Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Аксесоари
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Manfrotto vs. Velbon
Автор: andreaO   
Дата:   13-12-07 19:12

Здравейте, имам малко колебание отностно това какъв статив да купя... Спряла съм се Manfrotto 718B и Velbon Sherpa 200 R, но немога да взема решение кой от двата да е... Статива ще се ползва с Canon 400D, постояанен обектив на него EF-S 17-55 f/2.8 IS USM и вероятно като най-голям и тежък статив ще бъде EF 70-200 2.8L IS USM. Друго с което ще е "накичен" апарата е батериен грип.
Ще съм благодарна за мнения и съвети [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Manfrotto vs. Velbon
Автор: nikj   
Дата:   14-12-07 06:51

Вземи на велбон, на манфротто се чупят
снадките.

Автор: VeNoMkiLLeR   
Дата:   22-12-07 11:52

Ако ти трябва здрав и масивен статив трябва малко повечко пари да отделиш но ще го ползваш вечно марки като (Gitzo, Induro, Bogen) са най добри в това отношение. Търсил съм много стативи в БГ нищо неми харесва или се чупат или се лакатат като камбани. От тези двата дето си решила нито един не е стока, но ако не искаш толкова прецизни снимки който да вземеш няма да згрешиш. с здраве [smilie7]

Автор: andreaO   
Дата:   22-12-07 12:42

Благодаря за съветите, от тези двата засега се отказах... и търсенето продължава [smile]

Автор: GenaDP   
Дата:   22-12-07 13:08

Автор: VeNoMkiLLeR
Дата: 22-12-07 11:52

Ако ти трябва здрав и масивен статив трябва малко повечко пари да отделиш но ще го ползваш вечно марки като (Gitzo, Induro, Bogen)

За сведение на разбирача по-горе: Bogen и Manfrotto е едно и също... [smilie19]

Автор: GenaDP   
Дата:   22-12-07 13:16

За тези пари (около 150лв.) мога да предложа FalconEyes HT-1410 . Здрав е, и добре направен. Главата е сравнително прилична.

И още - като се кача камерата на статив, желателно е батерийния пакет да се маха (само пречи). За снимане с дълги обективи си има спец. техника на работа, иначе и на циментово колче да го сложиш - все ще се клати.

Публикацията е редактирана (22-12-07 13:19)

Автор: nikj   
Дата:   22-12-07 15:12

Вземи тоя от Гената,няма да съжеляваш.След като чупих манфротто си взех такъв и съм доволен.До 5 кг без проблеми.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР