Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Труден избор! (технически въпрос)
Автор: SKY   
Дата:   03-08-04 16:05

Chudeh se kak da pochna i reshih da q karam nakratko (dokolkoto moga:).
Reshih tvyrdo da mina na DSLR (vypreki obemnostta i tejesta), zashtoto kolkoto i da se opitvah da se ubedq, che 8mp kompaktni (i ne dotam kompaktni) aparati mogat da dokarat pochti kachestvoto na DSLR ne mojah. Ta taka. Dilemata i e otnostno izbora na marka fotoaparat! Zashtoto na mnogo mesta prochetoh, che vsyshtnost ti ne izbirash aparat, a nai-veche proizvoditel na optika. Nqkyde chetoh, che Nikon bili mnogo dobri v wide angle lenses, a Canon v tele. Vqrno li e tova? A kakvo shte kajete za optikata na Minolta? Maxxum 7 Digital zvuchi mnogoobeshtavashto:) V edin link pusnat pt JMPD prochetoh slednoto za Minolta: "Камеры как правило превосходны, объективы имеют к сожалению свои слабые места." Za kakvi slabi mesta stava vypr. ne pishe. Nqkoi sluchaino da e naqsno? Predvaritelno blagodarq na vsichki, koito imat dostatychno opit s vyprosnite marki, za da dadat syvet ili nqkakva info:)

Отговори на това съобщение
 Re: Труден избор! (технически въпрос)
Автор: boni   
Дата:   03-08-04 16:12

Виж сега ,Никон и Канон имат и много добри и скапани обективи. Вероятно същото важи и за Минолта.Сигма произвеждат за всички марки и имат също добри обективи във високия клас.
Най-добре е да постискаш зъби до фотокината. Не знам каква ще е тази нова Минолта и нямаше да ме интересува особено ,но номера с антишейк матрицата е страшно съблазнителен. Фактически всички обективи ти стават стабилизирани ....

Дата:   03-08-04 16:24

Pravi si boni!:) A i ne e samo anti-shake-a. Ergonomiqta i vsichko, koeto sym prochel za lentovata Maxxum 7...napravo si mechtaq:) Az hubavo shte stiskam zybi ami na kakva li cena shte izskochi? Kakto si stiskam zybita (i parichkite) taka moje i da mi visne nosa:))) No kakto i da e, ima i dr. varianti (i tochno zatova e chudeneto) - D70, 300D (a moje bi i drugi, za koito ne podozirame oshte)

Дата:   03-08-04 16:39

http://www.vividlight.com/articles/3413.htm :)

Автор: Thor   
Дата:   03-08-04 17:05

както и да го погледнеш хубавите обективи са скъпи
а телата остаряват за максимум 6 месеца ,на всеки 6-12 месеца която и марка да е измежду NIKON или CANON, вадят тяло което е по добро от конкурента ,е с някои изключения ,каквото и да вземеш сега след година ще ти се вижда ако не допотопно то поне остаряло ,а цифровите апарати са свързани и с компютърната техника сега 6 милона пиксела се обработват сравнително лесно но след година когато файловете станат по 12-16 милиона пиксела проблем ще ти бъде и компютъра с който ще ги обработваш ,ако фотоапарата който искаш да си вземеш ти е за работа естествено ще търсиш най доброто ,MINOLTA е последната от големите която вади DSLR и освен че е първата марка публицизирала аутофокуса ,не се отличава с кой знае колко добро качество имам в предвид високата гама от обективите ий има един 50мм от 70-те год който е известен с едно от най добро качество както и от последните години имат 85мм 1.4 и общо взето това е ,PENTAX първата марка представила в началото на 60-те години SLR известна с легендарните си обективи Asahi-Takumar сочени за по добри и от обективите на NIKON - Nikkor до средата на 70-те години също е в затруднение а и 1ist Pentax не се харчи кой знае колко на пазара сега за съжаление ,остава OLYMPUS чийто фотоапарати бяха марка за качeство често сравнявани със LEICA символа на фотографията също са в затруднение и бъдещето им не е много ясно за още по голямо мое съжаление ,остават гигантите в цифровата фотография за сега CANON и NIKON ,определено CANON е по напред от NIKON в момента заема по голяма част от пазара на цифровата фотография и в близкото бъдеще се очертава като водещ следван от NIKON ,остава първо да разбереш за какво точно ти трябва фотоапарата и какви са ти финансовите възможности ,можеш ли да си позволиш хубавите обективи на CANON и NIKON, тъй като най добрите DSLR цена - качество сега на пазара са CANON EOS 300D и NIKON D70 ,лично аз като любител подчертавам любител в момента като гледам съотношение цена качество за обектив и фотоапарат за човек с ограничени финансови възможности който не иска да похарчи много пари но би желал да получи най доброто от двата свята фотоапарат и обектив ,намирам за най добро разрешение OLYMPUS E-1 в кит със 14-54мм Zuiko Digital Zoom Lens ,можеш да намериш за около 1600US$ .. това си е лично мое мнение , но естествено преди да предприемеш каквото и да е изчакай фотокина и препрочети най добре всички ревюта и пак не е много хубаво да взимаш модел на фотоапарат който токущо е излезнал хубаво е да изчачакаш някой и друг месец ,за да му коригират дефектите ако има такива ..успех в избора от мен :))

Дата:   03-08-04 17:20

Eeeeei Thor ti pak me zakla s informaciq!!! Blagodarq mnogo za otzivchivostta!:) Ami nqmam golemi finansovi vyzmojnosti opredeleno, no bih mogyl da se napyna malko i da vzema D70 da kajem. Ot druga strana ako sluchaino vzema 300D shte imam poveche pari za optika. Ne se zanimavam profesionalno - chist i prost:) liubitel sym si, no iskam dostoino kachestvo za istinski enthusiast:)
Mejdu drugoto chetoh i testovete na obektivi vyv Photo-forum - izliza, che Canon zaemat pochti vinagi chelnite mesta! Interesno ot tazi gledna tochka:)

Дата:   03-08-04 17:51

ми ако питаш мен пощтракай черно-бяла фотография още 6-7 месеца и си вземи най доброто тогава ,но реши окончателно коя марка смяташ да последваш за в бъдещето, определено CANON се стремят да се наложат с полен кадър 35мм ,оттам и спокойно ще можеш да се снабдяваш с хубави обективи на втора ръка а и при канон до колкото знам можеш да сложиш обективи от преди 15 години и ще работят безотказно на всички тела ,но кой знае за в бъдеще ?? ако питаш мен най добре първо помисли за обектива ,CANON EF50mm 1.4 е по добър от конкурента му Nikkor ,85mm и при двете марки са добри ,при широкоъгълните зумовете не отстъпват по качество на твърдите обективи е това е в последните години ,нищо не ти пречи да се поразровиш из нета и да прочетеш тестовете на всички обективи които биха те заинтересували и от двете марки както и да ги сравниш и тогава да избереш според цена/качество и бъдеще ,иначе ако избираш между телезумовете и твърдите телеобективи няма съмнение твърдите телета са по добри , но всичко това го направи след фотокина и без много емоции ;)) при цифровата фотография винаги това което излиза утре ще е по добро ,е за да се застраховам ще кажа че има и изключения ;))

Автор: Canon   
Дата:   03-08-04 17:59

central_sun
Кое качество?
на техническото изпълнение на апарата+обектива или на образа от тях
Щото посмърно със DSLR (ако е около 3MP) желязно изпълнение + супер обективи, не можеш докара качеството на образа от пластмасова 8MP.
Въобще думата качество е много широка.
Образа се прави само от матрицата + обектива.
Тялото на апарата и копченцата му са само за удобствата и бързина на работа.
Обектива, медията (матрица, филм) и образа са по формулата
1/L² + 1/M² = 1/I²
L = разр. способност на обектива
M = разр. способност на медия
I = разр. способност на образ

+ поне още един влияещ параметър - кръг на разсейване (за среден формат е 0.1мм на лайка е 0.33мм )
Извода е простичък
Обектив за Синар от по-старите (за 10/12см и нагоре) примерно не става за дигитално (0.1 мм разсейване при 8МП покрива диаметър над 35 пиксела при 8мп матрица)
Много се е нали?
Същото е при по-старите обективи на всички фирми
официално фирмите не изнасят такава информация за обективите си

Та като съвет от мен -
Първо си избери оптиката, която ти е необходима и след това си намери тялото по удобствата за работа с него.
[beer]

Дата:   03-08-04 18:22

:) Blagodarq za syvetite. To i az kakvo li se vylnuvam tolkova:) No vse pak trqbva da izbera neshto.
Kakto i da e:)
"Canon" blagodarq za tochnite (!) obqsneniq, no az prosto sravnqvah full size izobrajeniq ot 8mp kompakt i 6mp DSLR i rezultata, koito vidqh beshe, che tvyrde mnogo detail se gubi ot niskoto nivo na SN i che 6Mp DSLR "vadi" poveche detaili i zaradi "chistoto" izobrajenie. Ne znam, pak kazvam, pylen novak sym i ne sym naqsno. Ako nqkoi nqkoi moje da me ubedi (i razbira se ima jelanie:)) s konkretni primeri, che da kajem Konika Minolta A2 moje syshtoto kato da kajem D70 ili 300D, shte mi otneme tochno sekunda predi da resha, che tova shte si vzema (mnogo po-podhodqshto za raznasqne)!

Дата:   03-08-04 18:37

първото което би ме спряло от това да похарча и един цент за MINOLTA от рода на MINOLTA A2 или каквото и да е подобие на фотоапарат от този вид е невъзможността да получа бокех-а ,който мога да получа при например Nikkor 85mm 1.4 ,оттам нататъка не гледам нито предимствата нито недостатъците между мостовете и DSLR ..;)).. според мен най добре да вземеш да прочетеш една книжка по фотография особенно за предназначението на обективите -диафрагма/телеобективи/щирокоъгълни/предимства и недостатъци между зумове и твърди обективи и така сам да стигнеш до извода на значението на оптиката при правенето на снимки .. тогава ако държиш на качествената фотография ,надали ще си задаваш въпроса какво да избереш мост или DSLR ..;)
от мен приятно четене и след фотокина ти пожелавам добър избор най вече на обективи и след това на тяло ;))

Дата:   03-08-04 19:03

Voila ;))
http://www.luminous-landscape.com/columns/sm-04-04-04.shtml
http://www.wlcastleman.com/equip/reviews/85mm/
http://www.wlcastleman.com/equip/reviews/85_100_135/

Автор: GuruMMX   
Дата:   03-08-04 19:05

investicijata e naj veche v obektivi!!!
tjaloto e prehodno javlenie!

v nashi dni vseki zabravja z atozi moment!

ako si trugnal da snimash s dslr imaj v predvid che shte trjabva da pazaruvash samo ot naj skupite "pro" obektivi...
s drugite si e chista proba "bozava rabotata" !!![beer] [shtrak]

Дата:   03-08-04 19:39

Зарежи разнородните тестове
Ето ти два за острота на оптика по стандартна скала
И двата са на канонски обективи -
Сам можеш да си изтеглиш и сравняваш от dpreview.com
8 MP
http://www.dpreview.com/reviews/samples/rescharts/canon_pro1.jpg
6.3 mp

eos300d
http://img.dpreview.com/reviews/samples/rescharts/canon_eos300d.jpg
Въобще намери назад една от темите
тестове на 8 мп
илюстрирал съм с някои мои сномки от 8мп - разгледай си ги.

Дата:   03-08-04 19:39

ето и една и една правена с 85мм 1.2L
фотоапарат CANON F1New
обектив CANON FD 85mm 1;2 L
филм ILFORD 400 HP5+
осветление обикновенно затъмнено барче
спонтанна снимка без статив и без светкавица
сканер някакъв обикновен за около 70-на US$

https://photo-forum.net/i/25969&USER_ID=3511
мисля че коментара е излишен ако трябва да се сравнява със цифров фотоапарат от рода на KONIKA MINOLTA A2..;))

Дата:   03-08-04 20:07

:)
"Canon" syglasen sym, che 8mp kompaktni modeli PRI OPTIMALNI usloviq upolzotvorqvat tezi 8Mp, no ako ti se naloji da vdignesh iso-to i syotvetno posle da prilojish noise reduction tazi rqzkost mislq, che syvsem nqma da e syshtata. I po tozi nachin se ogranichavam sam da izpolzvam samo iso64 ili 100 (nai-mnogo 200). Povqrvai mi hich ne mi e po vkusa da nosq "tukmaci" sys sebe si. S edin po-kompakten aparat bih snimal poveche.
A i Thor e mnogo prav. Bqh zabravil za tova - aparatite s malki matrici imat golqm DOF i na praktika trudno mojesh da poluchish krasiv, "zamazan" fon ili da otdelish opredelen obekt chrez reducirane na DOF. A i tozi 18-55 EF-S opredeleno ne ochertava vyrha na vyzmojnostite na 300D. Thanks anyway!:)

Дата:   03-08-04 20:34

Е, вече почна да дефинираш конкретни изисквания за образа.
" krasiv, "zamazan" fon ili da otdelish opredelen obekt chrez reducirane na DOF"
Тогава Избирай
1.Ценова група.
2.Интервал на фокусните разстояния които ще ползваш (твърди или варио)
3. Минимална / Максимална светлосила на об.
и те ще останат до десетина обектива от всички фирми
По принцип, на пазара, цената на нови
обективи и качеството им не се отклоняват повече от 10%.
Трябва да се набуташ с един и задачата е решена - почваш да робуваш на тази фирма [smile] с нови обективи, свекавици и тела.
Аз съм за оптика на никон, канон и олимпус от япон. + лайтц от европейските
Търсиш съпоставителни тестове с образи от нета и сравняваш
за Minolta от питането ти горе - виж сравняването в dpreview.com подробно.
Много читав сайт, има много инфо

[beer]

Дата:   03-08-04 22:33

Thanks Canon! Mnogo dobre go podredi!:)
Mnogo logichno i lesno izglejda. Az prosto iskah da razbera dali nqkoq firma e za predpochitane po otnoshenie na optikata ot goreizbroenite i dali obektivite na Minolta sa konkurentnosposobni na Nikon, Canon. Sega veche znam, che koqto i marka da izbera nqma da sgresha:) Hubavo shteshe ako mojeh da pipna nqkoi D70, togava shteshe da imam po-qsna predstava za Nikon, no....:)
BLAGODARQ NA VSICHKI KOITO SE OTZOVAHA NA NUJDATA MI OT SYVET! DA STE JIVI I ZDRAVI!:)

Автор: niro   
Дата:   04-08-04 13:30

Мисля на Фотоваканцията ще го/Д70/ има, ако не на презентации, то някой от колегите ще е с него - jumbo например [shtrak] [smilie19]

Дата:   04-08-04 15:16

i az tova se setih:) vse nqkoi shte dade da go podyrja:))

Автор: alexey   
Дата:   22-12-04 11:10

Здравейте!
Бихте ли ме посъветвали къде да потърся-
интересувам се от в(фотоапарат "Лайка" - производство 60-те или 70-те години

Автор: volokin   
Дата:   22-12-04 14:31

Алекси, за каква Лайка питаш? Щото има две основни ситеми, R и M, като първата е значително по евтина от втората, т.е. огледално рефлексната. Ако ще си купуваш от тях, няма много смисъл да е друго от R8 или R9, остналите не са кой знае какво, т.е. нищо по различно от всички марки.
А обективите на Лайка са скъпи, много скъпи.

M-системата е обаче истинската Лайка, но там и цените са съответно високи. И все пак една Лайка М6 може да си вземеш за около 1300-1500 евро, при това без обектив, а за една 50-тица трябва още няколко стофки да добавиш, но за сметка на това имаш едно чудо на човешката инженерна мисъл и перфекционизъм!!
Лайки от М4 нагоре ще ти бъдат интересни, освен ако не си колекционер. Най-доброто място за това е www.ebay.de, но все пак трябва да знаеш някой правила за пазаруване в интернет, т.е. не е безболезнено понякога.
Внимавай с М-Лайките, щото е заразна болест, нелечима и самото боледуване е скъпо [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Автор: alexey   
Дата:   23-12-04 09:09

Благодаря за информацията
Става въпрос за подарък на колекционер

Дата:   23-12-04 09:47

Само не разбрах защо в тази стара тема???[smilie11] [smilie11] [smilie11]