Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Струва ли си Praktica LM 5008
Автор: nvdr   
Дата:   17-08-06 14:32

Здравейте, аз съм много запален любител и реших да си купя малко по сериозен апарат от предишния. Понеже нямам много парички се ориентирах към Praktica Lux Media 5008. Според вас струва ли си този апарат или konica-minolta z6(z5) е много по добър варянт. Благодаря за вниманието.

Отговори на това съобщение
 Re: Струва ли си Praktica LM 5008
Автор: root666   
Дата:   17-08-06 14:34

НЕ.

Автор: Neli78   
Дата:   17-08-06 14:36

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=415407&t=415377&phorum_uriauth=#reply_415407

Публикацията е редактирана (17-08-06 14:37)

Автор: ahab   
Дата:   17-08-06 14:40

Твърдо не - бягай надалеч.

Автор: Wildkid   
Дата:   17-08-06 14:40

Сакън Практиката.......

Автор: Стоев   
Дата:   17-08-06 14:43

nvdr написа:
...реших да си купя малко по сериозен апарат от предишния....
Предишният какъв беше?

Дата:   17-08-06 15:35

Pentax 3x zoom, май беше 2.4mpx не му помня модела, но е старичък

Автор: Gafa   
Дата:   17-08-06 15:41

Взимай смело и после поме няма да те ее яд че го трошиш в паважа [beer]

Дата:   17-08-06 15:47

отказах се ще си взема някоя минолта z най-вероятно. Благодаря ви за инфото

Автор: Кирил   
Дата:   17-08-06 15:48

Вчера се разхождам в метро покрай щанда с апаратчетата и гледам двама човека гледат една такава практика и ми стана нещо средно между тъжно и смешно ама как да им се меся на хората да зарежат тая практика и да идат в ТМ да погледнат някой Панасоник ultra-zoom ...

Автор: prism   
Дата:   19-08-06 20:58

Специално тоя модел има меко казано лоша слава и при всяка ситуация KM-то най-малкото ще ти издържи повече; по-новите компактни практики(демек по-малките LM и новите DCZ) вече са доста по-добре - имам такъв от 2 месеца и съм доста доволен. Някои хора плюят по Praktica наизуст, но истината е, че не всичко, което правят жълтите е боклук.[smile]

Автор: pileto8306   
Дата:   11-09-06 16:18

Здравейте форумци!!!Нов съм тук и искам да изкажа и своето мнение относно този апарат. Та по същество-
1.Никои не оспорва мнението че като възможности практиката е далеч от основните конкуренти,но за един токущо прохождащ аматйор във фотографията е напълно достатачен в смисъл да се научи на основните неща и така да се каже да се "зариби" по снимането!!
2.Да не забравяме кои са били Практика в обозримото минало и спора дали са Мade in China or Germany ми се струва несериозен!
Въпрос:Къде мислите се произвеждат ВСИЧКИ останали така наречени МАРКОВИ апарати?
Отговор:China,Korea.Pakistan and more more...
3.Заблуда е че тази марка се продава само в България и Сърбия!!Практика се продава в цяла Европа + Америка(лични 3 годишни наблqдения)
4.Не мислите ли , че добрата снимка зависи в по голямата си част от ФОТОГРАФА , неговата преценка и подходящи настроики на апарата бил той и Практика?
5.За тези които ще се нахвърлят вурху мен и моето мнение искам само да уточня Не защитавам Практика и не съм им адвокат просто съм изненадан от всички мнения които прочетох защото за 2 години в Чехия и 3 в USA не съм усетил такова негативно отношение към точно тази марка.Там (особено в Чехия)Практика все още е някакъв символ!!Или просто качеството на апаратите за този пазар е друго...
6.В този момент аз също не бих препоръчал покупката на Практика(от България)при наличието на толкова други и може би по добри еквиваленти!
7.Аз разполагам с такъв апарат закупен от Drezden,Germany - несъмнено има своите минуси но не мисля че заслужава толкова негативно мнение от Вас!
8.Като първо мое мнение във Вашия форум малко се поулях , но се надявам това да е началото на дълго , ползотворно и градивно обсъждане на различни теми.Благодаря

Автор: Георги   
Дата:   11-09-06 16:24

пилето, щракай си и да не ти пука [smilie24] [smilie24]

Автор: boni   
Дата:   11-09-06 16:29

Taka de pile, ama bash toia model e goliamo darvo...Probval sam go - chista zaguba na pari.

Автор: online   
Дата:   11-09-06 17:40

Ako shte e neshto po-eftino shto ne vidish i neshta na Kodak ima 6 / 8 MP aparati na prilichni ceni a i matricite sa im dobri [smile] [smile] [smile]

Автор: rolla   
Дата:   11-09-06 17:53

@pileto8306
Пиле,я поразсъждавай в/у тази снимка и кажи как я мислиш.
https://photo-forum.net/static/forum/2006-09/bugx7329.JPG
http://i26.photobucket.com/albums/c106/mezan/other/PJYM.jpg

Автор: cicomanco   
Дата:   11-09-06 19:33

пиле ,хубав такоааа...апарат де,ама куфарите с батериите кой ти ги носи?[cool]

Автор: pileto8306   
Дата:   11-09-06 20:47

Rolla, не я мисля никак! Пак повтарям,че не съм адвокат на Практика!А за разсъждението ми върху снимката е следното - Това че три различни марки ползват същите шасита като практика или Практика ползва шаси на някоя тези три марки не виждам нищо лошо,подозрително или подигравателно.Да кажем просто,че Yakumo е по позната търговска марка някъде по света и това , че тук не е попуряризирана не значи че е боклук!
Просто искам да кажа , че между Практика за България и Практика за на запад има балкан разлика!!
Ти явно имаш определено мнение и аз не пиша тук за да те разубеждавам или да те оборвам с нещо! Най-лесния начин е да ти покажа снимки на апарати Samsung и техни двойници под друго име и за друг пазар , но това не прави Samsung боклук-просто се продава дизайн и технология Пример-Мерцедес и Sang-Yang.Когато има куповач има и продавач!А може би ти живееш с мисълта че твоя апарат какъвто и да е той е произведен на някое по различно място от далечния изток и от жълтите както на няколко места ги срешнах!
Stay cool man!!Just relax! [beer]

Автор: pmartinov   
Дата:   11-09-06 21:15

Не

не

точно това тамагочи нее

никога ! ! !

Автор: yan   
Дата:   11-09-06 23:15

> токущо прохождащ аматйор във фотографията

, а вече дава съвети

аматЙор[smilie24]

Автор: flancer   
Дата:   11-09-06 23:22

абе то с тези големи зуумове, аматьори , воайори - се сме тая [smilie18] , а по темата, ако избора на пусналият темата е между тези двата, псулютно коника з5, ако имаш повече средства - някой панасоник може, ама практика, абе по - добре недей, и по данни е по - лоша, и на практика [smilie21], може да си заслужава ако е 300-350лв, ама май не е , пък като гледам отпреди месец - ми човека сигурно вече си е взел, другото за чесане на пръстите

Автор: 3DFEN   
Дата:   11-09-06 23:42

Бре и аз да си кажа
тази Практика не е онази практика.
Това е изказване е важно.
Случайно познавам победителя на фотроконкураса на фотоваканцията
Човека си казва тая снимка дето спечели я направих с еди кой си обектив (човека снима с Опимпус Е 300) ама за да стане тази снимка се прави с този обектив а не с някои друг
за хубавите снимки са важни стъклата.
Така, че не ми хвали практиката. Аз лично
снимам с Пентакс 330 за някои снимки е страхотен. Това което снимам аз, виж профила
Но от там нататък не става и за семейни снимки нищо , че е 3.2 мпиксела . Така, че не ми хвали Китайска Практика, а и защо хората да си дават парите. Така било в Чехия , Така било в Европа. Ама там като направят 20 снимки и разберат , кво са си купили го хвърлят и купуват друго. А тук хората хем пестят хем боклуци купуват.
Ми що да не си вземеш нещо по добро.
Аз гледах Олимпус СП 500 УЦ
и много ми хареса - ергономичен голям дисплей
и т.н. Като погледнах сравнението в www.videozona.ru между Олимпуса и фуджи С5600
разбрах. че е по добре да си взема Фуджи нищо, че е 5 мп, а олимпуса 6

Автор: 3DFEN   
Дата:   11-09-06 23:45

Ама и фуджито не купих , де!

Автор: Кирил   
Дата:   11-09-06 23:56

pileto8306 написа:

Най-лесния начин е да ти
> покажа снимки на апарати Samsung и техни двойници под друго име
> и за друг пазар , но това не прави Samsung боклук-просто се
> продава дизайн и технология Пример-Мерцедес и Sang-Yang.Когато
> има куповач има и продавач!А може би ти живееш с мисълта че
> твоя апарат какъвто и да е той е произведен на някое по
> различно място от далечния изток и от жълтите както на няколко
> места ги срешнах!
> Stay cool man!!Just relax! [beer]

Айде покажи тия двойници на Самсунгите... много ми е интересно какво ще извадиш. Ако въобще извадиш нещо...

за да не бъдем голословни, а и ми е много интересно. Samsung GX1-S и Samsung GX1-L ? ;)

Публикацията е редактирана (11-09-06 23:59)

Автор: rolla   
Дата:   12-09-06 00:38

Човеко,осъзнай се[smilie10] [smilie10] ,как набързо сравни Мерцедес с Сан Янг (хехехе) не е истина просто,[smilie10] [smilie10] .Е такова сравнение не бях чувал до сега.Разбирам вече мнението ти за Практиките[smilie5] .
По въпроса за снимката-да поразсъждавам малко и аз:Та има в далечния Китай едно гаражче,където произвеждат цифрови апарати марка "без марка".Идват различни знайни и незнайни фирми,накупуват си едиколко си бройки и и джаскат по едно лого на фирмата.В случая тези фирми са били четири(е,толкова намерих в нета,де:)) и нито една от тези фирми не е произвела и няма нищо общо с производството (как да има като те са единствено търговски).По подобен начин стои и въпроса с така нашумялата марка ELITE из някои от големите вериги МагСкладове.Самсунг и Пентакс не сравнявай,там работата е съвсем различна и всичко е обявено официално.В моменна Практика съществува само като търговска марка купена за едиколко си пари от някой си.САМО МАРКАТА обаче и правото да я лепка където си поиска.
По въпроса за това кой апарат къде е произведен има едно понятие:Контрол на качеството!Та за това мисля има разлика дали ще е примерно мп3-плейър НЕО произведен в Китай и подобен но Сони да речем.

Ай ем куул,ъвкорс[smilie3] Донт уори[beer] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна