Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кво мислите по този въпрос?
Автор: WiShY   
Дата:   11-07-06 20:53

:Back to basics and simplicity:

Photographer level=Hobbyist / Proficient Amateur
Moral of the story?? Keep it simple try not to get caught up in the hype.

I would by no means state that I am a professional at this trade, I have on the other hand spent the last 3 years learning a great deal of information and putting it to test. What I have learned in testing equipemt varing 10D,20D,1D,1DMKII, is that the camera is an extension of your creativity, I started off with the 10D and learned on it, it’s a fine camera and I loved it, it produced some of my best pics.. 20D also a fine camera that has nicer features than the 10, more pixels, lower noise. Now 1 series camers 1D, I believe this to be the best camera for todays monies, can be bought for $1,000.00 to $1,200 in mint shape and few clicks. The best out of camera jpeg I have seen, 1DMKII An excellent camera again, I found it to be not as good as the original due to all the processing that must go into it to get what your after, the camera is excellent to be sure, its ahead of the original and surpasses it in many ways.

I sold all the cameras and just bought 2 10D’s, and upgraded my glass. I guess I got caught up in all the hype thinking if I had this camera it would make me better, they all still produced the same results. Sure there was better features, more pixels, bigger cameras. I just had to have the latest and greatest, when in fact had I just stayed with the 10D I would have become even more experienced and upgraded my glass as time permited.

This is not for everyone of course, the 10D can do what all these others can do just not as fast or as impressive. For those truly experienced photographers they can create images that will make your mouth drop, and can do it on much simpler camers.

For those newbies or even amateurs, learn your skills of fine tuning your craft and not your cams until you’ve truly mastered the craft. Keep it simple and basic. Chasing after the latest and greatest will not make you a better photographer.

Michael Phillips
God Bless.

Отговори на това съобщение
 Re: Кво мислите по този въпрос?
Дата:   11-07-06 21:11

[smilie24] [smilie18]

Автор: Wildkid   
Дата:   11-07-06 21:14

Мислим, че тоя пич е минал през Пловдив за Люлин, за да разбере, че най-важното в системата е фотографа, а не техниката.....

Автор: fundamental   
Дата:   11-07-06 21:17

ядат ми се ягоди, за това мислим

Дата:   11-07-06 21:25

fundamental, аз не съм питал за кво си мислиш, а кво мислиш по този въпрос[smilie5] Както и да е..ягодки със захар...[smilie24] [smilie18]

Wildkid то щото е минал през Пловдив затова е разбрал че задапаратното е по-важно [smilie5], то тук много неща се учат[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   11-07-06 21:27

Оки, ма ако си беше хванал метрото щеше да спести доста пара [smilie18] [smilie18] .....поне си признава де [ezik]

Автор: pomstar   
Дата:   11-07-06 21:39

wishy, ако се чудиш дали 10д си струва парите и дали върши работа, отговорът е "Да, 10д е много добра камера на добра цена".

Този човек иначе си е намерил решение, което е вярно лично за него. Но дали това решение ще работи за теб или някой друг, странични хора трудно могат да кажат.

Като цяло компромисът по-евтино тяло за сметка на по-добра оптика е смислен, но комбинацията от най-доброто възможно тяло и най-добрата възможна оптика винаги е за предпочитане. Както е казал народът, по-добре здрав и богат, отколкото беден и болен.

И една малко злобна забележка. Неприятно впечатление прави посредствената граматика на текста. Аз не бих се доверявал сляпо за технически въпроси на някой, който не си е направил труда да научи на задоволително ниво собствения си език (реално - първото нещо, което човек почва да учи). Пропуските в речевата култура навяват на мисълта, че и в техническата култура авторът сигурно има бели петна.

Автор: hash   
Дата:   11-07-06 21:40

аз пък си мисля, че сега той е по-опитен и знае какво е да гониш най-новите камери вечно.

ако не беше го минал този път щеше още да седи и да бленува за серия 1 на Канон нон стоп.. вместо да си щрака спокойно

Дата:   11-07-06 21:44

ама къде е казано, че всички бленуват по серия 1?

Автор: PiToMeN   
Дата:   11-07-06 21:46

pomstar, не си прав. Помисли колко от уважаваните автори тук с висок рейтинг използват кирилица за коментарите си и колко от тях ползват запетаи, когато пишат. Мисля, че не поведението в един форум определя знанията и възможностите на един човек. Пример съм аз - мога да пиша, но не мога да снимам.

Дата:   11-07-06 21:48

pomstar виж това е извадено от форум..Аз също тук не обръщам особено внимание на пунктуацията и правописа...пиша така както и го изговарям..не се старая да е литературно..Както и да е..А за това дали се чудя...Ми преди време пробвах на една приятелка 10д-то и го чувствах много добре.Днес бях в магазин и пробвах 350Д(на него се бях навил) ама го усещах като няква евтина китайска играчка...А и освен това съм си поръчал по един приятел едно 70-200 ф4 Л ...и не мисля, че ще седи добре на 350д [smilie5] [smilie5] А за по скъпо метално(като усещане) тяло нямам пари.А и по големите тела ми седят по-добре в големите ръце[smilie5]. А и да, на мнение съм , че по-добре едно добро обективче [smilie18]Така ще ъпгрейдвам по-лесно задапаратното[smilie5]

Публикацията е редактирана (11-07-06 21:51)

Дата:   11-07-06 21:55

PiToMeN, аз си казвам, че забележката ми е злобна. Но нещата от живота не само черно и бяло. Не казвам и че мнението на човека е лишено от смисъл.
Но все пак, когато седнеш да напишеш 1 страница на базата на 2-3 годишен опит, сигурно го правиш с идеята, че ще те четат. И е добре да представиш мисълта си подобаващо. Народът го е казал - по дрехите посрещат, по ума изпращат.

А за авторите тук по форума - не съм правил статистика кой как пише и не връзвам кусур никому. На мен не ми пречи да чета шльокавица. Пиша на кирилица, защото така е прието на този сайт. Естествено, когато някой пише "6" вместо "ш" е много вероятно и снимките му да са също толкова грамотно заснети. Ако не вярваш, провери сам.

Автор: Стоев   
Дата:   11-07-06 22:03

Писател: WiShY

Дата: 11-07-06 20:53

: Подкрепи за основа и простота :

Човек с хоби от = на ниво на фотограф /вещ аматьор

Поуката на историята?? Дръжте го елементарно"опитайте да не дойдете" навакса в сензацията.

Осъществявам издадох коригирах да забавя, че ползвам put put при put putput and съм прекарал learn последните 3 години, четящи, голямо много на информация и го поставям към тест. Това в какво съм разбрал, тестващ equipemt varing 10 демократ, демократ срещу 20, 1 демократ, 1 DMKII,, е, че камерата е разширение на вашата съзидателност, аз започнах с 10 демократа и разбрах на него, неговата добра камера и аз го обичахме, то създаде някои от моите най-добри впечатления. . 20 демократа Също така добра камера, която има черти на nicer от 10, повече пиксели, по-малки, шуми. Сега 1 серия camers 1 D,, за която аз вярвам, че ще бъде най-добрата камера за днес monies, ще може да бъда купен, $ 1,000.00 към $ 1, 200 in сека човешко тяло и няколко палеца. Най-добрия от камера jpeg, който аз съм видял,, 1 DMKII"отлична камера" Отново, аз разбрах, че то няма да бъда толкова добър, колкото оригинала дължащо се с всичкото преработване, което трябва да отиде в него за да получи това, Вие След като, Камерата е отлична за да бъде сигурна, ит пред оригинала и in надминавам го Много пътища.

Притежавам приех make make ит взех camera хванах накарах взех приказахпритежавах избръснах подготвих стимулирах havehave Have have, че have бях наваксал в всичката сензация"мисленето ако аз имах", която тази ит на камера щеше да ме прави, добре, всички те имаха все още същите резултати. Сигурно там беше добре черти, повече пиксели, по-големи камери. Това аз най-само трябва да имам най-напоследък и най-голям, кога всъщност аз бях останал само с 10 демократа, който аз бях щял съм станал дори повече, изпита и подобри моето стъкло като времето permited.

Това не за всяко естествено, 10 демократа може да прави това, което всички тези други могат да правят само, а не толкова бърза хирургия както е внушителен. Защото онези изпитаха истински фотографи те могат да създадат изображения, които ще правят вашата уста падане,, и могат да го правят за много по-елементарен camers.

За онези новаци или дори аматьори, научават вашите умения на настройване добре на вашия занаят И Not Вашите палци до вас Ve овладя истински занаята. Дръжте го елементарно и основно. Преследване на последното и най-голямо не ще ви прави по-добър фотограф.

Майкъл Phillips

Бог благославя.

Дата:   11-07-06 22:05

[smilie18] [smilie18] [smilie18] Стоев, пак изкърти миФките (извади патките)......честито лично, между другото [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   11-07-06 22:05

WiShY, аз ти казах още в началото - 10д е добре. Останалото е чесане на езика/клавиатурата.
Ако разликата 10д/350д ще ти даде възможност за по-добра оптика, има смисъл да вземеш 10д на старо, особено ако усещането за камерата е по-добро в ръцете ти. Като качество на картината разликата не е особено драматична. 10д има колело отзад вместо 4посочния бутон на 350д, което според мен е предимство, но иначе е по-муден като хардуер. Това за малкото тяло/големите ръце - пак е валиден аргумент, но си е отново до лично предпочитание.

Дата:   11-07-06 22:08

Стоев мерси майна [smilie5] То повечето знаят английски, а превода този път едва ли ще помогне мнго на не говорищите английски[smilie5] Сега се очаква как превода ти ги е разбил..как не моат да престанат да се хилят и тн...

Дата:   11-07-06 22:12

pomstar Усещането е супер..Студено е на усещане, при което правя асоциации с оръжието ми като ходя на лов...душата ми се пълни[smilie5] За ръцете определено е важно...щото като е малко шансът да го изпусна се увеличава доста [smilie18] [smilie18] Знам че е бавен малко, ама аз не бързам толкова мнго...Не съм спортен журналист...За мен качеството на който и да е ДСЛР е задоволително..не съм се вманиячил още [ezik]Като се има предвид че сега е карам на филмов апарат(и то не СЛР) и на една дигитална сапунерка...[shtrak]

Дата:   11-07-06 22:18

Тогава няма да останеш разочарован [shtrak] [beer]

Автор: ukk   
Дата:   11-07-06 22:41

в музея на модерното изкуство в NY има снимки от началото на 20-и век, сигурно правени върху плаки, със сигурност по-нискокачествени дори и от Daisy-тата, ама кат' я видиш снимката и цял ден можеш да я гледаш...

техниката е суета, която залъгва бездарниците като мен [smilie21]

Автор: ROLIK   
Дата:   11-07-06 22:45

ха ,ха.стоев тия много зле говорят на езика си.чуден превод ...

Автор: iaz   
Дата:   11-07-06 22:55

WiShY,

кажи как става това - с 0 снимки имаш право на 2 в "Избрано". Не злобея, питам от искрен интерес, защото преди време си изтрих снимките и веднага изгубих правото на 2 "Избрано".[smile]

Автор: iaz   
Дата:   11-07-06 22:59

или твоите са били за конкурс [smilie11]

Дата:   11-07-06 23:01

iaz низнам....мойте ги изтрих тая сутрин в изблик на умопомръчение[ezik] може и за това да е така(в сми че съм ги изтрил днес)[smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна