Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аксесоари
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся преход от К-моунт към байонета на Киев 19
Автор: ghs70f   
Дата:   04-06-08 19:11

Имам Пентакс К100Д - К-моунт и обектив Гелиос 81 Н 2/50 на Киев 19 . /искам обектива да иде на Пентакса .../ Изобщо продава ли се някаде такав преход ?

Отговори на това съобщение
 Re: Търся преход от К-моунт към байонета на Киев 19
Автор: slav61   
Дата:   04-06-08 21:07

не се продава

Автор: Снежанка   
Дата:   04-06-08 21:08

Байонетът на киева е никонски ;)

И питай Слав може ли да се направи. ;)

Публикацията е редактирана (04-06-08 21:09)

Дата:   04-06-08 21:19

Значи търся преход от К ...към Никон , което сигурно е по-лесно . Благодаря ![smile]

Автор: slav61   
Дата:   04-06-08 22:57

не е по - лесно,а просто няма
може само да се подмени байонета на обектива, но дали си струва

Дата:   04-06-08 23:27

Добре , а преход към М42 ? , защото имам руски макроприставки и не ми се изхвърлят / пръстени и мехова /...

Автор: джъмбо   
Дата:   05-06-08 09:17

ако е за макро предполагам може да се направи.... тук безкрайноста няма значение

но идея си нямам дали технологично е възможно

Автор: feln   
Дата:   05-06-08 12:21

На руските мехови приставки, както и на повечето други задницата а и предницата се развъртат чрез винт и могат да се заменят с други.
По-просто е да си купиш преход от К - М42, каквито струват 30-35 лв.

Дата:   05-06-08 23:32

Ами аз точно това търся - адаптер К - М42 , и то два / камера - мехприставка или пръстен и приставка - обектив /. В профила ви видях нещо такова . Това те ли са ? Цената 30 Лв. за двете ли е ?

Автор: feln   
Дата:   06-06-08 16:37

Цената е на едното.От стара обява са - оригинални японски на Пентакс.
Този преход решава част 1 / камера пентакс - мехприставка М42 /. За част 2 / мехприставка М42- обектив Никон (Гелиос 81 Н 2/50 ) / не ми е известен преход. Аз ти предлагах просто да свалиш с винтчето халката с М42 и на мястото и да сложиш друга ако намериш, може би дори от стара повредена фотокамера Киев 19.
Преходниците дето виждаш в моят профил можеш да намериш на подобна цена чрез обява. Виждал съм и по ателиета да ги продават, например при Деков (виж има профил тук и там си е сложил координатите).
Обади се и на exo99 . Той продаваше такъв преход и за доста по-малко пари, мисля без безкрайност защото е с изнесен борд, но това не те касае ако е за приставката.

Автор: dreamer   
Дата:   06-06-08 18:22

Точно така. Сваляш ръбовете на шмиргел или с пила и му навиваш една резба М42. След това един от споменатите по-горе преходници с борд, стоманените преходници, не алуминиевите.
Слагаш го и заспива :) Идеално за никонската отсечка. После може да се наложи лека пренастройка на обектива.

Има и втори вариянт който е малко по-лек.
Никонския байонет пасва на Пентакс, но не точно. Половин оборот или малко повече, виж как ще ти пасне на тялото. Директно влиза в байонета и се завива, обаче не с цял ход. Няма смисъл да го напъваш. Можеш да си видиш къде е контрата и да му пробиеш една дупка на дупето на обектива за да го законтряш. И за да е всичко като хората преди да пробиеш дупчица с една пиличка можеш леко да байонета на обектива за да има малко по-голям ход при монтиране и става супер. Обаче пак ще ходиш за донастройка. Няма да имаш блъзък фокус и ще подминаваш безкрайност :)

Толкова от мен.
Надявам се, че бях полезен :) :) :)

Дата:   06-06-08 18:41

Благодаря , но утре ще отговарям , че тръгвам за работа ...
Така ...днес си купих два преходника от К към М42 и целта беше да ползвам мехова макроприставка или пръстени М42 .Не си представих докрай нещата и - грешка...Оказва се ,че трябват две , наистина , но мъжко и женско ...Ако се интересува някой , мога да обясня по-подробно ...Демек сега ми трябва преход М42 към К ...

Публикацията е редактирана (09-06-08 22:46)

Re: ЗАКРИТА ! Търся преход от К-моунт към байонета на Киев 19
Дата:   09-06-08 22:49

Така ...днес си купих два преходника от К към М42 и целта беше да ползвам мехова макроприставка или пръстени М42 .Не си представих докрай нещата и - грешка...Оказва се ,че трябват две , наистина , но мъжко и женско ...Ако се интересува някой , мога да обясня по-подробно ...Демек сега ми трябва преход М42 към К ...

Публикацията е редактирана (13-06-08 17:27)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР