Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Seriozen vypros tyrsi seriozen otgovor :)
Автор: anarhia   
Дата:   16-09-04 20:24

Искам да си взема Nikon F65 и трябва да реша какъв обектив да му сложа.Не разбирам много (даже нищо) и за това се обръщам за съвет.С този обектив ще правя главно репортажи(най-вече),портрети,пейзажи и натюрморти.
благодаря предварително!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Seriozen vypros tyrsi seriozen otgovor :)
Автор: murnau   
Дата:   16-09-04 20:25

Zoom shte ti triabva.
Kolko pari iskash da dadesh?

Автор: Thor   
Дата:   16-09-04 20:49

AF Nikkor 85mm 1.8D ,
мисля ще е най подходящ ,портрети ,натюрморт ,пейзажи ако търсиш най вече качество .. , за репортаж ще е добър най вече заради светлосилата си иначе малко неудобен ,ако нямаш възможност да се отдалечиш или приближиш достатъчно ,но пък за портрет сигурно няма да има равен на себе си тъй като много приятно ще замъглява фона пред и зад сюжета на снимката които не са на фокус -единствения му недостатък е цената ,но ако можеш да си го позволиш -никога няма да съжаляваш [smilie6]
за пейзажи като за начало е не само за пейзажи но и за почти всичко останало бих ти препоръчал и най евтиния качество цена обектив
AF Nikkor 50mm 1.8D ,
за портрет не е подходящ тъй като придава неприятно/и изкривявания/уголемявания на по близките до обектива части на лицето и се налага да снимаш колкото се може по отдалече за да отстраниш неприятния ефект .. ,аз бих предпочел по старите версии " made in japan ",стига да намериш втора ръка ,но разлика в качеството на снимките няма да намериш ..
разликата между зумовете/вариообективи и твърдите/не-зумовете обективи е очевадна ,ако става въпрос между непрофесионални зумове и другите обективи ,същото се отнася и за някои професионални обективи ,затова и ако аз трябва да си взема обектив и държа тхнически на качеството на снимката от страна на оптиката ,не бих си взел зум . това е в общи линии моят коментар [smilie7]

Публикацията е редактирана (16-09-04 20:56)

Дата:   16-09-04 20:58

еми работата е такава че искам в НАТВИЗ да кандидатствам след време и ми трябват репортажи,пейзажи,портрети и натюрморти.А за репортажи най-много държа и зъм.И да ми кажете сравнително как ще се вижда при много слаба светлина,имам предвид вечер с вечерни лампи ако снимам от близо 45 метра обект?

Автор: Thor   
Дата:   16-09-04 21:04

ами аз незнам .. трябва да си решиш с кое да направиш компромис ..със зум ще ти е по лесно ,но със зум ще изтървеш много неща от първите стъпки в технически и оптически качествената фотография ,за мен зумовете са измама и улеснение и компромис във фотографията било то заради липса на повече средства или улеснение-преносимост ,иначе според зависи от терена и естеството на работа ,понякога зумовете се оказват панацея ,но за сметка на качеството [smilie7]

Публикацията е редактирана (16-09-04 21:19)

Автор: athom   
Дата:   16-09-04 21:40

anarhia написа:

> еми работата е такава че искам в НАТВИЗ да кандидатствам след
> време и ми трябват репортажи,пейзажи,портрети и натюрморти.А за
> репортажи най-много държа и зъм.И да ми кажете сравнително как
> ще се вижда при много слаба светлина,имам предвид вечер с
> вечерни лампи ако снимам от близо 45 метра обект?

За снимане от такова разстояние, още повече при такава осветеност си приготви няколко хилядарки за оптика...https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonStars.gif
Да не забравиш статива! :)

Автор: strench   
Дата:   16-09-04 21:48

Ф80 е по-добър избор
За него стотинките не стигат?
Аз снимам с ф65 и китовия обектив 28-80/3.5-5.6 Д, е учудващо добър (за тези пари).
Може би избора на един нормално небогат студент би бил 28-80 и 50/1.8.
За 45м на тъмно ще трябва неподвижен обект (или здрава светкавица... ама много здрава) и статив, а сигурно и дълъг обектив няма да навреди.

Otgovor
Автор: Travis   
Дата:   16-09-04 21:51

Imam F65. Az go polzvam s 2 evtini zooma (28-80 i 70-300) - sigirno 28-200G ED e po-dobre i ot dvata, no e nad 500lv (dori ot US). Inache 85/2.0 e prekrasen obektiv za portert i naturmort, no ne i za reportaj.

Ta za nachalo vij dali 28-100G ne ti e dostatchen. Imat go mnogo hora, na staro mojesh da go vzemesh za 100-200lv. Shte go snimash s barz film, 200-400 veroiatno. Za 100 dori navan shte ti triabva stativ prez povecheto vreme. Az snimam Fuji Superia - 100 navan, 400 vatre; dovolen sam, ako go proiaviat dobre.

Za snimki na mnogo slaba svetlina (teatara) shte slagash mnogo barz film - 800 ili 1600 chrom i ot stativ, no ne ochakvai snimkite da stavat za zakachane na stena - za tova ti triabva Mamia

Автор: stoevmobile   
Дата:   17-09-04 00:06

anarhia,
"И да ми кажете сравнително как ще се вижда при много слаба светлина,имам предвид вечер с вечерни лампи ако снимам от близо 45 метра обект?"
на какъв зум те интересува?
х3, х5, х10, повече?

Дата:   17-09-04 00:18

излязох и снимах от около 50 метра дръвче под улична лампа на без/ по средата някъде/накрая на телефотото.
без статив.
общо са под мегабайт.
дай мейл за пращане.

Дата:   17-09-04 00:53

anarhia@mail.bg
Travis a tezi obektivi syshatata po gorna marka li sa i kade da gi tyrsq vyv varna (ako znaesh imam predvid :)

Автор: volokin   
Дата:   17-09-04 01:04

50мм 1.8D, това е обектива, става за всичко, включително портрети! ЗА репортажи също, макар и да отстъпва на 35 милиметровия, но разликата не е голяма. ЗА Ландшафт е малко ''дълъг'', но не е фатално, аз също снимам с него виж в профила ми, повечето ми снимки са с 50мм и 35мм,... теле - когато го използувам изрично го споменавам!
Предимства: един от най острите обективи на Никон!!!!!!
Евтин ---> 100-150 долара
Светлосилен 1.8 бленда
Недостатъци ----> нямат роля върху качеството му, това е, че е от пластмаса, но то кое ли не е в днешно време, включително храната!
А, още едно предимство: не му трябва сенник от пред, защото лупата е доста навътре...![smilie24]

Дата:   17-09-04 01:09

зенит
статив
58мм
къщата вляво е на около 50м
https://photo-forum.net/i/39613&USER_ID=51

забравих да кажа
малко преди мръкване е това
3-5 сек. експонация

успех с кандидатстването

Публикацията е редактирана (17-09-04 01:15)

Дата:   17-09-04 01:10

виж си пощата, пък после не ме плюй за чернилките.
Ако се бях доближил и щракнех дръвчето и със светкавица си е по друго.

Автор: papi   
Дата:   17-09-04 02:36

to4no taka F80 e dobro na4alo kakto za liubiteli taka i za naprednali fotografi,dobyr tramplin e i eventualno za digitalen SLR,moje po lesno da se namerqt obektivi za nego i sa sravnitelno eftini,az naprimer prodavam edna sigma 28-105/2,8-4 za 240 leva,a ina4e tqlo moje6 da si nameri6 ot profailed,oficialniq vnositel na nikon za BG

Автор: TK3C-Pyce   
Дата:   17-09-04 06:36

Eto ti niakoi snimki s Nikon F65 sas obektiva koito se prodava:

https://photo-forum.net/i/38580&CATEGORY_ID=4

https://photo-forum.net/i/38582&CATEGORY_ID=4

https://photo-forum.net/i/38581&CATEGORY_ID=4

Niama Photoshop ili redakcia,skaniraneto ne e ot men,a vav studieo i ne e ot nai dobroto,film Fuji Superia 200,Nikon F65
Smiatam da napravia sega snimki s HD film i ste vi gi pokaja,mai takavi filmi ne se prodavat v BG.
Naskoro gledah prodavat za tozi Nikon novi obektivi Sigma 70-200mm mislia za okolo 150leva Bg pari izliza,struva li si da si kupia pitam az?

Автор: piotr   
Дата:   17-09-04 13:17

Ако ще ловиш моменти(което е и най-хубавото на фотографията)по-добре вземи zoom Правиш малък компромис по отношение на качеството но няма по добър начин да си бърз и точен.На мен любим за тази цел ми е Sigma 24-70\2,8.

Автор: Travis   
Дата:   17-09-04 14:03

Da, i dvata sa Nikkkori G seria. Tarsi gi ottuk, ot forumite - 28-100 triabva da mojesh da go spazarish za 100-150lv, nov e kam 200.

Za izpozlvan obektiv - nepremenno go probvai (t.e. izsnimai 1 film) predi da dadesh parite - traibva da e tih kato fokusira i zoom-va, da moje da AF v celia diapazon (35cm do bezkrainost) i AFa mu da e tochen - zoomni do 100, sloji edin metar po daljina i go nakaraia da AF v/u niakoia otmetka i posle vij dali tia e na fokus. Mnogo ot tia obektivi fokusirat po-kaso...t.e. po-blizo...neiasno zashto.

Vij mu lamelite - ako mu e vidimo mazna blendata shte preexponira. Ako e padal ili otvarian, niakoi ot kraishata na kadara shte e razfokusiran ili shte ima silna aberacia

EVtinite zoomove po princip vsichkite imat dosta abercia - chervena ili sinia linia na granicata tamno-svetlo. Ako ne se zabeliazva mnogo na 9x16, znachi zooma e OK.

Pitai ako neshto ne e iasno.

Автор: jumbo   
Дата:   17-09-04 14:28

с извинение за грубия отговор но за да кандидатстваш в натфиз трябва да си минимум добър фотограф......[smilie8]

eehee ... izpusni vyzduha malko bre, slone ...
Автор: opeldjia   
Дата:   17-09-04 14:42

... nikoi ne se e rodil nauchen.
pyk i stava duma za tehnika - ne za kandidatstvane v tvoia NATFIZ [smilie25]

Дата:   17-09-04 19:00

ако пък си велик фотограф, ще е още по-добре

първа  назад  1     всички  напред  последна