Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ок, ок, ок, ок... Снимки... А сега?
Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   28-10-04 19:07

Първо, здравете, нов съм тук, първи пост, първа тема и т.н.
Но освен нов в форума съм и нов във фотогрфията (като авторски снимки). Всъщност никакънв ме няма[smilie19]
Интересуват ме неща, които могат да ви се сторят глупави, обаче за мен са важни и лееекинко непознати.
Снимките при конкурси и подобни могат ли да се подлагат на обработка на фотошоп(gimp, corel, зачеркнете ненужното[smile] )?
Също къде мога да намеря малко теория за фотографията (като уроци)
за средно напреднали.
И защо този форум е такава анархия!? Първата тема в която влязох беше пълна с псувн - темата за Зара!? Да беше абсолятна простотия бех се казал - навсякъде е така, обаче такива снимки ИМА и са си професионални снимки с немалка стойност...

Та след тези откровено лоши първи впечатления по форума се надявам все пак да си бъдем взаимно полезни.

Отговори на това съобщение
 Re: Ок, ок, ок, ок... Снимки... А сега?
Автор: junior   
Дата:   28-10-04 19:11

Добре дошъл....
СНИМАЙ
СВИКВАЙ
ГОЛЕМ КУПОН Е!!!![smilie21] [smilie21]

Автор: чичовия   
Дата:   29-10-04 10:59

http://www.good-tutorials.com/tutorials/9
http://www.photoshopsupport.com/tutorials.html#adobe-photoshop-tutorials
аре успех от мен толкова за сега[smilie5] [beer] [shtrak]

Дата:   29-10-04 13:09

Благодаря за линковете!

Та за конкурсите? Може ли да се прави компютърна обработка на цветовете примерно? Т.е. баланс и т.н.? Или трябва да е "Нейчъръл"[smilie5] Примерно за конкурса на списание "Орфей".

ПП: Аз забравих най-важното! Какъв е минимумът като оборудване и съответно цена за един фотограф аматьор или полупрофесионалист?

Публикацията е редактирана (29-10-04 13:10)

Автор: Canon   
Дата:   29-10-04 13:39

Всичко може, стига да го можеш ...[smilie5]
"Аз забравих най-важното! Какъв е минимумът като оборудване и съответно цена за един фотограф аматьор или полупрофесионалист?"
Всичко, което можеш финансово да си позволиш.
Ако не можеш абсолютно нищо да отделиш, вземи назаем от някого фотоапарат и готово ...

Автор: чичовия   
Дата:   29-10-04 13:48

Виж ся,аз дигитален апарат нямам ама снимките ми са дигитални,щот взеам хорските апарати имам един стар комп и тва е?[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   29-10-04 21:53

Бе то лошо няма, да му ... ма... на тоя скапан Самсунг Дигимакс 370 на съседа!!! Аман! А иначе нищо не мога да си позволя а искам искам искам...[cool] undefined

Автор: Krassy   
Дата:   29-10-04 21:56

Минимумът е да стоиш ей тъй кат мене и само да зяпаш [smilie10]
Е, и форума е алтернатива [smilie7]

Автор: Transfiction   
Дата:   30-10-04 03:12

Depeche_Fantasy - Хехе, добре дошъл!!!
Аз също съм новак (новачка де, момиче съм), обаче тук много ми харесва. Знаеш ли... едно време през февруари в друг клуб (Дира) видях линк към този клуб тук. Кликнах и дойдох. И останах. И видях тогава няколко актуални снимки (които сега са в миналото на никовете) на e-design, Joro, emmmo, junior, al4en (който всъщност е виртуален Дали :)... Както и да е, имаше и други, които ме впечатлиха, не само изредените. И понеже винаги си бях мислила за фотография, но никога не бях предприемала нищо по-сериозно, като видях хубавите снимки тук, това ми даде сериозен тласък (ритник направо) към това ... осмо изкуство [smile]
И направо си купих цифров фотоапарат (разбира се, след допитване до тукашните експерти [smilie6]) И не сгреших.

Търси текстове в нета основно на английски или руски. Няма да е трудно да намериш интересни неща за четене.

Успех!!! [beer] [smilie24]

Дата:   30-10-04 09:59

Е аз се запалих от една вечер в която снимах Пловдив уж на майтап... Обаче станаха 1-2 много интересни снимки. После зех да търся в нета сайтове като този - ето ме тук.
Някой да се е замислял за добавяне на теоретични уроци на български на сайта? Защото такова животно в нета НЯМА! И то не рани трикове на фотошоп, а примерно за самата композиция - симетрия, фон, това онова...

Какво мислите за налоговата фотография? Тук имам един Зенит от на дядо ми времето, обаче си мисля - с него стават интересни неща. Ако някой знае наистина КАЧЕСТВЕНО фото в Пловдив за аналогова фотография - доста ще ми е полезен. Че тея до нас както окипазяват снимките ми става жал за село... Също няма ли някакви особености - какъв филм да използвам примерно?

Автор: behemoth   
Дата:   30-10-04 23:14

Depeche_Fantasy
дали за конкурса ти трябва photo shop

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=GALLERY_RAITING&PERIOD=30&CATEGORY_ID=19

ами отговори си сам.

първа  назад  1     всички  напред  последна