Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 вече нов ултрабърз чип за DSLR
Автор: zpower   
Дата:   19-09-06 10:37

Вече си имаме нов чип за бърза обработка на данни, което ще позволи да се заснемват до 10 снимки за 1 секунда при сегашното 2 до 4 за сек. Ще бъде показан на фотокина след седмица [smilie8]

High-speed picture taking is no longer a futuristic vision
The semiconductor manufacturer Micron Technology will launch a chip for compact cameras next year that will enable up to 30 photos with two-megapixel resolution to be shot each second. It will also be possible to take ten photos per second at a higher resolution of eight megapixels. By comparison, most DSLR cameras can manage between two and four high-resolution pictures per second, and up to ten photos at a lower resolution. Source: www.news.com.com [28.07.06]

Отговори на това съобщение
 Re: вече нов ултрабърз чип за DSLR
Автор: Cristinel   
Дата:   19-09-06 10:39

Ми браво!

Автор: deyo   
Дата:   19-09-06 10:42

То това си е направо клипче бре [smilie5]

Автор: valjo   

сега вече ще ме накарат да купя дслр, а може пък да го сложат и в апарат с несменяема оптика

Публикацията е редактирана (19-09-06 10:45)

Автор: sounder   

хаха, 1D MII снима с 8,5fps, снима, снима и спира, щото иска да му се смени картата само[smilie5]

Автор: shotlandetsa   
Дата:   19-09-06 10:47

новия чип е разработка на олимпус [smilie5]

Автор: hotsnail   
Дата:   19-09-06 10:55

Абе не съм мнгоо сигурен ама ограниченията в скоростта не идват ли от механиката на затвора?? а ограниченията в броя снимки да идват от процесора?

На Минолтата 5d, а и на другите апарати има една цифра в визьора дето казва за колко последователни снимки има памет на continuous.

В смисъл че токъв чип може и да е достижение ама няма да огрее евтинките ДСЛР камери. За компактните затовра е по прост и бърз и мисля че това ще сие предимство.

Публикацията е редактирана (19-09-06 10:57)

Автор: wfw   
Дата:   19-09-06 10:56

то сигурно и сега не е невъзможно, просто ще ви се налага да носите акумулатора в раничката и да си връзвате апарата с него...

тия ултра бързи процесори нали знаете как консумират:)

Автор: bebop   
Дата:   19-09-06 17:16

Странно, аз пък си мислех че голяма част от ограничението е от скоростта с която се източват данните от матрицата.

Автор: vladomatev   
Дата:   19-09-06 17:37

Имаме правилен отговор :bebop... проблема не е в скороста на процесора ...проблема е във времето на достъп ...паметите винаги са най бавното нещо(и скъпо)...така 4е тва дето го пише горе преведено иска да каже 4е има по бърз и по голям буфер камерата тва е ...другото е маркетинг

Автор: джъмбо   
Дата:   19-09-06 17:40

паметите в момента са доста по-бързи от колкото позволява камерата
например екстрийма е 20 мб/сек а про камерите записват с неповече от 9 мб/сек....[smilie8]

Дата:   19-09-06 17:45

Дйъмбо знам за кво говоря ....и не за Флаш паметите ...за вътрешната памет става дума ...

Дата:   19-09-06 17:46

Джъмбо знам за какво говоря ....и не за Флаш паметите ...за вътрешната памет става дума ...

Автор: bebop   
Дата:   19-09-06 17:50

Четох преди време едно интервю с един агент .. маркетингов мениджир на една фирма с която се спекулираше че щяла да прави новите матрици на К10Д (явно няма да са те).

Та той каза че работели по начин по който да изкрават 12 мпикс с 5ФПС и това в момента им бил най-големия проблем а не резолюцията.

Знам че 1Дмк2 изкарва бая мегапиксели с 8ФПС но явно канон толкова изразени нямат подобни проблеми.

първа  назад  1     всички  напред  последна