Автор: khan--tengri
Дата: 12-05-12 10:00
Вчера нямах време да пиша, но ситуацията е следната. Отидох до еконт за да получа апарата. Беше добре опакован, но миришеше на плесен. След разопаковането отворих капака на гърба. По мехът имаше бял налеп от плесени, по лещите също имаше значително замъгляване. Между обектива и меха пък имаше солидно количество ръжда. Въпреки всичко бях решил, че ако апаратът е в работещо състояние, както беше описан от продавача, ще го взема и ще се справя с изброените дефекти. Натиснах копчето за отключване на предния капак и отворих апарата. От горната страна мехът беше скъсан от край до край, в предната част при обектива. През дупката се виждаше дебела ръжда.
Реших да се обадя на продавача и да му обясня ситуацията. След кратко обяснение, че мехът е скъсан (без да уточнявам къде и как), собственика започна да ми се кара и да ми обяснява, че аз съм го скъсал защото съм го ДЪРПАЛ. Точно това ме кара да си мисля, че Visitor01 е знаел предварително за повредата и как точно е скъсан мехът на апарата. След кратък разговор между собственика и "свидетел"- служителят от ЕКОНТ, пред който се случи всичко, направихме снимки на апарата, аз платих за доставката до София и го затворихме. Оо да още нещо! При разговора попитах собственика как точно се затваря апарата защото не бах сигурен, но той ми отказа съдействие и каза да му го върна отворен, което още веднъж демонстрира отношението му. След минута оглед на механизма открих двете палчета за затваряне и върнах апарата в изходното състояние. Оставих апарата на служителя и се разбрахме да ми изпрати снимките за да покажа за какво става въпрос. За съжаление още не съм ги получил, но веднага ще ги споделя.
Искрено се надявам другите стоки, продавани от Visitor01, да са по-коректно представени, а и видях положителни мнения за него. Но все пак бих се радвал, ако с колегите от базара получим обяснение за конкретния случай
Никифор
|
|