Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Уникална идея - Интерактивна България!
Автор: photoforce   
Дата:   19-08-06 05:06

Здравейте,

Имам уникална идея.

Вярвам, че тук има съмишленици, които ще пожелаят да се включат в изработката и. Идеята ми няма нищо общо с някакъв личен успех, а с добавянето на уникална функционалност към сайта ФотоФорум.

И така, идеята е следната.

На основна страница, освен всички албуми, се добавя и специалната секция "Из България".

Какво се случва, когато някой кликне на този линк?

Зарежда се карта на страната ни, разделена на девет квадранта. При избиране на квадрант, се появява нова картинка с нови девет квадранта. При избиране на един от тях се зарежда голяма карта на местността ( не е необходимо тя да е детайлна ), но всичко това се случва на флаш. Всички снимки, които отговарят на специфични райони от това място се показват като точки. При позициониране на курсора над дадена точка, се изписва името на мястото според фотографа, публикувал снимката.

Как по-точно ще работи това?

Всеки автор при качване на нова снимка, ще има правото ОСВЕН поставянето и в дадена категория ( няма да важи за конкурсни снимки ), да я добави и към дигиталното пътешествие "Из България". За тази цел авторът следва да знае къде е направена снимката с точност. Избира тази опция, при което му се показва същата карта. Дава му се шанса да постави мястото, където снимката ще излиза, както и да запише името на мястото за снимката.

Така базата данни ще с еувеличава и с времето ще можем да се разхождаме и да гледаме прекрасни снимки от всяко тайно кътче на нашата страна. Нека се научим да я обичаме повече!

Снимките ще се модерират, преди да се появят реално в дигиталното приключение "Из България".

Също така, авторът ще има възможността да сложи, или не отметка в поле "Съгласен съм снимката да бъде включена в дигитални разработки на фотофорум с комерсиална цел". Всички снимки, отбелязани като такива ще могат да се използват след време за изработка на компакт диск от страна на ФотоФорум, който ще показва на всички хора в България и по света къде живеем и защо обичаме тази страна!

Въпроси и отговори - в темата, или лични бележки.

Надявам се, че темата пробужда интереса Ви и си давате сметка, че това, което пиша има смисъл и наистина означава много.

Благодаря за вниманието.

Отговори на това съобщение
 Re: Уникална идея - Интерактивна България!
Автор: lumix   
Дата:   19-08-06 08:10

[smilie24] това наистина е добро предложение!!!!!

Автор: 323700930   
Дата:   19-08-06 08:29

Super ideq!! Naistina ni trqbva neshto podobno... Strashno mnogo hora po sveta neznaqt mnogo za bulgaria. Dano tazi ideq stane na proekt i nqkoi den na produkt. :) stiskam palci

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   19-08-06 08:46

Ми то идеята е наистина прекрасна...
...ама дали няма да стане като при онази тема с църквите. Страхувам се, че бързо ни минава май ентусиазма. Иначе - твърдо за, идеята е добра [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: boni   
Дата:   19-08-06 08:47

Между другото почти същата идея обсъждахме преди няколко месеца в офиса на бгмап,шефа им, който е виден клубар:) го предложи тогава. Идеята беше да го направим съвместно с тях като отделен сайт към фото форум и да могат да се пишат и кратки пътеписи.Дори част от техническата работа е свършена, но не мога да кажа още кога точно ще може да се стартира.[smilie24]

Публикацията е редактирана (19-08-06 08:52)

Автор: stilnox   
Дата:   19-08-06 09:06

Понякога като попитам автора на някой пейзаж къде е правен, моментално търся мястото в картата и обмислям как да стигна до там. Ако се постигне тази идея, всеки ще може да види на карта интересните места, които е хубаво да заснемеш, и предварително да знае къде да ходи. Ще се спестява огромният труд в проучването на местата и маршрутите

Дата:   19-08-06 09:07

Благодаря ти, Бони!

Изключително много се радвам да го чуя! [smilie24]

Автор: midtone   
Дата:   19-08-06 09:11

Супер идея, дано да стане.

Дата:   19-08-06 09:12

Аз съм навит и разполагам с време да помагам ( не искам *нищо* в замяна ).
Работя на PhotoShop, CorelDraw, 3D Max, Macromedia Director, давам снимки колкото има и винаги ще давам за това, мога и музика да напиша, да тествам продукта и всичко, доста неща са. Само звънкай, Бони.

Автор: boni   
Дата:   19-08-06 09:15

ок :) През септември ще възстановим работата по проекта, ще ти се обадя ако трябва нещо да се прави, особено с музиката[smilie24]

Дата:   19-08-06 09:16

Чудесно. Не говоря за музика изсвирена на мойта пръчка, ще се композира музика със пространствено-времви Български мотиви с най-модрени технологии. Очаквам! [smilie24]

Автор: ade_Ran   
Дата:   19-08-06 09:47

супер идея! и на мен мноооого ми допада и аз мога да се включа в помагането - само музика немога да пиша [smilie18]
ако има нужда - само кажете

Автор: Orlin   
Дата:   19-08-06 09:49

Идеята е повече от чудесна, и щом създателите на сайта я намират за осъществима, значи се нуждае единствено от работа.

Проблем ми се струва единствено постоянното модериране, за да бъдат снимките наистина подходящи, а не снимани някъде си.

Освен това ще облекчим работата на издателите, които с пот на челото търсят откъде да откраднат илюстрации към статиите в жълтите си вестничета.

Автор: blr2   
Дата:   19-08-06 11:37

Добра идея наистина[smilie24]

Автор: darksorrow   
Дата:   19-08-06 11:42

скоро Сони, ако не се лъжа, пуснаха едно малко ГПС устойство, което показваше къде точно е правена дадена фотка...

демек - кефи идеята [smilie24]

Автор: niro   
Дата:   19-08-06 11:53

Идеята е чудесна... Само не знам дали квадрантите ще са достатъчни за силно концентрираните места от обекти и за тях да има отделно отваряне - например някои от големите, както и на истор. градове в Б-я...

Автор: ksuhorukov   
Дата:   19-08-06 11:57

Наистина идеята е чудесна и бих съдействал с каквото мога. Ако наистина намери подкрепа от собствениците на сайта е чудесно, но според мен идеята за интерактивно CD/DVD е малко по-добра. Добре е също така снимките, публикувани там да бъдат коригирани от "по-умеещи" за да стане нещо наистина професионално. Подкрепям!

Автор: Canon   
Дата:   19-08-06 12:08

много лесно може да се позиционират на базата на google earth.

Автор: zaiko   
Дата:   19-08-06 12:14

бройте ме и мен :)

Автор: roussinoff   
Дата:   19-08-06 12:20

И аз си предлагам услугите, що се касае за музика. От - до![smilie24]

Автор: chiphead   
Дата:   19-08-06 12:23

бета-тестер [smilie24] (за фотограф не ставам [smilie5] )

[beer] [beer] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна