Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Заменям за SLR / Фото клуб в Читалището - с. Козловец
Автор: kosio2002   
Дата:   31-08-08 00:28

Здравейте!

Както писах преди няколко дни във форума, през Септември ще започна да водя кръжок по фотография в читалището на с. Козловец, Свищовско. Благодаря на всички, които ми дадоха съвети и подкрепа! Чакам само решение от заседанието на читалищното настоятелство, което ще се проведе на 5-6 Септември, но в предвид предварителния разговор с тях... кръжок ще има [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Мисля да се занимаваме, както с цифрова така и с "лентова" фотографска техника. За цифровата съм почти готов, ще използвам моя фотоапарат Olympus SP-550UZ, а и ще занеса един почти неупотребяван мастилено струен принтер + 2 резервни мастилници към него като подарък за читалището, с условието да се използва главно от хлапетата участващи в кръжока.

Слабото място в идеята е фотоапарат с филм...
Та ето предложението ми за замяна...

Търся:
1. Огледално рефлексен фотоапарат, който да работи с нормалните ленти, дето се продават във всяко фото. [smile]
2. Обектив или обективи за същия.

Предлагам:
1. Термосублимационен принтер Canon Selphy CP520 + блутут адаптер за него (печата директно снимките от фотоапарат, от компютър и пратени през блутут на телефон или друго БТ устройство) и консуматив за 15 снимки формат пощенска картичка. Принтера е пълен комплект в оригиналната опаковка, гаранционна карта (до януари 2010 г.) В отлично състояние, използван е за вадене на ~ 20 снимки.

2. Стара книга с кожена подвързия (кориците са от тънко дърво облечени с кожа гравирана по края) и закопчалки. Църковен календар за м. Април.
Много добро състояние, ето как изглежда:
http://picasaweb.google.bg/kosio2002/KhnHBL

3. Блутут хендсфри за GSM, в отлично състояние. Използвано е 1-2 месеца. Батерията му държи 5 дни при интензивно ползване. Sony Ericsson HBH-600
http://www.expresslink.bg/gsmcatalog/handsfree/sony-ericsson-hbh-600.html

Извинявам се, че т.2 и 3 не са свързани с фотографията, но нямам какво друго да предложа, а и не виждам причина за мен да задържам книга, която купих по погрешка и хендсфри, което няма смисъл да ползвам (карам само велосипед [smile] ) . Но поне принтерчето е фотографска джаджа.
Мога да изпратя всичко посочено в 1,2 и 3 т. като колетче по пощата (куриерите... нещо не виждам как ще стане пращането от Козловец).

За повече информация в тази тема или kosio2002@gmail.com

Отговори на това съобщение
 Подарявам SLR
Автор: luchoh   
Дата:   31-08-08 01:08

Имам Minolta 3000i - в пълна изправност с 2 обектива - 35-80 и 80-200. За съжаление няма ръчен (!) фокус и има само 2 настройки за програмно мерене, така че стои по-близо до сапунерките, отколкото до SLR.

Ако друг не се отзове с по-добра офрта, ще видя дали Еконт биха отишли до Козловец - или ще го изпратя до поискване в Свищов. Куриерът е за моя сметка.

ВАЖНО: Става дума за подарък, не за замяна.

Re: Заменям за SLR
Автор: esc   
Дата:   31-08-08 03:00

Пич, остави телефон за връзка - на лично.

Май ще измислим нещо![shtrak]

Re: Подарявам SLR
Дата:   31-08-08 09:08

luchoh написа:

> Имам Minolta 3000i - в пълна изправност с 2 обектива - 35-80 и
> 80-200. За съжаление няма ръчен (!) фокус и има само 2
> настройки за програмно мерене, така че стои по-близо до
> сапунерките, отколкото до SLR.
>
> Ако друг не се отзове с по-добра офрта, ще видя дали Еконт биха
> отишли до Козловец - или ще го изпратя до поискване в Свищов.
> Куриерът е за моя сметка.
>
> ВАЖНО: Става дума за подарък, не за замяна.
>

Здравейте!

Нямам думи да изразя радостта и благодарността за желанието Ви да ПОДАРИТЕ техника, която ще помогне за това, децата от Козловец да се докоснат до истинската фотография!
Апаратчето ще е идеално за начинаещи според мен. Ако наистина може да го пратите ще е супер. Можете да го изпратите за по-лесно с колетна пратка по пощата, но всичко зависи от това, как ще е по-удобно за Вас. Разбира се и до Свищов може да се иде, не е проблем.
А и щом е подарък, от читалищното настоятелство ще получите Благодарствена грамота за дарение, и ще получавате отчет за използване на дарената техника.

Ето адрес:

Константин Костов
улица "Любен Каравелов" 10
област Велико Търново
община Свищов
село Козловец 5290

или

Читалище "Развитие - Козловец"
за Константин Костов - фото клуб
област Велико Търново
община Свищов
село Козловец 5290

Благодарности!

Публикацията е редактирана (31-08-08 09:33)

Автор: NI   
Дата:   31-08-08 14:05

Аз мога да осигуря един Зенит ЕТ с обектив Хелиос 58мм пак подарък . Аз съм от София , но нямам много време за занимаване с куриери ако колегата се навие да ги пратим заедно няма проблем.
А ако имаш идване към София
Фотоувеличител Крокус , вани , щипки , фенер и други дреболии са твой.!

Дата:   31-08-08 14:37

NI написа:

> Аз мога да осигуря един Зенит ЕТ с обектив Хелиос 58мм пак
> подарък . Аз съм от София , но нямам много време за занимаване
> с куриери ако колегата се навие да ги пратим заедно няма
> проблем.
> А ако имаш идване към София
> Фотоувеличител Крокус , вани , щипки , фенер и други дреболии
> са твой.!

Здравейте!

Е това вече е невероятно!!! Благодарности!
Ще е супер, ако успеета да изпратите Зенита.

Иначе увеличител, вани и фенер намерих в Свищов. Ще ида другата седмица да ги взема. В началото ще разчитаме на някое фото в Свищов да вади снимките, но като понапреднат хлапетата, ще направим и тъмна стаичка (има доста свободни помещения в сградата на читалището).
За съжаление идване към София е много трудно постижимо, просто разстоянието е доста голямо, а и ние "селянчетата" [smile] [smile] [smile] с тези смешни заплати не можрм да си позволим такива разходи за пътуване [smilie2] единствено можем да разчитаме на Български пощи.

Благодаря... много благодаря за желанието да помогнете!

П. П. Извинявам се за граматическите грешки, но съм много развълнуван.

Автор: asenr   
Дата:   31-08-08 19:15

Много добро начинание [smilie24] Погледнете тази тема:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=46&i=54631&t=54631
може там да намерите нещо полезно за вас. Аз ще погледна какво има при мен за подаряване [shtrak]

Автор: esc   
Дата:   01-09-08 02:22

та...от мен имате:

1. Тяло на м42.
2. Обектив индустар-61Л/3-МС 2,8/50 - перфектен, в кутийка.
3.Светломер Lunasix - 3 - работещ, с калъф.
4.Фотоапарат Фед-5В с обектив и кожен калъф - работещ, перфектен!
5.Обектив HELIOS-44M-4 58mm 1:2
6.Две-три светкавици - работещи!
7.Евентуално още едно(неясно колко работещо) м42 тяло.
8.Статив руски
9.Монопод

10.Тракачак - каквото изровя...

Условие:

Ако по някаква причина, някога прекратите дейността на фотокръжока - да подарите всичко това!

Поздрави и успех в начинанието!

Автор: fotorafi   
Дата:   01-09-08 04:50

Преди 35 години и аз започнах с фотоклуб в мазето при едно читалище в София. Сега съм горд, че мои курсисти има и професионални фотографи. УСПЕХ и КЪСМЕТ !!!!!!!!!
Подарявам:
1. Пластмасови ленти и сърцевини за корекс-дози "Триплекс"
2. Няколко практически ръководства по фотография- книги
3. Филтри за аладинови фенери ОРВО 18/24, 113 D - зелен...........2 бр,
4. Обектив Микар 4,5/55 мм за увеличител Крокус
5. Една-две опаковки негативен проявител ОРВО на прах,вакумирани-конфекция с упътване за употреба
[shtrak] Как да стане изпращането?
Може ли с колет по български пощи ?
София, Рафи Марукян-фоторафи

Дата:   01-09-08 10:57

От мен подарък - PRAKTICA MTL 5B + два обектива: Pentacon Auto 50/1.8 и Tessar 50/2.8 + монопод + куриерът за моя сметка. Пиша ЛС за уточняване на изпращането. Желая успехи на кръжока [shtrak]

П.П. Да поставя и аз условието - ако кръжокът престане да функционира, всичко което съм подарил да се подари на кръжочниците или друг работещ кръжок или клуб.

П.П.П. Добавям и три книжки [smilie3]

Публикацията е редактирана (01-09-08 11:10)

Дата:   01-09-08 11:05

На М42 имам само нормални обективи и пращам от тях защото виждам че подарените тела са М42. Ако излезе подходящо тяло мога да подаря и някой от следните обективи:

Konica:

1. Hanimex 80-200/4.5
2. Sigma 60-200/4-5.6

OM:

3. Zuiko 50/1.8
4. Vivitar 70-210/4.5-5.6
5. Tokina 35-135/3.5-4.5

Дата:   01-09-08 12:07

Благодаря на всички!

Просто не мога да повярвам, че все още има такива хора в България!!! Направо е невероятно.

Ако е удобно изпращайте колет чрез Български пощи.

Ето адрес:

Константин Костов
област Велико Търново
община Свищов
село Козловец 5290

или

Народно читалище "Развитие - Козловец"
област Велико Търново
община Свищтов
село Козловец 5290

Телефон: 0887 034 329

Малко повече информация:

Село Козловец има около 1500 жители но реално в момента са около 800-900, останалите са на работа в големите градове или в чужбина. Основното занимание на Козловчани е земеделието и животновъдството.

Читалището в село Козловец... за момента дейността му е: една женска група за народни песни, читалищната библиотека и переодичните проекти, за които се кандидатства пред различни организации и спонсори. На всеки празник се организира програма в салона на читалището или на площада. Участват и гости самодейци от други читалища в околността. Въпреки неблагоприятните финансови условия, читалищното настоятелство се справя с трудностите. Даже миналата година и през пролетта на тази намериха средства за лек ремонт на някой от помещенията в сградата, също и подмениха част от дограмата с PWC.
Има 2 компютъра и връзка с интернет за всеки желаещ.
Моля скромен принос към дейността на читалището е, че всички услуги който извършвам за тях са напълно безплатни (занимавам се с печат и преснимане на документи, ремонт и поддръжка на компютри...). По мое предложение е написана история на читалището с много снимки включващи над 115 години съществуване (засега е само в цифров вид). Всеки месец издаваме и читалищен вестник (формат А4 отпечатан на лазерен принтер, но колкото за Козловец е достатъчно). Сега виждам и че идеята ми за фото клуб/кръжок ще бъде осъществена. За всичко което правя и ще правя за читалището не вземам никакво възнаграждение, според мен това е била идеята на времето като са се създавали читалищата в България. Важното е да даваш така, че да може останалите хора да се докоснат до просвета, култура и изкуство. А и така както гледам, всяко хлапе ще си е със фотоапарат, за което още веднъж благодаря на всички ви.

П. П. Единственото условие, което ще си позволя да поставя е всеки да напише име то си обратен адрес, на който читалищното настоятелство ще изпрати Благодарствена Грамота за дарение.

Благодарноси и най-добри пожелания!

В селдващия пост ще пусна линк за малко снимки от Козловец и от дейността на читалището.

Публикацията е редактирана (01-09-08 13:28)

Автор: Phoki   
Дата:   01-09-08 13:02

kosio2002
Развам се за Вас, за това , че толкова хора откликнаха по такъв начин на предложението Ви[smilie24] Ако не за друго, поне за историята на Вашия Фото- кръжок и Читалище, направете снимки на нещата от които бяхте готов да се откажете в името на идеята си...Успех в начинанието[smilie24] [shtrak] [smilie24]

Дата:   01-09-08 14:03

Снимки от село Козловец главно от дейности към читалището, които съм събирал от 2002 година до сега.

За съжаление са с лошо качество.

http://picasaweb.google.bg/kosio2002/XYkLXI

Автор: dimoro   
Дата:   02-09-08 23:11

който прави подарък да поеме и разходите по изпращането.неможе колегата да плаща като даже това което получава върше ли работа?както разбирам това ще е от неговия джоб,а той само помага.може по натам и да го назначат или нещо такова,но сега се полагат основите.по скоро проблемът е че някой трябва цял ден да виси докато куриерите му вземат пратката.успех и пиши какво ти трябва още!

Автор: me7ro   
Дата:   02-09-08 23:55

kosio2002
От мене имате Practica B200 с обектив Pentacon Practicar 50mm f1.8 който е доста светъл и добър обектив!
Само да кажа, че на апарата не му работи вградения светломер т.е мери грешно когато мери. Ако това не ви притеснява мога да го пратя на посочения адрес още утре :)

Малкия проблем е че за този апарат доколкото знам обективи много трудно се намират но мисля, че за на начало този ще свърши много добра работа
Забравих да спомена, че апарата си върви с оригиналната кожена калъфка с презрамка :)
Куриерските разходи ги поемам аз.
Условието ми е ако престане да действа кръжока по някаква причина да бъде подарен на нуждаещ се или нямащ апарат човек,кръжок...

Страхотна инициативата kosio2002! Желанието ти за това децата да снимат и да се развиват а не да играят на PC игрички и тем подобни глупости заслужава адмирациите на всички! [shtrak]

P.S. Имам въпрос: а имате ли филми ч/б и цветни на които да снимате? Мисля че ще ви трябват а те не са евтин консуматив аз бих пратил и 10-15 филма по куриер с апарата ако го искате, ако ли не само филми ще пратя :)[shtrak]

Автор: NI   
Дата:   03-09-08 00:03

Предлагам ако всички сме от София да съберем нещата на куп и да пратим всичко с 1 куриер. Така на момчето ще му е по-лесно с ходенето до близкия пункт на Еконт или Спиди!
Аз ще пратя и 1-2 макро лещи

Дата:   03-09-08 13:40

dimoro написа:

> който прави подарък да поеме и разходите по изпращането.неможе
> колегата да плаща като даже това което получава върше ли
> работа?както разбирам това ще е от неговия джоб,а той само
> помага.може по натам и да го назначат или нещо такова,но сега
> се полагат основите.по скоро проблемът е че някой трябва цял
> ден да виси докато куриерите му вземат пратката.успех и пиши
> какво ти трябва още!

Здравейте!

Организирам и ще водя кръжика, за което не искам да получавам никакво заплащане (това е условието, което поставих на читалищното настоятелство), а и без това читалището не може да си позволи много разходи. Уговорих се за 2-3 дни седмично да се провежда кръжока, поне по 2-3 часа на ден. Ще дадат помещение в което да се провеждат сбирките, а в началото на 2009 и стая за фотолаборатория (трябва да се ремонтира и затова).
Благодарен съм на всички, които помагате и искате да помогнете!
Пращайте каквото имате излишно, независимо от състоянието му техника, филми, литература...(нищо, че някой от функциите на фотоапарат не работят, или оптиката е надраскана). Идеята е хлапетата да свикнат с техниката за да може в последствие да се съсредоточат в съсдаването на добри кадри... в смисъл с художествени качества. Според мен главното е не да гледаш кадъра, който заснемаш или си заснел, а да го виждаш.
И още една молба... може ли да направя тема във форума посветена на инициативата за фото кръжока/клуба в Козловското читалище, където да се споделя постигнатото до момента, където да публикуваме информация и снимки, да искаме съвети (най-малкото, защото съм далече от професионализма на всички ви в този форум).

А ето и моя принос:
Фотоапарати: Киев 4М; Зоркий 4; Смяна 8М - 2 бр.; Смяна Символ - всичко работи (само на Киева не му работи скорост В, но другите са си ОК).
Светкавица: Екстрал - не е нещо марково но е с променлив ъгъл и 4 батерии.
Обективи: 2 обектива Индустар 50-2 3.5/50 от Зенити (за съжаление Зенитите са изгубени при преместването ми в Козловец преди 6 години).
Литература: Практическо ръководство по фотография от 1977 г.; Нейшънъл Джеографик - Фотографията / как се правят хубавите снимки 2003 г.; Много книги и списания в цифров вид, теглени от интернет.
Фотолаборатория: Увеличител (любителски) УПА-3; Аладинов фенер с 3 филтъра; доза за филми; вани, щипки, саморъчно направен часовник - прекъсвач, прав и "накъдрен" фотонож-гелотина и други дреболии .
Мастилено струен принтер Canon iP1800 с нови мастилници + 2 пакета фотохартия A4 (общо 40 листа) за него - Canon SG-101.
Четец за 23 вида флашкарти USB.
USB инфрачервен порт за компютър.
Фото раница - неизвестна марка (запазена).

Отново искам да благодаря на всички!

Дата:   03-09-08 14:12

me7ro написа:

> kosio2002
> От мене имате Practica B200 с обектив Pentacon Practicar 50mm
> f1.8 който е доста светъл и добър обектив!
> Само да кажа, че на апарата не му работи вградения светломер
> т.е мери грешно когато мери. Ако това не ви притеснява мога да
> го пратя на посочения адрес още утре :)
>
> Малкия проблем е че за този апарат доколкото знам обективи
> много трудно се намират но мисля, че за на начало този ще
> свърши много добра работа
> Забравих да спомена, че апарата си върви с оригиналната кожена
> калъфка с презрамка :)
> Куриерските разходи ги поемам аз.
> Условието ми е ако престане да действа кръжока по някаква
> причина да бъде подарен на нуждаещ се или нямащ апарат
> човек,кръжок...
>
> Страхотна инициативата kosio2002! Желанието ти за това децата
> да снимат и да се развиват а не да играят на PC игрички и тем
> подобни глупости заслужава адмирациите на всички! [shtrak]
>
> P.S. Имам въпрос: а имате ли филми ч/б и цветни на които да
> снимате? Мисля че ще ви трябват а те не са евтин консуматив аз
> бих пратил и 10-15 филма по куриер с апарата ако го искате, ако
> ли не само филми ще пратя :)[shtrak]

Благодаря!

Всичко, което предлагате ще влезе в употреба.
Идеята е всеки участник в кръжока/клуба да е със фотоапарат. Така, че всякаква техника и в случая и филми, и химикали ще е от полза (макар, че помещение лаборатория ще имаме едва в началото на 2009).

Отново ще напиша адреса на който съм през по-голамата част от деня (това е личния ми адрес):

Константин Костов
област Велико Търново
община Свищов
село Козловец 5290

телефон: 0887 034 329

Но може да изпращате и на:

Народно читалище "Развитие - Козловец"
област Велико Търново
община Свищов
село Козловец 5290
Поинтересувах се относно куриерските услуги, може да доставят и в Козловец.

Отново, хиляди благодарности!

Дата:   03-09-08 14:28

Някой не иска ли да му подаря:

Термосублимационен принтер Canon Selphy CP520 + блутут адаптер за него (печата директно снимките от фотоапарат, от компютър и пратени през блутут на телефон или друго БТ устройство) и консуматив за 15 снимки формат пощенска картичка. Принтера е пълен комплект в оригиналната опаковка, гаранционна карта (до януари 2010 г.) В отлично състояние, използван е за вадене на ~ 20 снимки.

Пращам го колет по Български пощи за моя сметка.

Принчерчето е направо ново, пълен комплект, работи перфектно... според мен си заслужава.

П. П. Не го предлагам на читалището, защото наблизо няма консумативи за него (най-близкия магазин,където знам, че ги има е в Търново)

Автор: george5   
Дата:   03-09-08 14:39

Няма ли някой админ да премести темата в основния форум!!!!
ТАМ И Е МЯСТОТО!
А и ще се получи по добра организация по изпращането...и ще се събере повече и по добра техника!
Аз ще погледна също какво интересно филмово имам...скоро ми се мяркаше едно филмово Fuji...почти ново е!

kosio2002 пиши едно ЛС на админ и помоли да преместят темата в основния форум!!!
И сложи подходящо заглавие!!![shtrak]

Запази Църковната книга за ТАЛИСМАН на кръжока!!!!
Поздравнления за това което правиш!

Публикацията е редактирана (03-09-08 14:39)

Дата:   03-09-08 15:20

Щом имате Киев 4М, ще прибавя за него един Юпитер-12. Леко е поиздраскан, но за учебни цели е идеален. Ще изчакам още няколко дни да видя дали няма да излезне още нещо и може би в понеделник ще изпратя пратката.

Re: Фото клуб в Читалището - с. Козловец
Дата:   03-09-08 16:49

george5 написа:

> Няма ли някой админ да премести темата в основния форум!!!!
> ТАМ И Е МЯСТОТО!
> А и ще се получи по добра организация по изпращането...и ще се
> събере повече и по добра техника!
> Аз ще погледна също какво интересно филмово имам...скоро ми се
> мяркаше едно филмово Fuji...почти ново е!
>
> kosio2002 пиши едно ЛС на админ и помоли да преместят темата в
> основния форум!!!
> И сложи подходящо заглавие!!![shtrak]
>
> Запази Църковната книга за ТАЛИСМАН на кръжока!!!!
> Поздравнления за това което правиш!

Не знам как да се свържа с някой от администраторите за съжаление.
Промених поне заглавието на тази тема.

Иначе има подобна тема: https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=887043&t=886941

Публикацията е редактирана (03-09-08 17:02)

Автор: nikolay_gotiniq   
Дата:   03-09-08 17:38

Въпросната църковна книга е богослужебен миней за месец април. Съдържа жития на светиите . Нов струва около 400лв . [shtrak] [shtrak]

Дата:   03-09-08 17:57

nikolay_gotiniq написа:

> Въпросната църковна книга е богослужебен миней за месец април.
> Съдържа жития на светиите . Нов струва около 400лв
> . [shtrak] [shtrak]

Книгата вече е дарена на подходящо място. Ще бъде използвана по предназначение.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР