03-09 11:06

Ами ти си го казал с много думи.
За мен- "средна ръка филм". От тези дето гледам, но втори път няма да искам да видя. Може би защото сравнявам с добрите филми от американското и европейско кино.
Но все пак добре е, че го има.

Автор: ukk   
Дата:   16-03-09 11:06

Добър опит за черен филм, браво!
С удоволствие го изгледах.
Обаче си изглежда аматьорски в сравнение дори с Рокарола.

Май-май БГ-киното все още залага на бързото шокиране на зрителя и първосигналните му реакции, а не толкова на потапянето в атмосфера и фокус върху по-дълбокия бъзик и шок.

Автор: jilt3d   
Дата:   16-03-09 11:26

Да, ukk. Именно типичната мрачна атмосфера за този тип noir филми e това, което ми липсвa в "Дзифт". Така или иначе, филмът не успя да ми влезне под кожата, така както "Blue Velvet", "Mulholland Drive", "Eraserhead" успяха да го направят - филми, които могат да те докарат до тиха лудост. [smilie5]

Но подкрепям автора, все пак това е едно начало, нещата да се случват и у нас. [smilie24]

Автор: vladimir666   
Дата:   16-03-09 11:45

Не ми хареса въобще. Едвам го изгледах.

Автор: Shtrak   
Дата:   16-03-09 11:46

на това нямане, този филм е събитие за Бг[smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   16-03-09 12:07

Този филм е правен да го гледа само Лалинда. Вие къде се бутате?

Метафората и хиперболата са изразни средства и в киното. Често зад "недостатъците" се крият такива похвати. Такава е и случката с песента.

Добре изиграна роля от Симон - поздравления!

Женският образ беше интересен, дори и облечен.

Филмът е положително явление в родната киноиндустрия, а отделно ми допада.

Плочките верно бяха не намясто.

Re:
Автор: neuromancer   
Дата:   16-03-09 12:18

абе като за български филм горе-долу става, ама ако не беше български не си заслужава губенето на време
Нещо се поуляха със брадатите зловещи историйки, един-два пъти става, ама цял филм...

Автор: asahi   
Дата:   16-03-09 12:25

Това е български филм за българския зрител.

Пакистански филм за пакистанци едва ли ще ме трогне, особено ако си играят неразбираеми за мен игрички.

Автор: Todd   
Дата:   16-03-09 12:32

Дзиф едно време го дъвчехме за дъвка .....[smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Всички са живи ....нема ни един умрял !!!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   16-03-09 13:34

Филмът е положително явление в родната киноиндустрия

С това ще се съглася... но до там.

Не знам какво става с родната киноиндустрия, но нещата не напредват особено.
Актьори имаме, оператори имаме, режисьори имаме, сценаристи - също... къде се пукат нещата - не знам.

Автор: ejko   
Дата:   16-03-09 13:48

Аз като цяло останах доволен от филма, поради ниските ми очаквания от съвременното БГ кино като цяло. Ако трябва да казвам минуси, то определено доста натрапчиво ми идват символите във филма, които са очевидни и неоригинални, но за сметка на това са един милион. Други минуси с който съм доста съгласен са посочени от Кристал- слабата актриса и кофти песента, на която беше обърнато твърде много внимание.
Оператора- доста добре според мен. Вчера гледах един индийски филм е Дома на киното, заснет от БГ оператор (Рали Ралчев) и определено операторският момент не беше най-силната страна. Така че филмът Дзифт, за сегашното ниво на нащо кино, беше доста добър.

Автор: dessisslawa   
Дата:   16-03-09 13:48

Кристал съгласна съм с всички критики към филма, дори бих добавила още няколко.
Просто журналистите много прехвалиха филма. И човек отива да го гледа силно наточен, а след това си излиза разочарован.
Лошото е, че нямаме кино и театрална критика, която да действа като коректив за творцита.
Това, което ме подразни във филма на Я. Гърдев (не беше зле залепените плочки), ме подразни и в постановката му "Старицата от Калкута". Очаквах повече.

Автор: fove   
Дата:   16-03-09 13:57

Според мен звеното което е най-слабо в българското кино е сценариите.Слаб диалог,предсказума фабула,липса на динамика на разказа.В това отношение "Дзифт"до известна степен е преодолял тези слабости.

Дата:   16-03-09 14:33

Имаше и нещо друго. Доста се дразнех от вербални описания, който бяха в една типична за последните 15 години структура- а именно натрапчиви сравнение. Когато нещо обикновено (като лош вкус в устата), се сравнява с нещо запомнящо се и гръмко. Това често ме дразни, а вече все по малко БГ автори успяват да излязат от тази клопка. Резултатът е като от виц на Слави Трифонов- пресилено, неоригинално и с превзета натрапчивост....

Автор: Минко   
Дата:   16-03-09 15:07

Като за БГ филм, "Дзифт" не е лош, дори с всичките му кусури[smilie24]
В последните 5 години едва ли е правено нещо по-добро у нас. Сравнение с другите БГ филми, "Дзифт" е нещо доста свежо[smile]

Дата:   16-03-09 15:10

Минко това със сигурност...

Автор: Минко   
Дата:   16-03-09 15:12

http://vbox7.com/play:7e5ef60e

Автор: rumiana   
Дата:   16-03-09 15:17

Харесват ми определенията на ejko:
пресилено, с превзета натрапчивост... Според мен важат за кажи-речи всички български филми от последните 10-15 години. Не съм гледала още Дзифт, но четох книгата и за нея бих употребила същите определения... просто си го представям филма... ама ще го гледам де... надеждата умира последна [smile]

Автор: SLR   
Дата:   16-03-09 15:24

https://photo-forum.net/static/forum/2009-03/hnzf9051.JPG
http://www.kldn.net/storage/dzift.jpg

"Погледнете тази снимка, виждате ли решетките на първия етаж? Заклевам се, започнаха да се появяват чак след 89-та. Натам сте вие"

Дата:   16-03-09 15:28

неопровержимо доказателство, че филмът е сниман след 89'...., доста съм разочарован:))) Съмнявах се но до сега нямах доказателство.

Автор: Lalinda   
Дата:   16-03-09 15:33

Автор: asahi
Дата: 16-03-09 12:07

Този филм е правен да го гледа само Лалинда. Вие къде се бутате?

Определено. Както обикновено, ценя високо мнението на Асахи Шибмун.
[smilie24]

Радвам се и че Christal е забелязал подхвърлената от мен в темата му за "Беднякът милионер" идея да се подискутира малко и за "Дзифт".

На мен ми хареса.

Поне героите не крещяха за долари както обикновено се случва/ше в българските филми от времената на прехода...

Впрочем, писах мнението си в другата тема, благодаря на Асахи, че е забелязал. Също и на Christal.

Какво мислите за снощния филм на Вим Вендерс, "Снимки/стрелба в Палермо"?

Фотографското съсловие не бе пощадено, нищо че Вендерс е и фотограф.

Какво ще кажете за онова подмятане, че фотографирането е смърт в действие и че фотографите дотолкова се страхуват от смъртта и от живота, че се опитват да го създадат наново и че цифровата фотография е ПОКАНА ЗА МАНИПУЛАЦИЯ?

Имаше и други интересни наблюдения...
Или още не сте го гледали? Вижте го.
Кой е Петко, показва ли тук? Поздрави.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.