Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Предложение
Автор: boni   
Дата:   23-09-04 02:00

Целта на 3-дневния рейтинг ,беше да се даде шанс на най-добрите снимки да бъдат видяни на няколко етапа. Първо в албума,после в 3-дневния рейтинг и накрая в 30 дневния.
Това обаче работеше добре когато се качваха по 70-80(6-7страници ) снимки на ден или около 200 на 3 дни. Тогава от тези 200 се сортираха 30-40 на първите 3-4 страници в 3-дневния рейтинг . Забелязал съм по себе си ,че рядко стигам по-далеч от 5-6 страници при разглеждането на албума или на рейтингите.
Сега обаче на ден има над 200 снимки или около 20 страници. Някои хубави снимки ,пуснати в по-слаби часове потъват безвъзвратно и се затискат от поне 7-8 страници.Не достигат шанса си да наберат малко точки докато се гледат в албума за да дръпнат по-напред в 3-дневния рейтинг. От друга страна пък в 3-дневния рейтинг се събират над 600 снимки ...Губи се ефективността на идеята.
Та какво ще кажете да пуснем и 24 часов рейтинг както е във фото.нет?
Така хубавите снимки ще имат доста по-голям шанс шанс да бъдат видяни навреме и в текущия рейтинг (24 часов) няма да са наблъскани над 600 снимки ,а само 200,от които добрите ще са да кажем максимум 20-25.
3-дневния можем да си го запазим като опция - който иска да гледа.
Мисля ,че ще е по-ефективно

Отговори на това съобщение
 Re: Предложение
Автор: garfi   
Дата:   23-09-04 02:03

Ako 6te svar6i rabota sam za ![beer]

Автор: Niko24   
Дата:   23-09-04 02:15

[smilie24]

Автор: junior   
Дата:   23-09-04 02:16

Аз имам една ВАЖНА (според мен) забележко относно настоящата система (но в контекста на предложението на Бони, тя е съвсем актуална)...
В момента 3-дневния срок на рейтинга се счита от момента на качването на снимката в сайта (т.е. в личния профил). Това означава, че ако качаваш по много снимки наведнъж (например 20 на седмица) и искаш да ги задържаш по-дълго време в общите галерии без да ги сваляш, автоматично губиш възможността (отчасти или напълно) да вкараш всяка от снимките в 3-дневния рейтинг. А когато не попадната там после няма как да се качат на висока позиция в месечния.

Предлагам 3-дневния/24-часовия рейтинг да важи от момента на качване на снимката в общия албум.

Аз лично предпочитам когато имам снимки да ги кача всичките (за няколко дни) и в последствие да ги вкаравам една по една в албума. Но поради така описания ефект/дефект вече не качвам снимки в общия албум - просто си стоят в профила ми за който иска да ги гледа...

Дата:   23-09-04 02:20

Това е много важно наистина! Не съм обърнал внимание,ще го оправим да се броят в рейтинга от момента на качване в албума !
[beer]

Автор: stoevmobile   
Дата:   23-09-04 02:20

boni,
много зависи и от скорост на връзка с интернет, от възможност на човек да е на линия (през работно време) и да успее да разгледа снимките.
200 снимки на ден си е тест за всеки.
Гаранция, че ако снимките не са "от Автор", ще бъдат прескочени или забелязвани случайно. Ако човек отдели поне 15-20 секунди на снимка, или разглежда по 1-2 в минута и 30-40-60(?) на час, колко часа би отделил дневно, за разглеждане ?
Пожелавам успех на Авторите[smilie24]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

(Пък пак кажи, че не съм прав)

Дата:   23-09-04 02:25

Ами една снимка на ден или дори една на седмица, няма ли да избистрят проблема[smile]?

Дата:   23-09-04 02:26

ти лично колко успяваш да разгледаш ?
[beer]

Дата:   23-09-04 02:27

Има нещо друго. 200 снимки са много ,но това е факт.Толкова се качват на ден.
Обаче !
Точно тук е ролята на 24 часовия рейтинг.
Ти си видял 30 снимки в опрелено време на деня,друг е видял 50 по друго време ,трети е видял други 40 и т.н.Така на ден над 2500 души са видели на части тези 200 снимки и са гласували за тях,така че в 24 часовия рейтинг са се селектирали 20-30 от по-добрите снимки ,които вече всеки ще може да разгледа спокойно.
Досегашната система с 3-дневен рейтинг взе да издиша поради факта,че в деня има и по-сляби часове и част от снимките се затискат и не успяват да наберат точки за да се покажат по-напред в 3-дневния рейтинг.
Сега като има 24-часов рейтинг,там критериите (брой точки за първи места)ще са по-ниски,така,че да се отсеят по-прецизно добрите снимии за деня.
Абе с една дума се прави по-прецизен филтър,нали знаете,колкото е по-висока честотата на дискретизация,толкова е по-добра динамиката и качеството :))

Автор: murnau   
Дата:   23-09-04 02:29

junior, така е, но ако си кача 10 снимки и престоят два месеца, могат да наберат доста точки и след качването им в албума автоматично или почти могат да се озоват на 1во място в 3дневния рейтинг (което ще рече, че 3дневния рейтинг не е нищо друго освен стратегия, но не отразява 3те последни дни ;)...
Мисля, че затова беше направено както е сега...от момента на качването се брои.

Дата:   23-09-04 02:33

Аз имах и друга идея ,но много от вас я оплюха.
Да може да се качват по принцип по 2 снимки на ден в профила и по 2 снимки на седмица в албума. След като събереш определен брой точки/докажеш,че показваш качествена фотография ,ти се дава възможност да качваш 3 на 3 ,след като минеш друг праг ти се дава възможност да качваш 4/4 и най-високия праг 5/5.Така ще се понамали шлаката,защото не е правилно Иванчо дето пуска снимки от семейния албум да има същите права като Петърчо дето има 30 снимики на челни позиции по рейтингите и се е доказал като фотограф.
Тва го има само при социализъма ,ако питате мене.
Трябва да си има прагове и някакви права,за хората,които са се доказали ,както и стимул да се доказваш.

Дата:   23-09-04 02:37

boni,ти лично колко успяваш да разгледаш ?
и да прочетеш коментариите, да гласуваш, да коментираш...[smile] [smile] [smile]

Не се сърди, ама забрави филтрите и критериите в случая и мисли като като човек-форумец. А си представи и dial-up 32К..

Този видял туй, онзи видял онуй и като цяло 3000 души видяли нещо, дето не е същото и започва да звучи несериозно.

1 снимка на седмица как звучи?
Човек ще си помисли и какво да качва, ако пък държи точно тук да го качи.

Иначе безплатни сайтове - бол!
Качвай, де искаш. И колкото искаш.

Дата:   23-09-04 02:39

а за праговете [smilie24]

Дата:   23-09-04 02:39

Така е във всяка сфера на живота и работата според мене.Примерно във фирмата в която работя,аз имам по-големи права (и отговорности) от някой по-нов колега. Мога да правя поръчки към западни партньори,мога да давам по-добри цени и т.н.
Опасно става обаче ако всеки новобранец без опит има същите права....

Автор: junior   
Дата:   23-09-04 02:43

Любо,
ако снимката ми събере 200 точки, значи си е заслужила да бъде на челно място в рейтинга... ще постои там 3 дни и ще си отиде в рейтинга за съответния месец...
За праговете - малко съм скептик....

Дата:   23-09-04 02:44

boni, вкарайте тези прагове, дали такива, каквито споменаваш или подобни.
май си е време.

Дата:   23-09-04 02:45

1 на седмица е много малко. Сайта се развива и разраства и не е начина този . Тва е все едно да имаш фирма за превози с автобус с 20 места и да имаш по 40 кандидат пътници . Най лесно е да си затвориш очите и да возиш само 20 ,а останалите да си търсят друг рейс.
Предизвикателзтвото е да си оптимизираш превозите и да намериш начин да качиш и останалите 20 и то без да седят в скута на първите или да са правостоящи. Твой си е изборът как ще го направиш. Има начини разни - купуваш си втори автобус или продаваш този и купуваш нов с 40 места и т.н.

Дата:   23-09-04 02:48

Да ама виж примерно Джуниор е скептик....
Джуниор ,ти преопдаваш на хора. Всички в групата ли са еднакво достойни да им гласуваш някаква отговорна задача и би ли го направил сляпо или би се доверил на определени хора,за които си сигурен ,че няма да те издънят?

Дата:   23-09-04 02:49

ами вие можете да го прецените по-добре за бройката.
хората с хубави снимки няма от какво да се страхуват, такива като мен ще мислят преди да запълват с "аз и братото на масата " и пейзажчета, дето утре ще ти нащракам до запълване на картата.

Дата:   23-09-04 02:50

и не само галериите

Дата:   23-09-04 02:51

а форума?[smile]

Дата:   23-09-04 02:54

Бе то има и друг начин за правата. Да се гледа ефективност. Т.е точките да са функция на броя качени снимки.
Т.е. брой точки разделени на брой снимки за определен период.
Ако си пуснал 100 снимки и имаш от тях събрани 50 точки ,ще имаш коефициент 0.5 ,а ако си пуснал 5 снимки и с тях си събрал 50 точки ,коефициента на ефективност ще ти е 10.
Ако пък с една снимка си събрал тези 50 точки ,коефициента на ефективност ще ти е 50 и на този принцип може да се дава допълнителен лимит за снимки
Даже така е най-добре ако питате мене.

Дата:   23-09-04 02:55

Форума си е ОК,темите не са малко,но не мисля,че са проблем да се следят

Дата:   23-09-04 02:55

Аз отивам да спя обаче.Мислете .

Дата:   23-09-04 03:04

boni, ние повечето сме посетители в сайта, и само можеме да предлагаме по-умно или по-глупаво решение, а друг "коли и беси" тук.
Дали да вкара "Големият Бутон" за Анонимните и как, да изтрие този или онзи, да затвори тема и т.н. си е Правото на Админа.
Нейсе, аз казах моето си.
Само нека сайта продължава да съществува, че и тези, дето сега четат, ама никога или рядко са се изказвали, сами си знаят колко ни е скъп и ценен, или колко би липсвал на всички ни, ако го няма.
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна