Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Хот пиксел или нещо друго???
Автор: toshko   
Дата:   06-10-06 15:06

Здравейте,
От скоро забелязах, че на някои снимки (май на тези които са по-тъмни) имам една странна синя точица. Сега разгледах някои снимки и на тях въобще немога да я видя, но при снимка с затворена капачка на обектива си излиза много ясно. Четох доста из форума за хот пикселите и доколкото разбрах те се появяват при по-дълги експозиции. Аз пробвах да направя снимка на 20 сек. пак с затворен капак и тогава точката я нямаше. Ще ви покажа и кроп от снимката да си кажете мнението що за чудо може да е това:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-10/ngjs2543.JPG
http://www.toshko-bg.com/snimki/bluepoint.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Хот пиксел или нещо друго???
Автор: TpEcHaT   
Дата:   06-10-06 15:19

mda
ako polzvash raw converter kato C1 PRO toi gi maha pri export [smilie21]

Автор: zdimitrov   
Дата:   06-10-06 15:21

100 процентов хот пиксел. Аз лично имам един такъв червен и един малко по-слаб син. Не си го слагай на сърцето :) Бърши го със фотосопата и да не ти пука. [shtrak] [shtrak] [beer] [beer]

Автор: zdimitrov   
Дата:   06-10-06 15:22

мдаа, както отбеляза Треснатия, RAW конвертора може да го чисти това (моя поне го прави).

Автор: toshko   
Дата:   06-10-06 15:24

Ами аз от одеве разглеждам снимки и никъде немога да го видя по снимките, но явно при доста тъмна снимка излиза. Междудругото забравих да спомена, че апарата е Panasonic FZ30

Автор: TpEcHaT   
Дата:   06-10-06 15:28

e snimai si v RAW i ako C1 PRO ti otvarya failovete direktno shte gi maha inache mda - s chetchicata sha go manesh, az imam tykmo 7 takviz [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   06-10-06 16:13

Давай смело напред!

първа  назад  1     всички  напред  последна