Автор: photoforce
Дата: 19-08-06 05:06
Здравейте,
Имам уникална идея.
Вярвам, че тук има съмишленици, които ще пожелаят да се включат в изработката и. Идеята ми няма нищо общо с някакъв личен успех, а с добавянето на уникална функционалност към сайта ФотоФорум.
И така, идеята е следната.
На основна страница, освен всички албуми, се добавя и специалната секция "Из България".
Какво се случва, когато някой кликне на този линк?
Зарежда се карта на страната ни, разделена на девет квадранта. При избиране на квадрант, се появява нова картинка с нови девет квадранта. При избиране на един от тях се зарежда голяма карта на местността ( не е необходимо тя да е детайлна ), но всичко това се случва на флаш. Всички снимки, които отговарят на специфични райони от това място се показват като точки. При позициониране на курсора над дадена точка, се изписва името на мястото според фотографа, публикувал снимката.
Как по-точно ще работи това?
Всеки автор при качване на нова снимка, ще има правото ОСВЕН поставянето и в дадена категория ( няма да важи за конкурсни снимки ), да я добави и към дигиталното пътешествие "Из България". За тази цел авторът следва да знае къде е направена снимката с точност. Избира тази опция, при което му се показва същата карта. Дава му се шанса да постави мястото, където снимката ще излиза, както и да запише името на мястото за снимката.
Така базата данни ще с еувеличава и с времето ще можем да се разхождаме и да гледаме прекрасни снимки от всяко тайно кътче на нашата страна. Нека се научим да я обичаме повече!
Снимките ще се модерират, преди да се появят реално в дигиталното приключение "Из България".
Също така, авторът ще има възможността да сложи, или не отметка в поле "Съгласен съм снимката да бъде включена в дигитални разработки на фотофорум с комерсиална цел". Всички снимки, отбелязани като такива ще могат да се използват след време за изработка на компакт диск от страна на ФотоФорум, който ще показва на всички хора в България и по света къде живеем и защо обичаме тази страна!
Въпроси и отговори - в темата, или лични бележки.
Надявам се, че темата пробужда интереса Ви и си давате сметка, че това, което пиша има смисъл и наистина означава много.
Благодаря за вниманието.
|
|