Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпросче за принтиране...
Автор: kkaammii   
Дата:   05-01-05 13:07

Седя и се чудя:

Имам снимка, която да речем, че искам да отпечам на 20х30. Така както си е това примерно е 155дпи.

Кое е по-добре да я печатам така или да я вдигам, че да стане примерно на 200 и нещо си дпи?

Може да е глупав въпроса, но нещо с това принитеране съм малко скарана [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпросче за принтиране...
Автор: explorer   
Дата:   05-01-05 13:10

Не е глупав въпроса, ако снимката е качествена и имаш някакъв хубав софтуер за интерполиране (например Genuine Fractals който и аз търся) е по-добре да я увеличиш софтуерно.

Дата:   05-01-05 13:15

Снимката е качествена, и трябва да се принтира максимално добре, аз дадох пример за 20х30, но в случая ме вълнува 40х60 или 30х50 от 6Мпх.

Правих някакви проби за интерполация, и за момента най ми хареса ПС 8 & Stair Interpolation, но имам неясноти относно Sharpening преди, след и по време на операцията. А фракталите не съм пробвала...[smilie11] Някой, ако ги е сравнявал да може да сподели [smilie6]

Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   05-01-05 13:16

Охо, я кажете как става това софтуерно увеличаване и става ли за ядене[beer] И къде принтират 30х20 и 24х18 в пловдив добре и на добра зена[smilie24]
Абе най-накрая... Колко дпи ми трябва!? Един казва 300, друг 250 стигало, трети и 200... Някой разправяше, че от различна дистанция на гледане различно трябвало, ама не мога да го намеря с търсачката. Иначе знам, че тоав е 20-тата такава тема...[smilie19]
Аааа, да. И при подтоговката за принтиране има ли някакви тънкости - примерно са засиля контраста или нещо такова, за да се получи това, което виждам на монитора.

Автор: pinko   
Дата:   05-01-05 13:20

Кааами, от 6 Мп да го дигнеш на 50х70 см не ти трябва фрактала, новия шоп 8 се представя чудесно(също и Ирфанвю, колкото и да ви е чудно)

Има си техника за тая работа, прави се на стъпки, през~10-15%, при бикубик смуутър и промеждутъчни ъншарп маск ( и един як финален ЪШМ, естествено), ,уфффф, мързи ме да пиша, а е доста дълго за обяснение...

Що не ми се обадиш на 9807854[smile]

Публикацията е редактирана (05-01-05 13:24)

Автор: asahi   
Дата:   05-01-05 13:35

Ако наистина снимката е добра, има разработка в полутоновете и отчетливи малки детайли хич не ти трябва да я вдигаш изкуствено. Печатай я на 120 или 150 точки, колкото ти се получават след задаване на размера. РИП-а на принтера и без туй пак ще ресайзва картинката.

Автор: scuba_d   
Дата:   05-01-05 15:32

http://www.outbackphoto.com/workflow/wf_60/essay.html#filter
Един добър начин за апсайзинг с плъг-ин в ФШ[smilie24] [beer]

Автор: nf1   
Дата:   05-01-05 15:34

Depeche_Fantasy Както каза Pinko това е единият начин, а за другите ти въпроси ела днес на сбирката или ме потърси на ICQ# 32737228 може и да ти помогна с нещо :)[smile]

Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   05-01-05 16:13

Добре де добре, идвам, не ме бийте само[smilie21]

Автор: junior   
Дата:   05-01-05 16:43

аз се водя за тарикат дето ужким ги умея динията, ама до сега сички, от които съм се учил, са си казАли мнението - начи се едно и ас съм си гу казал

Дата:   05-01-05 18:37

Цялата дивотия идва от там, че в София няма (или поне аз незнам) едно свястно място, на което да си занесеш обработените снимките на оригиналната резолюция с един допълнителен слой със sharpen-а и коректен цветови профил, да кажеш колко на колко см ги искаш и на каква хартия и да отидеш след Х дена с У лева и да си доволен - и цветовета да са като хората, и остротата, и качеството. Пък които си разбира от принтера вече ще знае интерполация ли да прави, дпи ли да сменя....

Ей такива хора ако има,съм готова и двойно да плащам.

Иначе всеки е велик, нам колко си изложби били направили, обаче като питаш нещо като ей това горе дето питам, почват, "мииии каквото донесеш, това ще стане....ми зависииии..както си прецениш, все ще стане добре" и т.н. и т.н. или пък почват подсмихвания и други увъртания [smilie9] [smilie9] [smilie9]

Дата:   05-01-05 18:43

Пробвай тук, Ицо (Грибо) няма грешка, а и принтера Епсън 2100 е върха[smile]

http://studiomilanov.netel.bg/

Дата:   05-01-05 18:46

Знам аз, ама само до 45 см. работят. [smilie21]

Дата:   05-01-05 18:48

Миии, тогава Атия, горещо ги препоръчвам, досега нито една издънка нямат...

http://www.atia.bg/

http://www.print.atia.bg/

Публикацията е редактирана (05-01-05 18:52)

Автор: jumbo   
Дата:   05-01-05 20:11

аха може и да намажеш някой календар там [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   06-01-05 18:58

Ками, в предпечата има един термин ready to print file. Или е готов, или се подготвя. Най добре е сама да си го подготвиш, а това си е професия. Предпечат.

първа  назад  1     всички  напред  последна