Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Важна тема за матрицата на апарата
Автор: cerebrum   
Дата:   16-07-06 17:39

Четох в една книга, че при директно насочване и заснемане на слънцето с апарата има опасност да изгори пиксел от матрицата. Ще ми е интересно мнението на останалите.

Отговори на това съобщение
 Re: Важна тема за матрицата на апарата
Автор: duni   
Дата:   16-07-06 17:41

[beer]

Автор: naik   
Дата:   16-07-06 17:43

Не винаги изгарят [smilie5]

Автор: simbon4o   
Дата:   16-07-06 17:44

ми що не дочете темата? И не е една!

Дата:   16-07-06 17:51

[smilie11]

Автор: Borislav   
Дата:   16-07-06 17:55

има опасност ти да ослепееш ако зяпаш през визьора..

Дата:   16-07-06 18:16

ако зяпаш през визьора на огледално рефлексен апарат има опастност твоите пиксели да изгорят(ослепяване) през визьор на обекновен апарат с екранче във визьора няма опастност за окото, сам оза матрицата, а за книгата(прочел съм тема сори) дето си бил намерил защо не я доизчете? Има и бая теми тук по случая!

Автор: mad_rad   
Дата:   16-07-06 18:19

То няма да изгори пиксел, а ще има черна дупка[smilie18]

Дата:   16-07-06 18:26

Ми тя книгата не е озаглавена "Изгаряне на а
матрица от слънцето" :) Просто имаше едно изречение, с което коментираха този казус, иначе съм я прочел. Тук може и да има други теми, не съм попадал на тях, с търсачката не е мн лесно да намериш подобна тема. Както и да е, интересувах се за матрицата, не гледам във визьора.

Автор: asahi   
Дата:   16-07-06 22:02

Кое и е важното на темата? Че някъде си прочел нещо и после го цитираш извадено от контекста?

Не е важно, да знаеш.

Автор: bob40   
Дата:   16-07-06 22:33

asahi 4oveka e neuk i pita - ti kat si tolkoz u4en i enTELEgenten 6to ne se izkaje6 argumentirano dge ...vmesto da tropa6 po kbd-a naslajdavaiki na zvuka ot klavi6ite[smilie23]

Дата:   16-07-06 22:42

ами това дето се получава като снимаш слънцето е като това което става с мравките като сложиш лупа над тях и фокусираш слънцето отгоре им. Само че лупата е обектива, а мравката матрицата. Нагрява се и гори.

Дата:   16-07-06 22:46

Бобчо, човекът чел за някакви евентуални възможности. Нито пише с какъв апарат, нито про какви условия, нито дали е станало или не. Практическа стойност - нула.

От 98 година имам дигитален апарат и се интересувам от тази технология. Знам само за 1 случай на изгорена матрица и ти с доста мощен лазер, който е използван за ефекти в небето, не даже в дискотека.

Ако пишеш на кирилица ще е по-уважително за хората, които четат.

Автор: Стоев   
Дата:   16-07-06 22:49

....колко ли фотки със слънце у тях имам...баси..трябва да проверя титаниевото перде на 20д-то да няма дупки.....баси...[smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   16-07-06 22:56

cerebrum,снимай си спокойно със слънце в кадъра и бъди спокоен защото няма да ти изгори никакъв пиксел от това. Жалко е , че добри фотографи приказват тези глупости.
При кадрирането нито матрицата на сапунерките , нито на ДСЛР-ите участва и за това е по-опасно за окото да не пострада (само при ДСЛР). При самото експониране , когато влиза ярко слънце (не залези или изгреви , когато интезитета на слънцето е много по-малък и безопасен) в кадъра са обикновенно от 1/1000 с. нагоре и за това супер кратко време, когато матрицата е изложена на пряка слънчева светлина едва ли ще може да изгори пиксел или самата матрица [smile]

Дата:   16-07-06 23:22

Хех това е последния път, в който пиша в този псевдофорум.
асахи ако имаш психологически проблеми ще те свържа с някои колеги.

Дата:   16-07-06 23:29

cerebrum написа:

> Хех това е последния път, в който пиша в този псевдофорум.
> асахи ако имаш психологически проблеми ще те свържа с някои
> колеги.
Асахи рядко пише глупости, за разлика от мнозина тук, включително и мен. Бих се поугледал у негови постинги, когато питам нещо. Иначе както у всички Форуми - първо се търси какво е писано по въпроса преди, после се пуска Тема...
[smilie3]
[beer]

Дата:   16-07-06 23:31

Опитай се у хардвере.бг Форума да попиташ нещо в стил "какъв комп да си купя" ....и гледай сеир после....[smilie5] [beer] [beer] [beer]

Дата:   16-07-06 23:31

Не мисля да чета постинги на човек, чиито приоритети са да се заяжда с някого. Питах дали някой знае, не питах тези които не знаят за това, както обикновено става по форумите.

Автор: darksorrow   
Дата:   16-07-06 23:32

Стоев кове, ез южуъл [smilie24]

Дата:   16-07-06 23:34

Проверих какви теми са качени, има само една, на човек, на когото му изгоряла матрицата, ама изгоряла ли е или не, не се разбира от цялото обсъждане, да не говорим за причини. Затова попитах, а един нормален човек нямаше да се държи като пишлеме в 4 клас.

Автор: chiphead   
Дата:   16-07-06 23:34

мъка [smilie2]

Дата:   16-07-06 23:35

Тъй като не познавам 100% нормални хора приемам постинга ти като акт на загриженост. За съжаление не мога да ти отвърна със същото. Разчитай на колегите си.

Дата:   16-07-06 23:35

Не се сърди де - това е Форум както мнозина други и е нормално да те позахапят, когато пускаш Тема, каквато е имало неотдавна. Аз за времето, откакто съм тук, имам почти отрицателен коефициент на пуснати Теми към наспамени такива...[smilie3] [smilie5] [beer] [beer] [beer]

Дата:   16-07-06 23:40

Не се сърдя просто се чудя каква е тая враждебност. Нали затова са форумите, тия дето уж повече разбират, казват на другите дето не разбират кат мене, а те после умно се чешат по глават и казват по някое мерси. Та мерси.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна