Автор: kosio2002
Дата: 03-09-08 13:40
dimoro написа:
> който прави подарък да поеме и разходите по изпращането.неможе
> колегата да плаща като даже това което получава върше ли
> работа?както разбирам това ще е от неговия джоб,а той само
> помага.може по натам и да го назначат или нещо такова,но сега
> се полагат основите.по скоро проблемът е че някой трябва цял
> ден да виси докато куриерите му вземат пратката.успех и пиши
> какво ти трябва още!
Здравейте!
Организирам и ще водя кръжика, за което не искам да получавам никакво заплащане (това е условието, което поставих на читалищното настоятелство), а и без това читалището не може да си позволи много разходи. Уговорих се за 2-3 дни седмично да се провежда кръжока, поне по 2-3 часа на ден. Ще дадат помещение в което да се провеждат сбирките, а в началото на 2009 и стая за фотолаборатория (трябва да се ремонтира и затова).
Благодарен съм на всички, които помагате и искате да помогнете!
Пращайте каквото имате излишно, независимо от състоянието му техника, филми, литература...(нищо, че някой от функциите на фотоапарат не работят, или оптиката е надраскана). Идеята е хлапетата да свикнат с техниката за да може в последствие да се съсредоточат в съсдаването на добри кадри... в смисъл с художествени качества. Според мен главното е не да гледаш кадъра, който заснемаш или си заснел, а да го виждаш.
И още една молба... може ли да направя тема във форума посветена на инициативата за фото кръжока/клуба в Козловското читалище, където да се споделя постигнатото до момента, където да публикуваме информация и снимки, да искаме съвети (най-малкото, защото съм далече от професионализма на всички ви в този форум).
А ето и моя принос:
Фотоапарати: Киев 4М; Зоркий 4; Смяна 8М - 2 бр.; Смяна Символ - всичко работи (само на Киева не му работи скорост В, но другите са си ОК).
Светкавица: Екстрал - не е нещо марково но е с променлив ъгъл и 4 батерии.
Обективи: 2 обектива Индустар 50-2 3.5/50 от Зенити (за съжаление Зенитите са изгубени при преместването ми в Козловец преди 6 години).
Литература: Практическо ръководство по фотография от 1977 г.; Нейшънъл Джеографик - Фотографията / как се правят хубавите снимки 2003 г.; Много книги и списания в цифров вид, теглени от интернет.
Фотолаборатория: Увеличител (любителски) УПА-3; Аладинов фенер с 3 филтъра; доза за филми; вани, щипки, саморъчно направен часовник - прекъсвач, прав и "накъдрен" фотонож-гелотина и други дреболии .
Мастилено струен принтер Canon iP1800 с нови мастилници + 2 пакета фотохартия A4 (общо 40 листа) за него - Canon SG-101.
Четец за 23 вида флашкарти USB.
USB инфрачервен порт за компютър.
Фото раница - неизвестна марка (запазена).
Отново искам да благодаря на всички!
|
|