Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За бедните душици под небето
Автор: admin   
Дата:   30-01-04 11:50

Тази вечер един потребител на Фото Форум е бил така добър да съдейства на Администратора за идентификация на няколко ника, които притежава, за което искам да му благодаря за сшестеното време и за това, че ще намаля потребителите с още 3ма , като относителното тегло на добрите хора в сайта ще нарасне.

Тримата потребители:
Fotolubitel
Largo
Smok

Се логват последователно във времето от едно и също IP:

UserID UserName Name email IP lastlogin_date
1555 FotoLubitel Yosif Pavlov dj_joseph@abv.bg 80.80.128.121 2004-01-29 22:58:47
1661 Largo Stefan Bel4ev Largo_18@gbg.bg 80.80.128.121 2004-01-30 00:02:57
1585 Smok Lubenov Largo_19@gbg.bg 80.80.128.121 2004-01-29 23:13:48

Пишат си един на друг коментари и което е най-лошото, в същото време товарят останалите потребители с 2ки.

Kak Largo оценява:

6 | 2004-01-30 00:03:29 | FotoLubitel
5 | 2004-01-30 01:06:48 | FotoLubitel
6 | 2004-01-30 01:12:04 | FotoLubitel
2 | 2004-01-30 01:30:44 | white_man
2 | 2004-01-30 01:31:12 | white_man
2 | 2004-01-30 01:31:45 | white_man
2 | 2004-01-30 01:32:13 | white_man
Искам да отбележа, че white_man има неблагоразумието да критикува снимката на Fotolubitel тук:
https://photo-forum.net/i/8006&USER_ID=1555

Как Smok оценява:

6 | 2004-01-29 23:18:39 | FotoLubitel
6 | 2004-01-29 23:24:26 | FotoLubitel
6 | 2004-01-29 23:31:17 | FotoLubitel
6 | 2004-01-29 23:33:35 | FotoLubitel

Въз основа на тези данни тримата потребители ще бъдат дезактивирани на сайта!

Публикацията е редактирана (30-01-04 11:51)

Отговори на това съобщение
 Re: За бедните душици под небето
Автор: borovinka   
Дата:   30-01-04 11:57

Евала !

Автор: TheBookMaker   
Дата:   30-01-04 12:19

Всичко това е много лошо и на мен самата това ми е неразбираемо [smilie11]. Наблюдавам често снимките и една на 500 заслужава двойка. Мога да си представя как се е почувствал уайт ман който е написал своя коментар без да се крие с чиста съвест и ка след това е бил наказан. Излиза, че никой не може да изкаже своето отрицателно мнение без страх от наказателна атака от засегнатия. Това е много жалко. Браво на администратора за проявената бдителност.

Автор: junior   
Дата:   30-01-04 13:34

admin, чисто хипотетично, възможно ли е това да са 3ма различни хора, работещи от един компютър??? Например на работното им място им само един комп. а те се логват по различно време (и си хвалят един друг творбите на приятелска основа)... Чисто хипотетично....
А иначе продължавай в същия дух: който хванеш - на кола да го пребиеме с камъни!!!

Автор: rovas   
Дата:   30-01-04 13:45

Junior: hipotetichno e vazmozno i ciala firma s masa kompove da izliza s edno IP, ama tova si mirishe ot kadeto i da go podushish [smile]

Дата:   30-01-04 13:47

Възможно е да е един, възможно е да са трима или повече. Но въпросът не е в бройката, а в морала. Да пишеш двойки поголовно на чуждите снимки, които не заслужават двойки, не е морално.
А ако искаме това място да стане малко по-комфортно за всички ни, трябва да се съобразяваме с някакви правила и да налагаме известни ограничения.

Автор: rovas   
Дата:   30-01-04 13:47

[smilie24]

Хе-хе...
Автор: GenaDP   
Дата:   30-01-04 14:41

Бе вий май твърде насериозно се вземате... Админ-а и цял компромат изкара по темата с разобличаването.

И аз си имам почитатели - като гледам, всяка моя снимка е гарнирана с по чифт двойки (или единици, когато такава оценка все още е съществувала). И кво от това? На мен лично ми дреме на... знаете кое. А вие кво се пънете не мога да разбера. Нямате ли по-смислено занимание от това?

Дата:   30-01-04 14:48

В интерес на всички е това да се запази като едно добро место и от тази гледна точка ще се постараем да запазим добрия тон тук.

Никой няма интерес да унижава невинни потребители тук.

Чисто хипотетично когато различни потребители логващи се през 1 IP, регистрирали се с един и същ имейл е възможно да са 10 човека пишещи на една клавиатура, но това не помага повече или по-малко на това, че ще бъдат почистени от хората администриращи този сайт.

Във връзка с това смятаме да дадем шанс на истинския виновник да се поправи, като запазим популярното му име във форума и не го унизяваме пред другите. Във връзка с това ще се наложи да деактивираме още 2 негови логина освен горе посочените. Разчитаме на разбиране от негова страна и на коректна игра за бъдеще.

Разбира се ако неговото неадекватно поведение продължи администратора си запазва правото на ответна реакция в скоро време.

Всеки има право на грешки, както и право да се поправи.

Честито на всички, чиито двойки след малко ще бъдат отменени! Това са двойки писани с цел да натискат надолу всички останали снимки с изключение на по-горе цитираните.

Автор: white_man   
Дата:   31-01-04 02:11

Ами само да кажа,че този тип се оказа много интересен. Мултиплицирал се е като агент Смит :)).Още продължавам да откривам негови псевдо никове и то ги хващам само по това ,че умника пише под повечето снимки на основния си user разни хвалебствия от останалите и използва латиница.При писането на латиница буквите могат да се изписват по различен начин ,така че когато това се прави с абсолютно еднакъв стил се вижда лесно. Примерно нашия човек изписва "ч" с 4-ка, "ш" с 6-ца и т.н. Освен това от част от никовете си пуска и снимки,които си приличат много. Примерно някаква мадама застреляна със светкавицата и отдолу се накачили всичките други никове да хвалят.Преброил съм до тук около 10 ника. Видях кой е и основния,ама айде да не го казвам,че гледам админ-а държи да го запази в тайна. То не че който иска не може да го разбере - елементарно е,хващаш единия и почваш да ги разнищваш.
Зле е горкия,ама кво да се прави,толкова си му е умствения багаж.

Е па и ти не си по-добре...
Автор: GenaDP   
Дата:   31-01-04 02:23

...щом си се захванал с подобна работа...

Автор: white_man   
Дата:   31-01-04 02:32

Да бе ,прав си ,но ми стана интересно.
Голям кеф е да им гледаш взаимовръзките ,още зяпам и още намирам.Тоя май е регистрирал поне 15-20 ника! :))

Автор: junior   
Дата:   31-01-04 02:41

Евала white_man... Как си го разкрил тоя самоо... А тоя е нек'ав пълен шизо... Па и много не го бива да мисли.... сега като ги разгледах и аз го разбрах... Дали и на мен ми бичнал некоя 2чица за критики??? Бе и той прави "грешка след грешка" ама айде...

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   31-01-04 13:03

white_man ще решава ребуси, и ще стане по-умен, като пипне злосторника - ще му увиснат 2-3 ника, и също ще стане по-умен...браво, а на вън е хубаво слънце и сняг за снимки.

Автор: TDK   
Дата:   04-02-04 05:13

Ако направите и гласуването явно(?) работата на admin ще бъде много по-малко.
Сега "залавянето" на нередовни/неморални типове/юзери е изцяло и само по силите на admin. И незнам до колко си ефективен admin защото една от снимките ми има 5(пет) двойки, а колкото и да е нескромно не вярвам да ги заслужава.

КАКТО ИСКАШ, но това е един голям недостатък на сайта и това му носи МНОГО негативи.

Хубаво ще е да има и чат.

Автор: GuruMMX   
Дата:   04-02-04 07:13

spokojno :)
moja snimka ima 6 edinici i 9 dvojki :)

zaslujava li gi?
https://photo-forum.net/i/28&USER_ID=37#

Автор: plam   
Дата:   04-02-04 08:08

че трябва да се промени нещо го знаем всички

в знак на протест от известно време не разрешавам да се гласува за мои снимки но това не е решение - все пак човек публикува за да го оценяват

идея си нямам как да се поправят нещата!

Автор: boni   
Дата:   04-02-04 09:50

Явното гласужане не е никакво решение бе хора !
КАто ти тресне 2-ка някой с ник "нанананан"
той явен ли е или не ?Всеки може да е анонимен в интернет.
Сега нали подготвяме смяна на начина на гласуване,имаше теми по въпроса

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   04-02-04 11:25

Да де, но такива като "нанананан" няма много в списъка на АВТОРИте, пък и могат да се филтрират и през ЕДРА цедка, а и оценката на такъв ще ми пука точно толкова, колкото от птичия грип...друг е въпроса, че такива определят оценките, т.е. коя снимка къде да стой..т.е. колко ще я видят.
Ако обаче човека е, Иван Петканов например..и ми е зашил 2 на това например, с голяма трепет бих се поучил от явно по-висшите му творби и критерии... ако са шедьоври, но и да са боклуци, не бих се унизил да му обърна внимание с една 2-ка ..освен ако няма ореол от 6-ци около снимката. А ако подобния пищи, че МАКРОто не било фотография и му било омразно (доста голяма нелепост, и неистина..дъвкана доста напразно тук)...тогава доста биха гледали, дали с подобна буйна страст дамгосва и...някоя разфокусирана макро тревичка, да речем....или серии от тревички, пусната след някоя добра макроснимка. От такова криене на задници, те само стават по дебели, бели и пъпчиви - да ги изкараме на слънце.
Дългооо не пусках снимки в макро, защото чаках да премине "сезонът на бурените", но явно те са целогодишни култури, и разбират само от търнокоп.
Определено от подобна ситуация главните губещи не са авторите - бих казал, че в чисто прагматичен план дори съм спечелил.
Я да завърша днешното си есе на тема "светло бъдеще" от серията "разговор с вятъра". [smilie25], че да спестя воайорските радости на някои "анонимни" "колеги".
Все пак, за да не бъда само констататор (всички, задържали се в този сайт ги знаят тези неща)..да дам и 1 препоръка:
Голям фен съм на анонимните снимки (докато се оценяват), оценявани от неанонимни клубари.
Ще каже Бони, има автори със стил и почерк - Бони, остави на нас забавлението да понакараме някои "слепи" почитатели да гласуват и словоблудстват за някои и друг кич.[smilie25]
Ще каже Жоро, има Q - не става. Ми остави ги Жоро, да се поизлагат пред приятелите, телефонирайки всеки ден "Аре, копеле, кво се моташ - тресни 1 шестица на новата ми снимка...оная е, с буретата..не мож ли да сам да скиваш, че друга с Канон нема..или от Exif не вдеваш...или , че ми е от серията..а оная там със скакауеца и тури 2 "...а и ако си ловец, така ги ловиш на куп, а не да дебнеш всяка отделна персона.
Да, ако не друго, забавлението ще е по-голямо, или ако не е по-голямо, поне ще е ново преживяване.

Автор: boni   
Дата:   04-02-04 13:11

Ami - eto kak shte go obyrnete na revanshizym.Shte se otblagodariavate za 6-cite ili shte si vrashtate za 2-kite...

Автор: TDK   
Дата:   05-02-04 22:00

GuruMMX
Aбсолютно вярно. На тази снимка и петиците са прекалено много (на брой) а шестиците малко.

първа  назад  1     всички  напред  последна