Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Прах
Автор: ord0   
Дата:   29-07-06 12:31

Имам една-две доста видими прашинки на сензора на моето KM 5D и страшно много, които май са по екрана на визьора (много ме дразнят, нищо че не излизат на снимките [smilie9] ). Някой знае ли къде мога да си го занеса за почистване?

Отговори на това съобщение
 Re: Прах
Автор: Стоев   
Дата:   29-07-06 13:32

Виж при Зентекс, ама тези Сони 5д нямаха ли сервиз?[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: Ord0   
Дата:   04-08-06 11:08

Благодаря за инфото. Реших преди да търся професионална помощ да видя дали не мога да направя нещо по въпроса сам. Купих си една духалка HAMA. Доволен съм от ефекта - напълно махнах прахта от матрицата и почти изчистих и визьора.

Автор: Wildkid   
Дата:   04-08-06 11:32

Хм, туй с духалката вчера в една тема някой каза, че било хубав начин да вкараш още прах вътре......земете си сапунери да си нямате подобни проблеми ве [smilie5] [beer] [ezik]

Автор: Георги   
Дата:   04-08-06 11:35

те и сапунерите гълтат прах, дори да не ти се вярва. а после чистенето не е като да махнеш обектива и да обдухаш [smilie8]

Автор: Wildkid   
Дата:   04-08-06 11:38

Сапунера докат глътне прах ще го сменям (дай боже) [smilie5]. Ама я вижте да помогнете на човека, че явно не се оправя с търсачката....

Дата:   04-08-06 12:54

Напротив, четох много по темата. Факт е, че на мен духалката ми махна прахта от матрицата, може би прашинките са още вътре и пак ще се залепят, но засега всичко е наред.

Автор: IvoYoo   
Дата:   04-08-06 14:13

един мой колега се пробва да чисти матрицата на 20Д с прахосмукачка[smilie10], после ремонта му излезе соленичък[smilie5]. Познавам друг човек, който чисти така и още не си е потрошил апарата, ама аз не бих рискувал[smilie3] Според мене най-добре ще е да идеш при ZENTEX [beer]

Дата:   04-08-06 17:35

Духалката е препоръчваният метод за чистене на матрици от производителя на апарата ми. Не съм ползвал прахосмукачка [smilie6] за целта. Това което четох за тоя метод е че рядко работи, но при мене имаше ефект.

Автор: krp   
Дата:   05-08-06 11:34

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=81807&t=81807&phorum_uriauth=

виж 6-та позиция[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна