Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Страдате ли от "неделна болест"?!
Автор: Amigo   
Дата:   01-02-09 11:58

Неделята - денят на тези, които не умеят да си почиват
Според специалистите дори съществува термин "неделни болести", които по някои оценки са над 60 [smilie8]
01.02.2009

Обикновено понеделникът се смята за тежък ден. В неделя като че ли всичко трябва да е наред - все пак е почивен ден. Не на такова мнение обаче са специалистите.
Сред тях дори съществува термин "неделни болести", които по някои оценки са над 60. Сред тях са нарушенията на сърдечната дейност в резултат на алкохолни влияния, простудни заболявания заради злоупотреба със сладолед или напитки с лед, различни неврози, предизвикани от нерационалната почивка и т.н.
Според статистиката именно в неделната вечер се наблюдава пикът на депресиите и психосоматичните нарушения. Това е свързано с факта, че много хора не могат да си организират отдиха през почивните дни и понасят зле смяната на ритъма към работната седмица.
Особено тежко през този ден е и на самотните хора, които именно през почивните дни усещат най-силно липсата на човек, с когото да споделят свободното си време.
При семейните пък точно към края на седмицата се засилва чувството на вина пред децата, на които не са отделили нужното внимание. В опита си да наваксат пропуснатото, родителите предлагат свой вариант на отдих, който може въобще не се харесва на малчуганите. В резултат на това вместо почивка възниква конфликт.
Заради създаваното в неделя напрежение много лекари и психолози я наричат "деня на тези, които не умеят да си почиват". Същите хора обаче се чувстват отпаднали и раздразнителни и в понеделник, трудно се концентрират в работата, имат главоболие.
Едно от нещата, които специалистите не препоръчват, е в почивните дни да се спи много до късно в опит да се навакса пропуснатия през работната седмица сън. Това нарушава привичния жизнен ритъм на организма, появява се вялост, апатия, раздразнителност, заспиването в неделната вечер става по-трудно.
И активната почивка понякога има противоположен резултат. Без да отчитат липсата на достатъчно движение през другите дни, хората предприемат дълги преходи и пътувания, от които се връщат още по-уморени.
Основната препоръка е: не се опитвайте през почивните дни да наваксате всичко, което сте пропуснали да направите през седмицата. Предпочитайте отдиха на чист въздух, заниманията с любимото хоби, посещенията на театри, изложби, концерти, въобще на тези места, където отдавна искате да отидете.
Почивката трябва де ви носи удоволствие и положителни емоции. Човекът на умствения труд е по-добре да се залови с лека физическа работа, а този, който постоянно напряга мускулите си - да потърси "интелектуална" почивка.

Zdrave.bg
[smilie8] [smilie8]

Абе неделята си е гадна... като знаеш, че на следващия ден си пак на работа [smilie2] [smilie8] [smilie5] [smilie5] [smilie25] [smilie25] Виж петък и събота са нещо различно [smilie3] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Страдате ли от "неделна болест"?!
Автор: ARGO   
Дата:   01-02-09 12:00

[smilie8]
https://photo-forum.net/static/forum/2009-02/lbrt8493.JPG

Автор: fundamental   
Дата:   01-02-09 12:01

аз все не мога да си почина [smilie8] бати неделята [smilie23] петък ми е най добре [smilie5] [smilie21]

Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   01-02-09 12:02

Явно имам неделна болест, наречена неделен мързел [smilie5]

Re:
Дата:   01-02-09 12:04

Chitsujo написа:

> Явно имам неделна болест, наречена неделен мързел [smilie5]

май и аз страдам от същата [smilie11] [smilie8] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Re:
Дата:   01-02-09 12:06

ДА те водя на планина освен? Аз мисля да изчистя у нас и да се меткам на открито, за да се спася от депресията на самотните хора [smilie18]

Дата:   01-02-09 12:08

ми къде ще ме водиш с тоя мързел бе - нали това е болестта! [smilie5] [smilie5] [smilie5] а като се сетя, че днес трябва да си оправя апартюмантчето, щото вихрушки са минавали през него [smilie2] [smilie2] [smilie8] [smilie21]

Re:
Дата:   01-02-09 12:08

Пак си правил парти без мен [smilie8] И не се обади, нали!? [smilie9]

Дата:   01-02-09 12:11

де да беше парти [smilie18] [smilie18] просто нормалното състояние след 1 месец разхвърляне [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie6] [smilie21]

Автор: mayflowerbg   
Дата:   01-02-09 12:14

Страдам, активното спамене по форумите, започващо в петък с необясним прилив на енергия и свършващо днес с главоболие, определено е някакъв симптом. [smilie5]

Автор: мара   
Дата:   01-02-09 12:17

амиго, 20-30 кинта и хубава млада студентка ти го почиства и подрежда всяка неделя. после може и за друго да се договорите или поне да й прочетеш статия от вестник[smilie5]

Дата:   01-02-09 12:19

маро, ти ли осигуряваш студентката? [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5] ку можи 2 да са, че по-бърже да свършат и да остане време да си четем статии след това [smilie18] [smilie18] [ezik] [ezik]

Re: Страдате ли от
Автор: vinse   
Дата:   01-02-09 12:26

В неделята шофирането ми е тегаво [smilie8]

Публикацията е редактирана (01-02-09 12:34)

Re:
Дата:   01-02-09 12:26

Ергенски хапартамент, майкоооу [smilie10]

Дата:   01-02-09 12:34

айде ся, не е толко зле [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie25] [smilie25] отивам да го оправям [smilie5] [smilie5] [smilie8]

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   01-02-09 12:49

Неделя е един добър ден за джем сешън, комбиниран с J&B!

Re:
Дата:   01-02-09 12:52

Орлеане [thankyou]

Дата:   01-02-09 13:10

Ню Орлин

Дата:   01-02-09 13:12

Пу! То пък не е целия [smilie2]

Дата:   01-02-09 15:06

аз на тебе нищо не ти осигурявам, щот не идваш да си го земеш![ezik]

Автор: princess_Lia   
Дата:   01-02-09 15:17

Маро, верно ти трябва да я осигуриш студентката, защото аз за такива, дето чистят по къщите, не съм чувала. [smilie5]

Автор: Пърпъла   
Дата:   01-02-09 15:21

абсолютно! Неделя слетобед ми е най-гадното време на семицата [smilie23]

Дата:   01-02-09 15:24

че аз да не съм у нужда? амигото е у нужда...аз само идеи пущам[smilie5]

Re:
Дата:   01-02-09 15:33

Почистих у нас, опрах кучето, опрах му и леглото, окъпах се и май ще ходя на разходка. На Миго няя му чистя пък и вече почти не съм студентка [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   01-02-09 15:52

Chitsujo написа:

> Почистих у нас, опрах кучето, опрах му и леглото, окъпах се и
> май ще ходя на разходка. На Миго няя му чистя пък и вече почти
> не съм студентка [smilie18] [smilie18]

браус! [smilie8] аз пък си боледувам от неделня мързел в книжки в легълцето [smilie5] [smilie5] реших, че ще се лекувам от утре [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.