Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Макро лещи HAMA
Автор: athom   
Дата:   03-10-04 19:35

Дали някой има преки сблъсъци с въпросните индивиди? (може и непреки[smilie3])

И дали отделянето на около 150лв за купуването им има смисъл? (комплект N1+N2+N4 & Macro lens +10)

LINK

Публикацията е редактирана (03-10-04 19:38)

Отговори на това съобщение
 Re: Макро лещи HAMA
Автор: Krassy   
Дата:   03-10-04 19:39

ко си фен на макрото моя съвет е МАКРООБЕКТИВ, но нека Тор и Волокин си кажат мнението, те са спецовете [smilie24]

Дата:   03-10-04 19:41

Фен съм...ама нема паре за читав.[cool]
Пък така може и да ги попродам кат са Упарича[smilie3]

Автор: wanted   
Дата:   03-10-04 19:45

polzvah navremeto, kogato imah oly e100rs. byah si vzel 3te, koito sa komplekt.
kaji s kakvo snimash, na kakvo mislish da gi slagash?
az ne byah nedovolen, no tova se otnasya za togava.

Дата:   03-10-04 19:48

Canon EOS
Оптиките са Tamron & Sigma

Автор: stoevmobile   
Дата:   03-10-04 19:56

Имам hama Macro lens +10 dioptr., 52мм
74.50лв.
Левчето в тази тема е снимано с тази леща и един UV филтър преди нея, защото е доста тумбеста и ако ръгна един зум по погрешка ще стане мазало с моторчето на обектива..
Май си зависи и от апарата доста.
С моя като се набутам на сантиметър и нещо от обекта, се чудя как да му светя с огледалце от страни

Автор: volokin   
Дата:   03-10-04 19:57

HAMA е евтина фирма. Макро лещи използувам само на Никон, знам че и канонските са от същото качество. Но когато нямаш друга алтернатива, естествено става и Хама. Лично аз съм сравнявал Пол-филтър на Хама с такъв на Канон, ами разликата е голяма, при това ВИДИМА с просто око. По-добре потърси Hoya (по-евтини от B&W).
Друга добра фирма е Cokin http://www.minoltausa.com/cokin/filters.htm

Kenko също са по-добри от HAMA.

Дата:   03-10-04 20:08

stoevmobile написа:

> Имам hama Macro lens +10 dioptr., 52мм
> 74.50лв.
> Левчето в
>
> тази тема е снимано с тази леща и един UV филтър преди
> нея, защото е доста тумбеста и ако ръгна един зум по погрешка
> ще стане мазало с моторчето на обектива..
> Май си зависи и от апарата доста.
> С моя като се набутам на сантиметър и нещо от обекта, се чудя
> как да му светя с огледалце от страни
>

stoev мерси за картинката...бе тая леща кат я хакна на 300мм на Sigmata аз май и джувотни ш'моа да заснема...а?

Автор: Thor   
Дата:   03-10-04 20:12

обърни два обектива ,и виж дали те задоволява резултата ,според различните комбинации се получава различно ,ще се учудиш на резултата ,аз не съм ползувал до сега лещи ,но предполагам че тези правени от по сериозните като Canon,Nikon ... както казва volokin ще са най добрите , но когато нямаш нещо под ръка всяко е добро ,стига да не плащаш за филми ,че ако не е много добро ще съжаляваш [smilie6]

Дата:   03-10-04 20:19

Ахам...съответно и цените им са тройно че и отгоре по-големи...

Абе лещите ще ми ги подаряват, но предпочитам да се изкефя на подаръка както си му е реда,
а не да си имам едно наум...та затва питам.

Дата:   03-10-04 20:20

athom, не съм пробвал още, какво ще излезе на х10 зум на апаратчето ми с лещата, а не мога да закача и телеконвертера да стигна х16, ама съм сигурен, че ще е интересно.
Между другото - лещата е с едностранна резба и не можеш да качваш повече неща след нея.
Аз вече питах за наслагването на макро лещите най-добрият у макрото у форума(според мен).
Ако вземаш и комплекта - тази ще ти е крайната, а другите можеш да монтираш преди нея.
Ама това за зумването-ще пробвам утре по светло.

Дата:   03-10-04 20:24

stoev пак данке...
Абе надали ще закачам и четирите наведнъж[smilie10] [smilie10] [smilie10] хехех то ш`стане една...

Автор: Sid   
Дата:   03-10-04 20:42

И аз си мислех да отварям същата тема. Снимам с ЕОС300Д, китов обектив ЕФ-С 18-55, очаквам скоро още 2 ЕФ 50мм и ЕФ 75-300, та се чудех какви макро лещи мога да им добавя? Има ли смисъл/ефект, не се увличам особенно по макро снимането, но е полезно да имам под ръка ако ми се наложи. От 3-те обектива нито един не е макро. Как мислите?

Дата:   03-10-04 20:46

Може и да стане, ама обектива е важен.
Аз все пак ще опитам утре да цъкна нещо на мегазум с

https://photo-forum.net/static/forum/2007-04/ezoe3833.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/macrolens.jpg

Дата:   03-10-04 20:48

Хех с цифрака бързичко стават тестовете...от какво разстояние си снимал?

Дата:   03-10-04 21:00

Не премерих[beer] Цъкнах от ръка. Жалко че не се вижда часът на компа. Моята "мъка" ми предоставя радостта да публикувам някоя снимка преди да съм я заснел или обратното, съдейки по часа на снимката[smilie11] . Трябва да чета ръководството отново.
File Name
IMG_0308.JPG
Camera Model Name
Canon PowerShot S1 IS
Shooting Date/Time
03.10.2004 ã. 18:33:12
Shooting Mode
Aperture-Priority AE
Photo Effect Mode
Vivid
Tv( Shutter Speed )
0.3
Av( Aperture Value )
2.8
Metering Mode
Evaluative
Exposure Compensation
0
ISO Speed
50
Lens
5.8 - 58.0mm
Focal Length
5.8mm
Digital Zoom
None
Image Stabilizer
On
Image Size
2048x1536
Image Quality
Fine
Flash
Off
White Balance
Auto
AF Mode
Continuous AF
Color Space
sRGB
File Size
768KB
Drive Mode
Single-frame shooting

Дата:   03-10-04 21:18

sid ,аз мисля така

https://photo-forum.net/i/34019&USER_ID=3511

https://photo-forum.net/i/34022&USER_ID=3511

https://photo-forum.net/i/36724&USER_ID=3511

https://photo-forum.net/i/36725&USER_ID=3511

https://photo-forum.net/i/36723&USER_ID=3511

[cool]

Дата:   03-10-04 21:26

Да, знам, ама тези неща струват, пък аз съм любител, не си вадя с това хляба. Въпреки, че доста сериозно се замислям по-въпроса да си взема преходник и да си намеря няколко стари качествени обектива към него.

Дата:   03-10-04 21:31

бе то ако има наистина читаво макро на около 150 пари за M42...аз шса метна сигурно...да го видя как шсе сбори с EOS-a[cool]

Дата:   03-10-04 21:37

Има ли ги в БГ или ще търсиш из зад граница? Аз наскоро питах, казаха ми, че нямат. Смятах да поразпитам и в халите.

Дата:   03-10-04 21:42

Кое дали го има?
Ако за лещите - ДА. И точно в халите.

Дата:   03-10-04 21:44

ами тези са стари ,обективи качени с преходник ,един Asahi-takumar на резба ще даде ако не по добро то поне същото качество ,и на това отгоре ще имаш и фокус до безкрайност ,просто трябва да си вземеш Asahi-Takumar-macro и един адаптор за 30-наUS$ ,и готово сигурно за 120лефчета ще имаш обектив който иначе ,ако е аутофокус ще платиш поне 600-700US$ особенно ако попаднеш на някой Asahi-takumar 135mm f 3.5 macro ,чел съм че бил много по добър дори и от днешните аутофокусните макро ,но не ми е попадал на добра цена до сега [smilie6]

Дата:   03-10-04 22:12

А какво наричаш добра цена и къде в БГ мога да следя за такива стари обективи, имаш ли идея?

Дата:   03-10-04 22:24

ами добра цена ,да речем аз в българия си купих два обектива на войтландер за около 100лева значи този за който ти говоря можеш да го намериш и за 50-70лева ,а може и за 20-на ,а може и за по малко ще се ровиш из разни антикварни магазини ,подобни на сергиите пред Александър Невски ,разни ателиета из провинцията ,също съм мяркал на добри цени разни Екзакти ,Екзи, за по 40-50-80-100 лева ,според как на кой ще попаднеш ,някой отдават голямо значение и обективите им стоят с години непродадени ,други пък са по гъвкави и продават на ниски цени ,няма определени цени освен из нета ,все пак много малко хора са запознати с това че можеш да закачиш 30 год обектив за дигиталка и затова можеш лесно да им свалиш цената ..[smilie6]

Дата:   03-10-04 22:48

Ох, аз като не ги разбирам и повечето модели които ми казваш не ми говорят нищо [smilie11]. А и като не мога да преценя дали ще мога да си намеря преходник за съответния обектив [smilie11]. Явно ще поровя в нета за да видя кое как е и тогава ще тръгна да правя това упражнение. Например имаш ли идея относно тези Карл Цайс за които Бруммейкър писа-показа добри ли са скъпи ли са и т.н.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна