Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Molia vi za suvet:)Canon R2000
Автор: AnaisR   
Дата:   06-01-04 17:00

Zdraveite,

Shte buda vuzmojna nai-kratka. Dobur li e Canon Rebel2000 kato fotoaparat za nachinaesht fotograf kato men?
Ne iskam foroaparat samo s osnovni funkcii, zashtoto shte me ogranichava.Predlojete mi i drugi modeli,no se obosnovete:)[smilie5]
Ima li niakoi,koito prodava i niama da mi sudere kojata?[smilie9]

Отговори на това съобщение
 Re: Molia vi za suvet:)Canon R2000
Дата:   07-01-04 21:40

Hei,zashto nikoi ne mi pishe?
Taka li posreshtate zaicite?[smilie11]

Автор: sagittarius   
Дата:   07-01-04 23:09

Може никой да не снима с такъв апарат. Тук обикновено сме отзивчиви.

Автор: Pho   
Дата:   08-01-04 11:08

AnaisR, преди около година снимах с такъв апарат за известно време. Апарата има добър и достатъчно бърз автофокус и отлично светлозамерване, а също така и много голям брой допълнителни функции и възможности, които го доближават до по-високия клас апарати. Т.е. тялото е много добро ( като изключим факта, че е от пласмаса, но за тези пари не може и да е друго), за съжаление стандартно е окомплектовано със слаб обектив. Ако апарата е закупен от САЩ, понякога идва с USM обектив, който е доста по-добър главно по отношение на бързината. Значи веднага възниква необходимост от един по-свестен обектив. Най-евтиния е фиксиран 50 мм 1,8, който струва около 80 долара и има много добро цветопредаване, а също така и отлична рязкост. За още около 200-300 долара може да се вземе варио с което ще имаш един много добър комплект, далеч надхвърлящ възможностите на любителската фотография. Готови рецепти обаче няма – всеки си прави избора сам. Имай предвид обаче, че за добрата снимка обектива е от първостепенна важност и може би затова особено когато се купува обектив, човек получава точно такова качество, колкото пари е дал.

Дата:   08-01-04 15:30

Da, prav si. Ne se dosetih za tozi variant:)

Дата:   08-01-04 15:35

do:Pho,

Blagodaria za suveta ti. I vse pak sum napulno izgubena veche v kolebania. Vseki mi kazva tolkova razlichni neshta, che pri lipsvata na kachestveno sobstveno mnenie, se paralizirah totalno[smilie8] .
Predloji mi togava tialo i obektiv, taka che sled tova obektiva da moga da go sloja i na digital SLR camera.(nali e vuzmojno?!)I obshtata cena da ne nadhvurlia 1000lv.Ako ne ti se storia nahalna, chakam otgovor!

Автор: Pho   
Дата:   08-01-04 16:26

Ne moga da ti predloja takova tialo!
Po otnoshenie na men ne si nahalna, no.... da ochakvash v 1000lv da se vkliuchish i s obectiv, koito da stava i za digital SLR??? .... ako otkriesh takav variant se vkliuchvam i az!
Seriozno kazano, obectivite koito biha svarshili rabota i za digital SLR startirat ot 500$ i svarshvat na... moje i do 4000$ i poveche.
Mai naistina mnogo si se izgubila.
Predlagam ti da pochnesh otnachalo:
1. Lentov ili cifrov?
2. Ako parite sa 1000lv
- za lentov - EOS300 e 220 EURO sas standartnia obektiv, za ostanalite pari oshte edin obectiv v zavisimost ot nujdite ti, koito obache NE STAVA za digital SLR. Gore dolu sashtoto vaji i za Minolta 404 ili podoben.
- za digital - 1000lv - preporachvam SONY f717 ili canon g3, ako se kupiat ot USA ili second hand ot tuk moje da vlezesh v tezi pari i zabraviash za vsikakvi dopalnitelni staklarii.
It's up to you!

Автор: neuromancer   
Дата:   08-01-04 18:13

по принцип всички обективи ще станат и на цифрово тяло, но заради кроп-фактора няма да са същите, каквито си свикнала

ако сега започваш да се учиш, фотографите съветват да се започне със нормален обектив, 50/1.8, който е много качествен и много евтин, но не е варио. С него спокойно ще се сместиш във 1000лв, че дори и 500(с лентово тяло разбира се).

Публикацията е редактирана (08-01-04 18:18)

Автор: dobber   
Дата:   08-01-04 19:01

аз съм на мнение че дори и евтиното варио за един начинаещ ще свърши работа. в крайна сметка нека започне с него и след това да си купи по-хубав, когато нуждите изискват. поне аз така смятам да направя.
тук във форума щом става дума за апарати и оптика имам чувство че всички сте грандомани (без да обиждам), защото винаги препоръчвате много, много скъпа техника все на хора които са казали че са начинаещи. а евтината я оплювате много. истината е че един начинаещ с не тренирано око няма да направи чак такава разлика между обектив за 100 и такъв за 1000$.

AnaisR взимаи и не се колебаи. сама ще усетиш нуждата от нещо по-добро.

/ме препоръчва Canon EOS 300V само за 680лева от техно маркет европа.

Автор: sagittarius   
Дата:   08-01-04 20:15

Чул съм, че с нормалния 50мм обектив, начинаещите най-добре се учат на кадриране. Вариото само разглезва.

Но пък не съм чул някой да няма варио обектив [smilie18]

dobber: препоръчват (препоръчваме ако и аз съм го правил) по-скъпата техника, защото и начинаещия много бързо научава какво е пропуснал когато е избързал да купи евтиното.

Дата:   09-01-04 00:47

BLAGODARIA na vsichki za suvetite. A sega s risk da se izloja - edin vupros:
Kakvo tochni shte izpusna s vario obektiva?

P.S. Kazah vi che sum zaiche vuv fotografiyata:)

Автор: Steki   
Дата:   09-01-04 07:13

Ako stawa duma za 1000 lewa moje da si wzeme edin digitalen Nikon Coolpix 4500 kojto e 4Mpx i mislja che e napalno podhodjast za celta
I cifrowija ima wario - towa e po otnoshenie na poslednija wapros,\. S warioto priblijawah ili otdalechawash obektite koito iskash da snimash, po tozi nachin bez da se dwijish napred nazad si oformjash kadara

Автор: terminator   
Дата:   09-01-04 09:14

Аз имам за продаване Canon EOS 100 с няколко обектива и светкавица. Мисля че може да ти стигнат 1000лв. за целия комплект. Ако проявиш интерес - terminator@mail.bg или дай твой е-мейл да ти пратя по подробни данни [smile]

Дата:   11-01-04 23:36

Blagodaria PAK na vsichki:)

Produljavam s vurposite ot "Alisa gleda tupo v stranata na chudesata":

Kakvo e "crop-factor"?(neuromancer,moje bi ste mi kaje)

Po vuprosa za digital ili lentov...tazi polemika nikoga niama da svurshi, taka che smiatam da si vzema kakvoto mi popadne i mi pasne[smilie7] .

P.S.Veche zapochnah da sunuvam, che snimam.

Имам туй-онуй като за тебе...
Автор: GenaDP   
Дата:   12-01-04 04:02

EOS RebelG, EOS 10s, i edin Tokina 28-70/2.8 Pro SV

Ako te interesuva - gena@varna.net

Автор: neuromancer   
Дата:   12-01-04 17:50

ами, попрочети малко :-)
значи за кроп-фактора - сензорите на дигиталните апарати в повечето случаи са по-малки отколкото е филмовия кадър и като резултат същия обектив като се сложи на дигитален изглежда с напр. 1.6 пъти по-дълго фокусно разстояние (за канон 300Д и 10Д, за другите апарати числото е малко по-различно). т.е. ако снимаш на лентов с нормален обектив 50мм и си купиш цифрово тяко, същия обектив вече не е нормален, а телеобектив. Ако имаш варио 28-105, широкия край се губи, а дългия става още по-дълъг.
Абе засега вземи лентов, пък после има време, какво ли ще измислят...

първа  назад  1     всички  напред  последна