Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос до кулинарите туристи
Автор: nsirakov   
Дата:   05-06-08 21:27

та да се оплача

взехме си барбекю, походно, от простичките... чугунен леген отдоло (правоъгълен)

крачета и отгоре скара

2 пъти се опитвам да го запаля с подпалки, спирт (сух), дори с нафта ги полях... брикетите не се запалиха и сичко се провали...

2рият път брикетите станаха на пепел но не се запалиха и жар нямаше ;(


къде греша

в начина на запалване
в качеството на брикетите или другаде?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: georgi969   
Дата:   05-06-08 21:40

Сигурно искаш дакажеш не брикети а ДЪРВЕНИ ВЪГЛИЩА.Ако си взел брикети може да имаш такъв проблем.Доста често си паля барбекю и не съм имал такъвпроблем.И най-важното-духане му е майката.
[beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: джъмбо   
Дата:   05-06-08 21:49

до сега ядове с барбекю съм нямал

рекорда ми е 20 кила мисцье печеньоза един следобед...[smilie5]

ма никога повече щото ония се освиниха и разлагаха в басейна докат аз се правих на сръПска скара

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: Cristinel   
Дата:   05-06-08 21:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: n1x0n   
Дата:   05-06-08 22:01

Единствения лесен и безпроблемен начин за палене на барбекю е чрез кюнец за разпалване. Продават ги в Метро, но можеш и сам да си направиш.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: emovla   
Дата:   05-06-08 22:01

Начи има едни пресовани такива като топчета, дето посмъртно не могат да се запалят.
Иначе ако имаш ток, майката му е със сушоар. [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: stzz   
Дата:   05-06-08 22:02

Третият път няма начин да не се получи.[smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: georgi969   
Дата:   05-06-08 22:07

emovla -аз ползвам прахосмукачка.[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: nsirakov   
Дата:   06-06-08 07:02

кюнец ли??? а защо не го продават в комплект мамка им и търгаши

за брикетите - ясно е че говоря за дървени въглища...

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: alexoff   
Дата:   06-06-08 07:58

Продават се и различни видове течност за разпалване на барбекюта. Последният път когато използвахме такава течност цял ден беше валял дъжд и нормално дървата които събрахме в гората бяха доста подгизнали от дъжда и бяхме сигурни, че няма да ги запалим. След като ги поляхме обилно с такава течност за разпалване за наше учудване се разпалиха много бързо и цяла нощ се въртяхме около огъня.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: tofo   
Дата:   06-06-08 09:33

Палиш малко сухи клечки в/у въглищата, след 10 мин ги поразбъркваш и си готов. Тъкмо и обгаряш скарата след предишните подвизи. [smilie24]


Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: Gruyu   
Дата:   06-06-08 09:49

Тунинговай го малко: пробий му дупки отдолу и отстрани да подобриш горенето, сложи някоя друга клапа да ги затваря, като се разгори.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: navy   
Дата:   06-06-08 09:52

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

паля за 3 минути, оставям да се темперира за още 10, заривам леко и пека с кеф [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: yakumo   
Дата:   06-06-08 10:12

Тофо го е казал - ако има клечки на разположение, де. С прахосмукачка е ок, ако има такава на разположение, де [smilie3]

Съвсем в полеви условия последно разпалвах с малко готварско олио и повяване с помощта на фрисби [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: loveforever   
Дата:   06-06-08 10:53

Проблем до сега с барбекю не сме имали, независимо от това от кой вид е. Течност за запалване не ползваме, защото после трябва половин час да обгарят въглищата преди да се започне печенето.
За запалване ползвам един вестник и шепа сухи съчки, а въглишата си купувам от Метро ( примерно 3 кг. за 3,50лв ) Има най-различни видове, но за тези от опит мога да кажа, че са хубави на добра цена и никога не сме имали някакъв проблем с тях.
Нашето барбекю е от Практикер - ламаринено за 10лв, пече чудесно и се пали точно за 2 минути. - ей такова

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: berber   
Дата:   06-06-08 15:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: asahi   
Дата:   06-06-08 15:48

Ше духаш бе. Въздух треа за тая работа.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: vladomatev   
Дата:   06-06-08 15:56

Е тва е:

"Тунинговай го малко: пробий му дупки отдолу и отстрани да подобриш горенето, сложи някоя друга клапа да ги затваря, като се разгори."

с бормашината на дърпа въздух и тва е ....безотказна технология ама дига разхода малко ....

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: nsirakov   
Дата:   06-06-08 17:01

говорите така сякаш е лесна работа... и келчки слагах, и вестник палих - пустите брикети не щат да се запалят... от клечките има някаква жар, но не и от брикетите да ги... ех ще с епробва с друга макра - може онези да са били азбестови...

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос до кулинарите туристи
Автор: brigantina   
Дата:   07-10-08 22:46

Открих, че брикетите ни се палят, ни горят. Един тон всякакви десени подпалки изхабих, реве ми се. Ами сега? Направих си камина, а от тука натам тя се явява неизползваема. Егати трагедията. Не горят и това е. Подпалките са специални и пак не става. Скуба си косите вече. Мислех, че само аз съм смотаната и не мога.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.