Автор: thor
Дата: 06-12-04 09:21
цристо аз го разбирам така ,че всичко което е на релативен фикус от точката която си фикусирал пред нея или зад нея се нарича DOF ,и дълбочината или плитковината на този релативен фикус зависи от отвора на блендата ,тоест дали си я отворил максимално или затворил според параметрите на блендата за дадения обектив ,та колкото повече си я затворил ,дълбочината или големината на фикуса е по голяма и колкото повече си я отворил е по малка ,докато Bokeh-а е обратното то - всичко това което е извън фикуса и колкото това извън-фикусно състояние на картинката е по приятно за този който съзерцава картинката ,то .. то се нарича по приятен добър/хубав/чудесен Bоkeh ,което зависи не само от отвора на диафрагмата ,но и от качеството на оптиката ,обработката ий,дължината на обектива ,броя на металните пластинки на диафрагмата ,скоростта на снимане ,фона на картинката както заден така и преден,светлинните източници на фона на картинката и др... магии ,това е в общи линии което аз съм разбрал..аз ...и все пак и едното и другото се отнасят за конкретни неща и аз те базикнах защото коментара ти звучеше малко двусмислено ,иначе мисля че мислим за едно и също нещо ..
|
|