Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Един модел по няколко пъти в 1 кадър
Автор: Manchev   
Дата:   20-07-06 12:58

Ъъ това сме го виждали в много снимки. Снима се един модел в няколко различни пози/изражения/действия при еднакви настройки и фон, да кажем, и после се поставят всичките пози в един кадър. Обяснявам като невменяем, но се надявам да сте ме разбрали. Интересно ми е по какъв начин го правите вие. Доста ми е трудно все още да селектирам и изрязвам с Photoshop,а съм сигурен, че се прави по този начин. Прав ли съм? Някой да ми даде съвети? [beer] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Един модел по няколко пъти в 1 кадър
Автор: gembisser   
Дата:   20-07-06 13:01

Ми най-лесно е мулти-експонации, ако апарата позволява! [smilie3]
Ама ти май беше с пентакс ДЛ а той няма МЕ! Сори

Автор: ukk   
Дата:   20-07-06 13:02

хубав въпрос! и аз се интересувам, щото имам чувството, че много балъшки го правя в момента

Автор: охо   
Дата:   20-07-06 13:02

New File + copy/paste

[smilie7]

Дата:   20-07-06 14:15

Цъ, няма мулти-експонации моя istDL. Хайде някой да помогне малко де, никакво отношение по темата.[ezik]

Автор: Стоев   
Дата:   20-07-06 14:21

Статив, снимаш каквото снимаш без да местиш и после у шопата file=>Automate=>Photomerge....

Не съм опитвал де...[smilie5] [beer]

Автор: mrtn   
Дата:   20-07-06 15:55

ето нещо подобно

http://vpfree.pinkbike.com/bb/viewtopic.php?t=127065&sid=2975d8da513de2316a6312cb350eee22

Автор: marin.drv   
Дата:   20-07-06 16:16

С layers се прави. Снимаш колкото кадъра искаш при заключени експозиция и фокус, налагаш ги в шопа и триеш тук-там.

Автор: vga   
Дата:   20-07-06 18:14

селектирането се прави много лесно с channels-има една онлан книжка на Скот Келби - The Channels in Photoshop и там доста добре е обяснено. цялата книжка е приказна де. потърси я в арена-аз оттам я имам. ако не я намериш ще ти я прата.но говориме за най-качественото селектиране-с рязвата коса и всички дребни детайли.

Автор: TpEcHaT   
Дата:   20-07-06 18:31

https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/gwxo0577.JPG
http://www.altphotos.com/images/altphotos/455549420-5e5c-4d9e-9918-d75a22e9ea1a.jpg

падам и се хилим хахаха хахаха... [smilie21]

Автор: simbon4o   
Дата:   20-07-06 19:23

заключваш експонацията и пускаш серийна снимка. После надиш у шопа. Аз така бих го правил. Ако си с istDL и той няма заключване мини на ръчни и така няма да ти излязат различно експонирани, ако са на RAW пък още по-добре(освен ако не ползваш еднакъв WB а не на auto такъв).

Автор: jester   
Дата:   20-07-06 19:57

Има и един друг начин, но невинаги е приложим. Ако имаш стробо-режим на светкавицата, значи пускаш на тъмно или относително тъмно достатъчно дълга скорост и през времето за експониране светкавицата бляска на равни интервали колкото пъти си й казал. Ако нямаш стробо-режим също става, но с повече смятане и/или проби. Нагласяш скорост "B" и пукаш от време на време с гръмотевичката. Вкъщи имам една такава серия с една люлка. Ако не забравя, като се прибера, ще я покажа.

Автор: mano   
Дата:   20-07-06 22:40

Тази опция я имат лентовите апарати. За ДСЛР нямам представа. Photoshop ?

Автор: mujimasa   
Дата:   20-07-06 23:11

ммдам,то сьс сичко става,ма требва четини...мога да го няпрауя кат чорчик гоцкамбата у шопь,ма сьм тьрсил и сьм сь учил сам.Напиши у Гууглето-photoshop tutorials и layers и сь учи.Тулкоуз ут мени сьс сьвети.Дерзайвай...

Автор: Rumi_7   
Дата:   21-07-06 00:08

Някои го правят, като изберат режим Панорама [shtrak] и модела се мести.

Автор: mano   
Дата:   21-07-06 07:27

mujimasa, като не си решил да му кажеш как да го направи, по-добре изобщо не се включвай в темата с тъпото си писане и съвети за намери си сам. Изобщо не си оригинален и не впечатляваш никой.

Дата:   21-07-06 10:19

Мерси на отзовалите се [smilie3] , тези дни ще пробвам нещо-идеи много, сега имам представа и как да ги реализирам. [cool] [shtrak]

Автор: Airborne   
Дата:   21-07-06 10:24

има филтри за тази цел- експонира половината, връткаш филтъра и осветява другата половина. след това налагаш филма и готово

Автор: access   
Дата:   21-07-06 13:53

статив + 2-3-4 сек и преместване на модела бързо, със застояване на място за по-дълго. на колкото места се застои той на толкова ще го има...обаче и трябва да се прецени колко светлина има и съответно исо/бленда.
на полу- и пълен мрак става и със статив, В скорост, ръчен фокус, затворена бленда /за да имаш дълбок фокус/ и фенерче/запалка/друг обект на импулсна свелина - слагаш фокуса на 1-2-3 метра, натискаш да почне да снима, местиш обекта, осветяваш го, местиш обекта, осветяваш го и стават много обекти на един кадър. натискаш да спре да снима. ако нямаш В скорост на най-дългата която имаш. но се искат доста опити за разбереш колко да е точната комбинация исо/бленда/скорост.

първа  назад  1     всички  напред  последна