Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Конска подкова
Автор: slivenski   
Дата:   13-10-08 20:20

... намерих тази вечер на пътя... На бул. Житница до Красно село... [smilie5] [smilie21]

Това не означаваше ли, че носи щастие и т.н.? [smilie5] [smilie21]

И въобще, какво мислите за суеверията? Имате ли си талисмани? Вярвате ли, че подобен предмет може да влияе на живота ви? [smilie25] [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Конска подкова
Автор: Amigo   
Дата:   13-10-08 20:27

Май се хвърляше през рамо, ама през кое - не си спомням [smilie8] и гледаш да не уцели някого [smilie5] [smilie5]

Автор: KAISER.SOZE   
Дата:   13-10-08 20:30

запази си я, почисти я и я сложи на стената/вратата
сам по себе си предметът не можа да влияе, но контактът с него ще ти напомня разни неща.не вярвам в суеверия. вярвам , че има хора излъчващи отрицателна енергия, енергиийни вампири.талисмани нямам. отвреме навреме имам любими предмети които са някакъв спомен.

Автор: tutttifrutti   
Дата:   13-10-08 20:31

нее, не се хвърля. някои си ги закачат на вратите.

аз едно време си носех една сушена гъба.
(наскоро обяснявах за нея-дето като е жива си я храниш с чай и й приказваш и след като "роди" 3 гъбчета, я сушиш и тя ти изпълнява 3 желания.)ама си я носех в портмонето, а него ми го откраднаха..

Дата:   13-10-08 20:32

не вярвам в суеверия = не съм суеверен[ezik]

Дата:   13-10-08 20:33

slivenski, уреди се [smilie5] [smilie5] ПОДКОВАТА СБЪДВА МЕЧТИТЕ НИ [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   13-10-08 20:34

И аз не вярвам много в такива работи, но като я видях, спрях колата, върнах назад, отбих от пътя и си я прибрах... Хората ме гледаха странно... [smilie5] Но определено се почувствах добре, че я намерих... Не знам защо... Предполагам, защото в 2 милионен град да намериш подкова е странно... Сигурно е изпаднала от дръгливия недохранен кон на поредният циганин с каруца... [smilie18] [smilie18][smilie21] [smilie21]

Дата:   13-10-08 20:37

"Подковата, намерена на пътя, е най-мощният талисман. Особено ако ви провърви да я откриете на пълнолуние или на растяща луна, щастието ви е в кърпа вързано."

от линка на Амиго...

Днес има пълнолуние... Щастието ми е в кърпа вързано... Само трябва да внимавам тепърва какво ще си пожелая... [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Автор: fundamental   

Както казваше майка ми на един мечкадар при "айде кака, пусни някой лев за здраве" ..... "да бе бати здравето, ако ме хване тая мечка в гората" [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: Lithium   

Пази от елфи.

Автор: stoyan_5   

... имах един състудент носеше такава на всеки изпит, а тя голяма като паница, какъв беше този кон не зная просто ...[smilie8]

Дата:   13-10-08 20:38

[smilie18] [smilie18] [smilie18] айде да черпиш после [smilie8] кат станеш милионер например [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5] ще взема и аз да се разтърся тез дни из квартала, че що коне и мангали циркулират наоколо, не може да не е изпаднала някоя [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   13-10-08 20:39

[smilie8] не съм суеверен. не съм суеверен [smilie8]

койетози2милионенград[smilie11] иоткакъвпроизходсациганите?

Дата:   13-10-08 20:42

Амиго, ако стана милионер, ще направя ФФ парти... [smilie21] [smilie21]

А може и да купя сайта и да премахна всички квоти и рейтинги... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   13-10-08 20:43

а имам доста познати дето са суеверни. една от тях казва , че не трябва да се оставя пране след залез [smilie8]
а друг пък в едно хаванче бърка отровата на живота [smilie8]
иначе верно , че е пълнолуние. снощи зяпах луната и видях , че и остава още мъничко.

Дата:   13-10-08 20:43

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   13-10-08 20:47

а едно време някои от съучениците ми вярваха, че като сложат косъм от опашката на кон във вода, след не знам колко си време, косъмът става на змия [smilie5]

Дата:   13-10-08 20:56

Всички знаем, че конската подкова е един от най-популярните символи на късмета. Електронното списание Маргарита разкрива откъде е дошло вярването, че металният предмет ще донесе щастие в къщата.
4 Смятало се, че щом конят е подкован, той е защитен от вещици и зли духове, тъй като желязото имало способността да ги прогонва.
4 Освен това подковата е и символ на плодородието. Това е свързано с формата й на полумесец.
4 В християнството има една легенда за свети Дънстън, покровител на ковачи и ювелири. Веднъж в неговата ковачница се появил дяволът и поискал подкова за копитото си. Дънстън познал рогатия и започнал да го подковава толкова болезнено, че сатаната не изтърпял и започнал да моли за пощада. Дънстън го освободил само след като дяволът му обещал, че никога няма да се появява на място, където има подкова.
4 Подковата по принцип се счита за сухопътен талисман, но се оказва, че за моряците тя също е от значение. Ако подкова се закачи към мачтата, над вратата на каютата или под палубата, то късметът задължително ще съпътства кораба. Именно затова на мачтата на фрегатата на знаменития адмирал Нелсън също имало закачена подкова.
4 Някои смятат, че щастие може да донесе само намерена, а не купена подкова и дори че подковата е желателно да бъде от задния крак на сива кобила. (slivenski, такава ли беше кобилата?![smilie18] [smilie18] [smilie18])
4 Няма единно мнение по въпроса накъде трябва да бъде обърната тя. Руснаците я закачат обърната надолу. Много нации я закачат обърната нагоре - смята се, че тогава късметът няма да избяга или да се излее. Може да се окачи и обърната настрани, тогава тя ще символизира буквата "С" - първата буква в името Христово (Christ).
4 Подковата е общоприет талисман за Стрелците, чийто знак е свързан по особен начин с коня.
4 Веднъж учениците на Айнщайн виждайки го да забива над вратата на лабораторията подкова, го попитали: - Професоре, нали ни казвахте, че не вярвате на суеверия?! - Да, но казват, че тя носи щастие даже на онези, които не вярват в нея, - отговорил им той.
[smilie8] [smilie8] [smilie5]

Дата:   13-10-08 21:06

не знам от каква кобила е... но ще си я окача над вратата... за всеки случай... [smilie8] [smilie25] [smilie7] [smilie21]

Автор: Lalinda   
Дата:   13-10-08 21:15

Еееее, прането след залез овлажнява, не е суеверие.
Аз също прибирам нашето преди залез.
[smilie24]

И аз веднъж си намерих една подкова, някъде из планините, съвсем ръждясала... и дори поразпаднала се.

Не зная дали пази дома - обраха ни, пък тя си седи... непипната... на мястото!

Имам и една друга, със звънец, Дар Валдая, сигурно ще чували звука им, прелестен.

Дата:   13-10-08 21:29

Лалинда, направо ме секна с това обиране... Е, добре. Ще я държа в колата... Тя поне е застрахована... Суеверие, суеверие-е-е-е, ама накрая реалността е важна... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie21]

Автор: Lalinda   
Дата:   13-10-08 21:42

Сливенски, ако поразсъждавам в плоскостта, в която разсъждаваш ти, се появява опасност да ти оберат... колата?
[smilie2]

По-добре я закачи на балкона.
[smilie24]

Дата:   13-10-08 21:49

Майтап да става, разбира се... [smilie25][smilie21]

Подковата си е на късмет... Сега ще чакам да се появи... [smilie18] [smilie25] [smilie21] [smilie21]

Автор: тьма   
Дата:   13-10-08 22:01

конската подкова е едно от 22-те неща, които според Ванга човек трябва да има в дома си - да не вземеш да я хвърлиш[smile]

Дата:   13-10-08 22:04

една моя.. роднина, да кажем, умира от ужас при мисълта да си хвърли боклука вечер.
А напоследък често ми се случва да ме спират разни жени и да ми казват, че трябва вечер да измивам очите на НИна, да не я бил урочасал някой, защото много й се радват.
Опитаха се да ме накарат и да й сложа гривничка със синьо мънисто,ама тя някак не го изтърпя.
Иначе в унито за всеки изпит тръгвах с десен крак и нито веднъж не съм била на поправка, ама не трябва да се разчита само на десния крак, де...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.