Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 OLIMPUS SP500UZ
Автор: 3DFEN   
Дата:   18-07-06 17:37

Днес Гледах в един магазин такова апаратче и
някои неща в него ми харесаха. Ама преди да купя реших да се посъветвам
Някои ползва ли такъв апарат и какви са отзивите за него.

Отговори на това съобщение
 Re: OLIMPUS SP500UZ
Автор: simbon4o   
Дата:   18-07-06 18:15

толко много теми имаше наскоро, даже една две бяха за него и някой друг апарат сравнения.

ПС един вид ползвай търсенето [smilie5]

Публикацията е редактирана (18-07-06 18:16)

Автор: cicomanco   
Дата:   18-07-06 19:25

днес приятел се сдоби с такъв.очаквам да пусне нещо защото изглеждаше невероятно доволен.аз смятам че напълно си заслужава!

Дата:   18-07-06 19:50

Бре и аз , като го поразгледах ми хареса
Онази работа с хистограмата работи много добре. Сега снимам с един Пентаксл И той има хистограма ама не се оправих с неял Показва ти снимката добра ли е или не р но не можеш да коригирашл Апри Олимпуса на ръчни настройки си гледаш хистограмата и коригираш с блендатал Това ме впечатли доста
освен това има и 10 кратно увеличениер Командва се с една ръка - всички бутони
цената е добра 600 с ДДС дават и на изплащане
РАФ формат...

Дата:   18-07-06 22:58

Бре никои ли не снима с OLIMPUS бре

Автор: Neli78   
Дата:   18-07-06 23:24

нали знаеш, че този модел няма стабилизация
и нали знаеш, че за тези пари има и с 12х, стабилизирани

Автор: pmartinov   
Дата:   18-07-06 23:28

Нали знаеш че като вземеш този опарат и статива вече ще ти стане като сянката...

Дата:   18-07-06 23:29

аз съм снимал с предния модел 765UZ и оптиката на 4 меги беше добре, сега на 6 издиша малко, и шума е в повечко, RAW не го спасява много. А и да стабилизацията е МНОГО важна!

Дата:   19-07-06 07:31

Ммм да, това със стабилизацията съм го изпуснал май благодарско[beer]
други недостатъци? ако има.

Дата:   19-07-06 08:26

"други недостатъци?"
[smilie8] в този клас, на мен лично и това ми стига, за да се откажа.
ако ще снимаш винаги от статив, е много хубав апарат
Ти сам си преценяваш

сравни бързината на автофокуса му с другите от този ценови клас

Автор: didesignbg   
Дата:   19-07-06 08:46

винаги ли снимаме на 200-300 мм и стабилизацията ни е безценна?
стабилизацията е от най-голямо значение за дългофокусното разстояние, там може да те спаси и то само ако снимаш неподвижни обекти. хубаво нещо , но не и решаващо. иначе и аз те съветвам да помислиш още веднъж преди да вземеш оли-то. не е то апарата.

Дата:   19-07-06 09:04

аз говорех за себе си, че ми е важна
Той сам ще си прецени
ако снимам вътре, на исо 100, ми трябва скорост 1/15s
аз си мисля, че когато е малко по-тъмно, стабилизация ми е необходима дори и при най-широкоъгълните.

Дата:   19-07-06 09:08

апаратчето си заслужава напълно!тия лигавщини със стабилизацията...ако си репортер разбирам ама за да се научиш не ти трябва.този модел е надежден и има всичко мужно за да ти върши работа.освен това за цената си е супер,и е доста по-тих от панасониковете!

Автор: didesignbg   
Дата:   19-07-06 09:23

@Neli вътре не ти трябва стабилизация, трябва ти висока чувствителност 1/15 вече размазва доста движения. при широкоъгълен обектив можеш да спечелиш диафрагма, диафрагма и половина максимум. стабилизацията не е статив! тя е полезно допълнение когато искаш да дръпнеш нещо с вариото, а бързаш.

Автор: graphic   
Дата:   19-07-06 10:24

Виж това:
http://www.dpreview.com/reviews/olympussp500uz/page15.asp
Аз се чудех между този модел на Оли и S5600 на FUJI.
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09021611
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09018148

В крайна сметка избрах FUJI.
С картата за намаление в Техномаркет ми излезе 550лв с ДДС, което е 100лв. по-малко от Оли-то. Иначе харесвам много Олимпус. Имах един служебен С5050Z, от който бях много доволен. За този конкретно - нямам преки впечатления - само ревютата изчетох.
Дано не те объркам съвсем с този си пост [smilie24]

Дата:   19-07-06 12:50

хахаха чичоманчо ме уби [smilie18] шумни панасоници "и е доста по-тих от панасониковете!" ми те всички сапунери могат да им се изключват битканията и стават безшумни, то да не е DSLR със механичен затвор?

Ако искаш да видиш добро ревю със снимки иди на videozona.ru има сравнения между 500UZ и S5600 както и FZ7 не помня с кой го сравняваха, та ще можеш да си направиш сметката. Виж и сравнението на FZ30 и S9500 има страница на сравнение на кадри със стабилизация и фуджико без такава като компенсира от високо ISO. Стабилизацията е най-важното нещо което трябва да има обектива на сапунерка над 4-5х зуум!!! Дори на светло снимките излизат мазни на дълъг зуум. Ако е облачно на скорости от порядъка под 1/200 зуума е много трудно използваем ,защото трудно на облаци се вдига повече на под 100ISO.

Добра скорост при която може да се снима на 300мм еквивалент на 35мм камера е 1/300, това със средностатистически човек, който не е като статив! Със стабилизация пак средностатистически пада на 1/100 скоростта. При DSLR няма проблем защото те шумят на 400-800 исо както всички сапунери на 80-100 и от това им се вдига скоростта.

Ако искаш да се научиш да се правиш на статив си вземи апарат без стабилизация, ако искаш да изпускаш по-малко моменти - стабилизация!

Автор: graphic   
Дата:   19-07-06 14:44

simbon4o- благодарско за руския сайт.[smilie24]
Успокоих се че не съм се минал с Фуджито[smilie5] Според тези тестове се справя по-добре от Олито

Дата:   19-07-06 16:15

Благодаря на всички за информацията и най вече на simbon4o за руския сайт - бре руснаците си ги бива.
Определено Фуджито е по добро, но още веднъж
се убедих, че освен матрици и електроника си трябва и добри стъкла - оптика де.

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   19-07-06 18:33

3DFEN, имам предния модел C770, оптиката и матрицата му е същата като на SP500UZ. Недостатъци - бави се на тъмно, иначе цветовете на Олимпус са традиционно добри. В профила ми почти всичко е с него.

Дата:   19-07-06 18:43

аз си харесвах 765-цата която е като 770 ама без MPEG клипчетата, само че оптиката си е същата а пикселите 6 милиона вече... не е на добре.

Дата:   19-07-06 19:06

само четенето по форуми не помага.хванете снимайте и сравнете!чуждия опит е хубаво нещо но си остава чужд.ако нямаш свой- за никъде си!да бориш някого с чужди впечатления не е наи добрата идея!

Дата:   19-07-06 19:09

зависи чии мнения [smilie3]. Примерно videozona.ru и някои автори от форума са доста обективни!

Автор: mguergov   
Дата:   19-07-06 19:49

Смятам, че апаратът на vasil.varbanov (C770UZ) е по-добър от SP500UZ. За съжаление когато купувахме семейния ни фотоапарат (C740UZ) 770-цата или не беше излязла или беше много скъпа. Не знам дали в момента има C770 в България. 3DFEN, ако го има, направи сравнение между него и другите споменати по-горе.

Дата:   19-07-06 19:56

аз пък навремето като си купувах 765-цата имаше и доста по-скъпа 770 ама разликата беше само клипчета в MPEG, обуква за светкавици и по-бързо свършване на батериите, затова си взех 765 [smilie5] защото като снимане са 1:1. А за това кой е по-добър - много ясно че SP-500UZ [smilie5] по-нов е. Може да е по-шумен, но се ядва крайния резултат е малко по-добър, обаче конкурентите на 770 и 765 от онова време са по-напред сега според мен.

Дата:   19-07-06 21:50

точно такива мнения имах пред вид.благодаря!

първа  назад  1     всички  напред  последна