Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с пейзажа
Автор: feniks   
Дата:   06-09-06 08:07

Как да избегна или премахна дефекта който се е получил при съединяването накадрите https://photo-forum.net/i430991
 Снимам c CANON Pawe Shot A530, опитах сякъкъв режим на снимаме от панорама до ръчно. Засега най-добри резултати има при ръчното снимане.
          МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с пейзажа
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   06-09-06 08:22

Ето и малко по-лесен за използване линк [smile]
Ами има логика според мен за ръчните настройки - в смисъл ако за всички кадри от панорамата използваш еднаква скорост и бленда би трябвало да са най-близки резултатите от областите, които се припокриват в различните снимки.
На мен ми харесва много резултата, който си показал [smile] Мисля, че ти остава само няколко минутки работа да премахнеш следите във Photoshop с Clone Stamp Tool Healing Brush Tool или аналога им в редактора който използваш. Добре се справяш [smilie24]
BTW във Photoshop ли правиш панорамата или в нещо друго?

Автор: youn   
Дата:   06-09-06 08:50

На този размер резултата е добар, само в небето си личи къде са съединени защото явно има леко винетиране на всеки отделен кадър. Това май само на ръка може да се оправи в небето

Автор: gecata   
Дата:   06-09-06 22:22

Хайде сега да направим разлика между панорама и пейзаж[smilie5]

Дата:   06-09-06 22:26

е, техническа грешка е направило момчето - само в заглавието казва "Проблем с пейзажа", в самия постинг си говори за панорама. Пък и в случая грешката е разбираема [smile]

Дата:   06-09-06 22:34

gecata и HSGeorgiev добре умници каква е разликата между пейзаж и панорама. Просто кадъра е пейзажен, друг е въпроса че съм му дал повече мащаб, като съм съединил няколко кадъра.

Дата:   06-09-06 22:40

да бе, нали точно това казвам и аз - проблема верно си е проблем с панорамата, ама тъй като кадъра е пейзажен да се твърди, че е грешка си е чисто заяждане и търсене "под вола теле".
Пък основното е, че кадъра е хубав [smilie24] между другото[smile]

Дата:   06-09-06 22:45

програмата която използвам за съединяване на кадрите е Panorama Maker 3. Били ми казал какво точно имаш на предвит да пипна с фотошопа. Благодаря [smilie24]

Автор: Wildkid   
Дата:   06-09-06 22:47

Небето, там където си личи прехода, го оправяш с Clone Stamp, Patch tool, Healing brush - което ти е по-удобно.

Дата:   06-09-06 22:49

Ами виждам, че всъщност почти нямаш проблеми, или поне на този размер не аз не виждам с изключение на размитите вертикални сини линии. Мисля, че ако копираш пиксели от друга област на кадъра с Clone Stamp Tool и особено ако после го позамажеш с Healing Brush Tool няма да си личи изобщо

Автор: The_Melon   
Дата:   06-09-06 23:13

Използвай PixMaker Pro

Дата:   06-09-06 23:28

Panorama Maker, PixMakerPro ... нищо против ... А защо не самия Фотошоп?
File\ Automate\ Photomerge Ако смяташ, че нямат нужда от дооправяне очакваш да ги нареди автоматично (включваш Attempt to automatically Arrange Source Images) Ако не (не си използвал статив например, или не си си сигурен просто) по-добре да си ги наредиш сам - не е кой знае колко трудно...
Така е правено например това :
цък тук, че адреса сигурно е над 100 символа...

първа  назад  1     всички  напред  последна