Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ПРАГА....кой беше наскоро там?
Автор: alsash   
Дата:   09-11-08 19:36

пресни впечатления.....и съвети?

Отговори на това съобщение
 Re: ПРАГА....кой беше наскоро там?
Автор: mravunko   
Дата:   09-11-08 19:41

аз. ако имаш скайп по-лесно там, че да не се сбъркам да пиша :)

Автор: Safira   
Дата:   09-11-08 19:42

[beer]

Публикацията е редактирана (10-11-08 03:47)

Автор: Safira   
Дата:   09-11-08 19:43

[smile]

Публикацията е редактирана (10-11-08 03:46)

Автор: мъка   
Дата:   09-11-08 20:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: papi   
Дата:   09-11-08 20:02

бих се завърнал отново там
прага е пленяваща

Автор: мъка   
Дата:   09-11-08 20:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Дата:   09-11-08 20:04

е...ще се пазим де

Автор: bvidenov   
Дата:   09-11-08 23:40

https://photo-forum.net/static/forum/2008-11/tzfz4972.JPG
http://photo-zona.net/images/user61730/album14951/large/1226266625_ijte6645_Praga2-1.jpg

Мнооого красиво място.

повечко парички, че има дефлация и кроната е към 24 за евро. и повечко място за бира, че много им разбира главата от тая пущина. не се минавайте да пазарувате по туристическите маршрути. Скубят здраво. На 500м в страни ще намерите къде по-прилични места за хранене и пазар. Не се хващайте на никакви предложения на улицата, вкл и на мними проверки от полицаи. Има доста джебчии.
Обаче ще си прекарате страхотно.
Ако ви трябват кръчми, ще ви разкажа къде, какво.[beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   09-11-08 23:55

зависи колко време ще стоиш
аз като бях
си взех билет за 5 дни който ми струваше 100 крони=8,50 лв
с този билет обикаляш цяла прага с всичкия транспорт който се сетиш - метро,тролей,трамвай и автобуси
подреден град
няма как да се загубиш

Автор: da.fo   
Дата:   10-11-08 02:14

в Прага съм видял най големия фотомагазин (за техника)от обиколените 20 европейски страни. Триетажна сграда , че и мазата напълнили с техника. Що стари LEICA, ZEISS, FLEXARET и т н - видях. Нямам думи[smilie10] [smilie10] [smilie10]
а на "Старе место" се чувстваш все едно си се върнал в средновековието - тесни калдаръмени улички,магазинчета,фенери....

Публикацията е редактирана (10-11-08 02:17)

Дата:   10-11-08 09:30

1.Къде е този магазин?
2.От де да си купя...Крони? (питах тук там ,ама ...)

Автор: attempt   
Дата:   10-11-08 09:59

За кроните има си чейнджове - 23.20, 23.50 е ок за едно евро. Не сменяй на летището - праскат яка комисионна, мен така ме издървариха. Ако взимаш такси - фирма "ААА". Летище - център е около 600-650 крони. Иначе из града както по горе са ти написали взимаш си целодневен билет или за няколко дни и с метрото(трамвай, автобис). Прага е страхотен град, направо се връщаш няколко века назад. Два дни едва ми стигнаха да обиколя главните забележителности. Особено внимание обърни на бирата. Колкото и да изпиеш все ще е малко [beer] . Има една книжка "Прага - джобен пътеводител" на СофтПрес. Ако я намериш, много е добра. Накрая - приятно прекарване и се зареди с много карти(филми) за фотото, че какво щракане те чака в Прага [shtrak] .

Автор: da.fo   
Дата:   10-11-08 10:17

Как да го обясня [smilie11]
В централната част имат нещо като булевард, дълъг около километър и в горната част има голям паметник. От двете страни на този булевард са разположени едни от най скъпите хотели,магазини. Заставайки срещу паметника - този магазин се намира в една уличка в дясно на около 100тина метра и пак в дясната страна на улицата. Предполагам с питане там ще го откриеш. Даже наскоро мислех да отскачам само заради попълнения на колекцията ми. Успех [smilie24]

Крони - [smilie11]вземи си евро но не сменяй голяма сума а първо пробвай с малка , че там още важат онези капани с % написани с малки букви и като се увериш , че курса е добър - вади пачката.

Публикацията е редактирана (10-11-08 10:28)

Re:
Дата:   10-11-08 19:41

ха....че банки няма ли!

Автор: bvidenov   
Дата:   10-11-08 20:51

има всичко, но чехите разполагат с огромни приходи на валута (ок 50 млн туристи ежегодно)и не се натискат да сменят, а искат тлъсти комисионни. Всеки банкомат(има няколко като се влезе в общата зала на Рузине). ще ти пусне колкото ти трябват крони, обаче и там има комисионна различна от БГ. Дебитните карти са за предпочитане. Продават на няколко места цветни валути в София. В кое да е читаво чейнч бюро ще ти подскажат адреса. Със заявка от 1 ден и банките продават.
Големия булевард описан по-горе се казва Вацлавлавске намнести.

Дата:   10-11-08 21:01

само внимавай като купуваш крони
има курсове над еди колко си крони еди какъв си курс
вглеждай се внимателно в таблото
за да не съжаляваш

аз лично ползвах чейндж бюро за смяна на крони в евро който курс беше много добър
така че...

Дата:   10-11-08 21:04

ако можеш от българия си купи крони
както направих аз
-бях си купул 5000 крони от бг и си бях взел 200 евро за всеки случай

Автор: hotsnail   
Дата:   10-11-08 21:53

Най-добрия вариант за кроните се казва банкомат с дебитна карта (виж си тарифите на банката). Теглиш всеки път максималната сума под еквивалента на 400 лева и така.

Има много какво да се види. Според мен Прага е един от най-живописните ако не и най-живописния град в Европа.

Има два големи замъка. Целия стар център е една картинка сам по себе си.

Метрото наистина е супер в Прага, както и останалия транспорт. Съвета по-горе с картата е много добър.

Има доста яки кръчми. Значи бирите са ясни може да пробваш "вепрово коленце" (джулан демек).

Местните кръчми не туристическите са по евтини ама са като в БГ хубава храна и нищо особено. Има обаче суперски места с малко туристическа насоченост т.е. национална кухня, дегустации на бира и т.н. глезотии. Само не ходи на ирландски кръчми и други подобни глупости!!!

на ъгъла на Жечна и Липова има една много яка бирария дето си правят бричката! супер е! (по-долу връзка към карта на мястото)

тук

Друго място дето мога да препоръчам е Baráčnická Rychta, потърси в гугъл) там има една бира Козел пак по рядко срещана ама е супер и тя. Поне на мен ми харесва. Иначе и готвят много добре. Мястото е хубаво щото е близо до замъка Храдчани и така след разходка похапваш добре.

тук линка

Иначе има много кръчми навсякъде. Само не сядай в тия срещу самите забележителности там режат глави (например срещу часовника има 4-5 много е зле).

ако те влече фотографията качи си Гугъл Earth и разгледай снимките. Има много живописни места и възможности.

Ако отиваш за снимките ти пожелавам водоустойчива техника и лек дъжд - така туристите с изпокриват и си снимаш на воля. [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   10-11-08 21:54

ето снимки

http://picasaweb.google.com/karaatanasov/AWalkInPrague

http://picasaweb.google.com/karaatanasov/Prague200707

http://picasaweb.google.com/karaatanasov/Prague

Автор: Lalinda   
Дата:   10-11-08 22:11

Ако си купуваш седмична карта, не забравяй да се подпишеш моментална на гърба й, защото ще те глобят.

Голямата улица-площад се казва Вацлавске Намести.

https://photo-forum.net/static/forum/2008-11/dxyo2277.JPG
http://3.bp.blogspot.com/_nlvC55QrzyI/SC0_l_yAK0I/AAAAAAAAB8s/rH_8ZDNdm6k/s1600/DSCN0135.JPG

Малко инфо от мрежата: "Чешки крони се продават в двата чейнджа на Дондуков между бул. Васил Левски (бившия Волгоград) и Раковска (нали се сещате - единият е на спирката на трамвая за Операта (жълта фасада), а другият е на отсрещния тротоар, но малко в посока бул. „В. Левски“). Други чейнджове, търгуващи с крони - на Денкооглу, между Гарибалди и Витошка и чейнджа на кьошето срещу пилоните (на НДК)."

Миналата година самата аз купувах форинти от бюрото до Музикалния театър и в него имаше и крони, но не зная как е сега.

Дата:   10-11-08 23:19

Lalinda що е толкоз крива тая снимка.

Re:
Дата:   11-11-08 16:35

....а някой ползвал ли е карта за посещения на музеите

Автор: Lalinda   
Дата:   11-11-08 17:45

hotsnail
Дата: 10-11-08 23:19

Lalinda що е толкоз крива тая снимка.

Щото не е моя, бе, душко! Защо реши, че е моя?
[ezik]

Ако имах блог, със сигурност щяхте да го знаете.
Освен това, посещавам Прага само през зимата, традиция, какво да се прави! А и хора по принцип не снимам, нито пък общи планове, аз съм по подробностите, пък и си падам перфекционист, не мърляч. Здраве да е, пуснах я, понеже някой по-горе обясняваше с думи как изглежда района на площада, а и не се сещаше и за името му дори...[smilie10]

alsash, днес видях чешки крони да се продават в бюрото на сп. Студентски общежития (преди Плиска) и в бюрото на Forex, което споменах снощи (до Музикалния театър).

Re:
Дата:   11-11-08 19:00

.......а за някое във Варна ...!?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.