Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 много добър PIONYR на DUFA
Автор: gerimo2   
Дата:   12-05-10 21:34

Продавам в изключително запазено състояние (най-добро от петте продавани някога от мен такива апарати)такъв бакелитов фотоапарат -формат 6/6.Обектива също е бакелитов на многоходова резба.Тъмно-кафяв бакелит.Няма калъф.Цена и снимки(в профила ми)- след малко...Апарата е произведен м/у 1940-1950 година!!!!!

Отговори на това съобщение
 Re: много добър PIONYR на DUFA
Дата:   12-05-10 21:44

цената е 44 лева.За провинцията - с Еконт

Дата:   13-05-10 19:06

[smilie24]

Автор: asenr   
Дата:   13-05-10 19:16

Апаратът снима и 6х4.5 с помощта на две пластинки. А твоя с тази ръжда отпред изобщо не е запазен [smilie23]

Дата:   14-05-10 19:29

Колега, не знам къде видя ръжда-посети очен лекар или друг...[shtrak]Алуминий и ръжда-сериозно откритие правиш...[smilie18]

Публикацията е редактирана (14-05-10 19:32)

Дата:   15-05-10 16:27

Гледайки снимките на подобните апарати в ибей в момента-моят е най-запазен и на на много добра цена[smilie24] [thankyou]

Дата:   15-05-10 16:58

Очния лекар е за хората, които недовиждат, като теб. Това дето ти държи лещата на обектива, не е алуминий, и на твоята снимка много ясно се вижда, че е ръждясало. А и знаейки колко много пионира се продадоха по 15-20 лева тук в базара, на кой му пука колко вървят в ибей.

Дата:   15-05-10 16:59

https://photo-forum.net/static/forum/2010-05/fmet0429.JPG
http://87.121.7.213/site_pics/169/e_1273689315_DSCF5086.jpg

Автор: icikonti   
Дата:   15-05-10 21:47

Да.. ръжда е..~!

Дата:   15-05-10 22:49

понеже сте "големи разбирачи"-слагате ли по 100 лева залог? Аман от навлеци по темите-никога не сте отваряли и не сте пипали такъв апарат-това е повече от ясно!!

Дата:   15-05-10 23:14

Публикувах в профила ми нови снимки на апарата в разглобен вид на който се вижда как кафявият бакелит "ръждясва".Това го правя заради навлеците с традиция в този форум[smilie23] [smilie23] [smilie23].Цената е актуална!!!Аман от боклуци ... по фотоапаратите[smilie19] [smilie23] [smilie23]

Публикацията е редактирана (15-05-10 23:14)

Дата:   16-05-10 00:44

gerimo2 написа:

> Аман от навлеци по темите-никога не сте отваряли и не сте пипали такъв апарат-това е повече от ясно!!

Добре че си ти да ни покажеш - цък

Автор: Shtrak   
Дата:   16-05-10 13:11

кви 44 лв[smilie18] голям смях[smilie18]

Дата:   17-05-10 06:20

Вие двамцата плешивци да не сте нещо дружки?

Автор: Паралакс   
Дата:   17-05-10 09:11

Хайде да изясним нещата. Корозията на метала при желязото се нарича ръжда, а при алуминия "чума". Ако някой си мисли, че алуминия не корозира, корозира и още как!
Вместо да обиждаш хората, вземи си преосмисли понятията като "много запазен", защото това е некоректно. Това е много запазен бакелитов апарат:

https://photo-forum.net/static/forum/2010-05/skrg1459.JPG
http://photo-zona.net/images/user46222/album11243/large/1274075932_alrz7417_P1020620.JPG

За цената не коментирам, защото определянето и си е право на продавача.

Но тъй като ти претендираш да си корифей в продажбите по И-бей и често цитираш цените там, отново без коментар: текст

Дата:   17-05-10 20:27

ОООО,Паралакс,аз мисля, че ти имаш повече продажби в ибей-ти си корифеят!!! И кво ми даваш за пример апарат 4-то качество и неприключил търг[smilie23] [smilie23] [smilie23] .И ти си същият като тези двамцата-злобен и на всяко гърне миродия[smilie23] [smilie23] [smilie23]. Не знам къде си го измисли това, че алуминият го "хващала" чумата.Бахти неуките хора!!!Алуминият се окислява доста бързо и образува много стабилен оксиден слой, който ако не се изтрива механично придава високата корозоустойчивост на алуминия.Ма що ли си губя времето с такива хора[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Публикацията е редактирана (17-05-10 20:52)

Автор: Паралакс   
Дата:   17-05-10 22:20

Просто не мога да не взема отношение по писанията на интелектуалеца ГЕРИМО. Не е лесно да направиш ДВЕ правописни грешки в ЕДНА дума - поздравления! "На всяко гърне МИРОДИЯ" Думата се пише МЕРУДИЯ. Направо ме изкефи[smilie25]
Що се отнася до алуминия, ще налея още малко знания...Вярно е, че оксидира в резултат на което се получава диалуминиев триоксид:
4Al + 3O2 → 2Al2O3 + Q(топлина)и този окис го предпазва от корозия, но:също така
взаимодейства с вода в алкална среда. Резултатът е алуминиев трихидроксид:
2Al + 6H2O → 2Al(OH)3 + 3 H2 - това вече не е добре. Ако си слушал баба си, ще знаеш, че супа не се оставя в алуминиева тенджера, защото след време ще се пробие.
В заключение, алуминиеви изделия, които не са много добре полирани, оставени продължително във влажна среда, получават малки язви от гореспоменатото съединение.

Автор: Lomo_Life   
Дата:   18-05-10 12:48

давам 55 лв., ако не си съгласен качвам на 66 лв.[smilie24] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР