Автор: Marillion
Дата: 10-12-08 19:49
Pulsar слушай сега... на митове не вярвай.
Ако не си ченге... то влез в някое РПУ и се огледай.
Къде работят, как работят... питай ги като човек колко пари взимат.
Това, че шефовете им са корумпирани и то МНОГО, не значи, че редовия полицай трябва да страда. Всички шефове са политически кадри, бивши ДС агенти и парашутчици... Не може ти да искаш да си свършиш работата, а шефа ти да те викне и да ти каже как да не я вършиш.
Тия с дебелите вратове си плащат директно на шефа. Те с дребни рибки не се занимават. А шефа им нарежда кой да гледат и кой не. Виновни ли са хората, че ги командват тъпаци?
Един полицай трябва да взима поне 1000 лв заплата. Поне...
Аз съм адвокат и постоянно съм с/у тях навсякъде. Но исканията им са основателни и заставам зад тях.
Това, че катаджиите взимат, не значи, че и другите взимат. Аз на полицай рушвет не съм давал. Няма и да дам. Всичко е въпрос на манталитет.
Относно облекченията - хич не са много да ти кажа. Я се позаинтересувай какви облекчения има един депутат. Един областен управител... те да не са нещо повече от един полицай? За депутати и др. подобни няма образователен ценз. Няма изпит. Не рискуват живота си....
В тая държава всички трябва да стачкуват. А ако не стачкуваш трябва да си солидарен с тези, които го правят. Утре може и ти да си на улицата с плаката.
|
|