Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 mnenie za Sigma 70-300
Автор: zero   
Дата:   12-10-04 09:21

Niakoi ima li vpe4atlenie ot Sigma 70-300 za canon v Profo ia ima za 300i niakoi lev ne e li malko evtina za takav obektiv.i vaobvste mneni za sigma?[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: mnenie za Sigma 70-300
Автор: boni   
Дата:   12-10-04 09:45

Ако е АПО си струва 300лв.
Ако не е АПО - 300лв е много .Оригиналния Канонски е по-хубав.

Автор: dili   
Дата:   12-10-04 09:59

BONI
какво е АПО?

Автор: jumbo   
Дата:   12-10-04 10:03

апохромат

Автор: boni   
Дата:   12-10-04 10:06

Минимизира хроматичните аберации.

Автор: J0R0   
Дата:   12-10-04 10:39

Проблема му на тоя обектив не са толко хроматичните аберации (имам такъм DL), колкото, че е доста мек на 300 мм. Добре снима в диапазона от 70 до 150 мм, нагоре почва да маже. За да стане снимка трябва да е мноооого затворена блендата, което няма как да стане щото си трябват и бързи скорости... абе по-добре си е с по-къс.

Автор: PolarBear   
Дата:   12-10-04 10:43

На въпроса:
1.Този за 300 лв. не е АРО. Не го препоръчвам.
Там би трябвало да има и АРО, но е около 445 лв. Скромен, но използваем. Всичко по-качествено е поне 2 пъти по-скъпо.
2. Въобще мнение за Сигма - силно зависи от конкретния модел. Има сносни, има и не толкова сносни. Има и много тестове на обективи из нета, вкл. и на този сайт.

Дата:   12-10-04 17:31

Blagodaria kolegi ste vidia kolko e i canonskia no nemi se davat mn. pari za takav i bez tova kolkoli ste go polzvam[shtrak]

Дата:   12-10-04 19:05

Сигма АРО е разумен компромис. За любител върши работа. Канонските са няколко, като най-евтиния от тях е около 2 пъти по-скъп и точно за него не мисля, че е наистина по-добър. А тези, които са по-добри със сигурност са още доста нагоре и по цена. Ако искаш погледни в моя профил, на последните (най-новите) 5 страници доста от снимките са с такава Сигма.

Автор: J0R0   
Дата:   12-10-04 19:10

Мене ако питаш, не ти трябва.
Аз само разнасям един такъв в раницата та ми тежи, а не съм направил почти никаква свястна снимка с него.
(е, тука послъгах малко, наградената от Фиестата ми е с него, ама това е изключение)

Автор: kaschiyski   
Дата:   12-10-04 19:24

az spazarih edin takuv za 100$ ama otvud okeana, vpechetlenia nqmam oshte

Автор: Travis   
Дата:   12-10-04 20:05

Snimah polovin godina s 70-300DL...kam 30-40 filma, kupih ia malko polzvana, prodadoh go za bez pari.

Kato optika e OK ot 70 do kam 150-200 na blendi 8-13. 5.6 ne mi harsevashte, poveche ot 13 ne sam snimal. Krivi pomalko (men ne me interesuva); nai-serioznia problem biaha CA - kato Powershot A70:). Fokusira mnooogo bavno, no az go polzvah predimno na MF.

Kato konstrukcia obache beshe kalpav. Stavshe vse po-shumen dori na MF. Fokusnia baraban barzo se razhaltavi i zapochna da marda fokusa (zatova go prodadaoh), varioto e tvardo v nachaloto i haltavo v kraia. Izobshto, kato ia kupih biah dovolen, nakraia chakah vseki moment da mi umre v racete. I tova e obektiv Made in Japan[smilie2]

Ta ako shte go kupuvash nov, imai pred vid che barzo se skapvat i iskai garancia. Moje novite APO da sa po-dobri, ne znam. Taia Sigma obache 70-300DL ne bih ti preporachal.

Автор: LinkBeat   
Дата:   12-10-04 20:47

Правих тестове Sigma 70-300/4-5,6 срещу един стар Pentacon 200/4 на резба и той е значително по-рязък. При бленда над 10 обаче
Sigma-та е добре. Снимката с врабчето е с нея.

Дата:   13-10-04 08:58

za Link Beat i Polar Bear- Blagodaria za imformaciata kolegi kato vi gledam snimkite s nego ami-dovolno,za tolkova pari tokoz ima i za 1450lv edin hubav ama kato se ima predvid 4e ste go polzvam samo za udovolstvie i to kogato mi ostane vreme za nego tyoes 5-6 pati v godinata mislia 4e moga da se nabutam [smile] Blagodaria vi.

Дата:   13-10-04 09:36

За механичната част не мога да кажа нищо - имам го от сравнително скоро. Тежичка е, но за моите нужди и тези пари - това е. Но дали няма да се разхлопа не знам - риск има. Та дано наистина не се окаже набутване...
Понякога колеги тук предлагат не лоши неща на разумни цени. Поизчакай, поразпитай. Гената от Варна често има добри оферти.

първа  назад  1     всички  напред  последна