Автор: Нереален
Дата: 19-01-09 10:12
По-много странен начин мериш съотношението на жертвите. Ти сега искаш от евреите да се самоубиват ли, че да дават повече жертви? Съотношението не е било по-добро през Шестдневната война, когато три големи държави - Египет, Сирия и Йордания за пореден път са подготвяли унищожението на Израел (държава, която е ЧЕТИРИ ПЪТИ по-малка от България):
Загуби
Загубите на Израел, въпреки мрачните първоначални оценки се оказват изненадващо малки - общо 776 убити ранени - около 2600 души. Египет губи 80% от военната си техника, 10 000 войници и 1500 офицери убити (срещу 338 души загуби за Израел на този фронт) и над 5000 пленени. Йордания дава около 6-7000 убити и 20 000 ранени. Сирия дава 2500 жертви, половината танкове и повечето от артилерията, разположени на Голанските възвишения. Официалните данни за загубите на Ирак са 10 убити и 30 ранени.
В тези славни времена, арабите са ги ошамарили здраво в рамките на ШЕСТ ДНИ. След като виждат, че не могат да се справят по този начин с Израел, палестинските организации преминават към друга гнусна тактика - война на политическия фронт. Използване на мирни хора, като жив щит, за да бъдат предизвиквани повече цивилни жертви, за да може добре да работи пропагандата. Много помагат и западните левичарски медии, които удобно си затварят очите пред арабското насилие в Ливан над християнското население, което е тероризирано и прогонвано от страната. И за капак на всичко Ясер Арафат получи Нобелова награда за...МИР....та хайде моля ви, стига сте плакали за палестинците - търсили са си го - намерили са си го. Кой ги накара през декември да започнат ракетен обстрел срещу Израел?????
shama написа:
> абе хора аз не че защитавам терора ама
>
> "в която загинаха над 1300 палестинци и 13 израелци"
>
> само на мен ли ми се струва че нещо световната общност пак си
> затваря очите както беше и с Ливан или може би живота на един
> еврейн е равен на живота на 100 палестинци доста от които деца
> и жени
Публикацията е редактирана (19-01-09 10:14)
|
|