Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 за Olympus SP-500
Автор: kasad   
Дата:   02-07-06 11:32

Да ви питам профитите тук-това апаратче струва ли си? Нещо много евтино изглежда?!!!!

Отговори на това съобщение
 Re: за Olympus SP-500
Автор: cicomanco   
Дата:   02-07-06 12:22

когато го пипнеш ще видиш че си заслужава че и от горе!много мощен обектив който е изключителнодобре балансиран спрямо светкавицата.имам предвид че можеш без проблем да направиш паспортна снимка от 7 метра.да не говорим че има абсолютно всички нужни настройки за да се чувства човек удобно при очти всички условия за снимане.

Дата:   02-07-06 12:36

Добре, а по-добър ли е от PANASONIC DMC-FZ7EG-K или PANASONIC DMC-FZ7EG-S?

Дата:   02-07-06 13:00

иди в техномаркета , пипни ги и ше видиш.спрял си се на добри модели но въпросът е кой ще ти пасне повече. аз лично бих избрал оли-то защото и гаранцията му е 2 год.говоря за гаранция от производителя.стабилизациятя му е цифрова но върши работа,предимството на панасоника са оптичната стабилизация обектива му не е по-добър от оли-то.

Дата:   02-07-06 13:40

Последен въпрос-на олито могат ли да се слагат адаптор рингове и съответно други обективи..сори ако въпроса е наивен, но в сайта на производителя не се споменава.....и съответно ако има къде първо в Булгаристан могат да се намерят?

Дата:   02-07-06 13:53

оли-то има множество приставки и адаптори както за дългофокусни така и за широкоъгълни изпълнения.практически упгрейда ти е идеално задоволяващ лубител с претенции.вярвам че ще си доволен!

Автор: simbon4o   
Дата:   02-07-06 14:58

оли няма дори цифрова стабилизация, обектива е по-нерязък от на панасоника, на оли е 38-380мм, на панасоник 36-432мм. Имах преди оли 765 което е с 1:1 оптиката на 500-ката и на 4 мегапиксела си беше добре, ама на 6 вече си се вижда че издиша. По-бавно е олито от панасоника. Предимствата на олито: менютата лично на мен по-ми харесват(старото имаше програмируеми бързи бутони, новото май и то), цветовете на олимпус са по-добри малко, тялото мен лично ми е малко по-удобно от FZ5, от FZ7 не слагам ги на едно ниво. Предимство на олито е RAW ама го пише маса бавно и последен недостатък на оли - xD картите са най-скъпите на пазара! Конвертори и адаптери на панасоника ще намериш повече от за олимпуса и по-евтини. Олимпуса има 2 години гаранция(ако е като на стария ми оли изработката го пиши вечен!).

Малко мисли нахвърлях [smilie5].

Публикацията е редактирана (02-07-06 14:59)

Дата:   02-07-06 15:31

Добре, а ти лично кое от двете би избрал или посочи нещо друго от тяхната класа ама поне като олито да има RAW.....?

Дата:   02-07-06 15:38

канона е малко скъпичък в този клас...съгласен съм с колегата но наистина трябва да пипнеш!

Дата:   02-07-06 17:32

малко ли ми той канона е с 40% почти отгоре [smilie5](S2IS) новия 6 мегапикселовия е още по-скъп. Иначе фуджи 5600 има RAW но лично аз не искам бавен RAW, бих предпочел оптика ако не ми стигат пари, ако имах пари пак щях да си избеа FZ30-ката. В тоя клас ако FZ5 имаше ръчен фокус щеше да е No1 в класацията отвсякъде. Картината му е по-добра от на 7-цата но... FZ7-цата от своя страна не е за изхвърляне защото ако човек знае какво прави резултата ще е по-добър от колкото с другите в класа просто оптиката и е добра. Олито малко се поизложиха с този им модел понеже само корпуса снениха и мегапикселите, което не ми хареса хич иначе се бях засилил точно оли пак да си купувам.

В общи линии:
1.FZ7 пълен пакет настройки и супер оптика, aз бих избрал това заради оптиката(стабилизацията е много важно нещо да не кажа задължително за сапунера с голям зуум) има Tiff което не е RAW но не е и JPEG и дава доста голяма разлика като качество, ако човек си му разбира може да докара и от tiff-a нещата които се случват от RAW понеже при тези малки матрици динамика трудно може да се извади от RAW-а повече от колкото я има. Ако беше APS-C сензор да тогава RAW е още по-интересен и затова и не слагат tiff на DSLR-ите.
2.Fuji 5600 малко по-прилична картина от олито като детайл и значително по-силно шумоподтискане постига прилични резултати(ако не ви се занимава с чистене на шум в компа това е добро) има и RAW. Оптиката е малко по-слаба от на олито и малко повече от на панасоника като светлосила 3.2-3.5 май беше и аберира повече въпреки че не си личи, защото софтуера на апарата я крие здраво аберацията. Има сравнение на videozona.ru май беше сайта там е доста подробно и реално ревюто!

Май това е може да забравям нещо обаче случва се.[shtrak]

Добавка:
PANASONIC DMC-FZ7EG-K или PANASONIC DMC-FZ7EG-S
разликата е само в цвета S-Silver, K-Black

Публикацията е редактирана (02-07-06 17:38)

Дата:   02-07-06 18:46

Значи последно-PANASONIC DMC-FZ7EG?!!! а за SONY DSC-H2? Четох ревюта тук, там и казват че оптиката е бомба?!!

Публикацията е редактирана (02-07-06 19:01)

Дата:   02-07-06 22:44

аберира и гори ръбове на много светло повече от панасонишката. Не е по-добра, по-скоро е сходна с на S3IS, която е пък и като на S2IS. Те и на външен вид много си приличат, а и на Н1 много приличат и като резултати също [smilie5].

Автор: didesignbg   
Дата:   03-07-06 10:51

simbon4o стига лъга момчето за тея панасоници, качеството на оптиката на панасоника е на относително едно и също ниво с това на фуджи, панасоника шуми и има стабилизация, фуджи има по-тиха матрица и роу но няма стабилизация. фуджи е и една идея по-бърз.
за картите да по-скъпи са 1гб от по-бързия тип е около 110 лв. роу на тази карта ще пишеш 5 секунди.
олимпуса не си заслужава.
отиваш в техномаркета хващаш фуджи-то, хващаш панасоник-а, преценяваш кой от двата апарата е твоя и го купуваш. няма да съжаляваш за нито един от двата.

Дата:   03-07-06 11:23

никого не съм лъгал а съм казал това което съм видял от снимки от двата. За бързината не знам къде го видя по-бързо фуджито [smilie5], матрицата му е съвсем нормална(не е тиха, а шумоподтискането в апарата е по-агресивно, не е лошо но както съм писал много пъти на мен не ми допада как слива цветовете, предпочитам аз да си почиствам шума). Картите са бая по-скъпи от SD и няма по-големи от 1GB поне аз още не съм виждал 2GB xD и като гледам май няма признаци за развитие на този стандарт.

ето сравнение на оптиките на SP-500UZ и S5600
http://www.videozona.ru/photo_tests/Reviews/OlympusSP500/OlympusSP500_page01.asp
ми то не аберира ама направо се улива. Не е мазна оптиката има ряз, но и доста аберира и светлосилата и е най-зле в класа.

серийната снимка на 5600 е 1 кадър в секунда, панасоника е 3 пъти по-бърз там. Няма RAW, но има Tiff което е пак добре, има някакъв некомпресиран формат.

Дата:   03-07-06 11:29

от направения по-горе тест според мен разликите са незначителни ,даже оли-то има по малък шум.мисля че за цената си е супер!

Дата:   03-07-06 11:54

оли ако си бяха поиграли малко повече и бяха актуализирали оптиката дори без стабилизация, само да е малко по-рязка, шума щеше да се ядва, а и автофокусния алгоритъм е още стария сякаш не забелязах подобрение спрямо старото ми оли. Абе малко са се поизложили. Иначе в ергономично отношение лично аз на оли много повече им харесвам корпуса от на фуджито, и панасоника. По-удобен ми седи в ръката. Но това отново са си мои мнения.

Дата:   03-07-06 11:59

под бърз разбирам малко над секунда време от включване до първа снимка (има дслр-и с по-слаб показател), бърз автофокус, време от натискане на спусъка до снимка няма!
разликата в най-отворена диафрагма е около 1/5 диафрагма не мисля че това дава отражение въобще (извинявай, може на 2.8 бокето да е по-хубаво).
по темата за ХА го дискутирахме и преди, за мен не са проблем и се чистят.
не матрицата на фуджи не е "съвсем нормална" можеш да прочетеш за разликите между матриците фуджи и всички останали ццд-та.
за сравнения от типа роу - тиф, не мисля че въобще трябва да говорим. предполагам че и двамата имаме по-важна работа.
@cicomanco руския изглежда не ти е от силните езици - човека там е написал оли-то много компромисен апарат.

Публикацията е редактирана (03-07-06 12:03)

Дата:   03-07-06 12:14

руският ми е добре -благодаря ,пък и компромиси винаги има.

Дата:   03-07-06 17:18

знам за разликите които фуджи казват за матриците ама реално само на DSLR-ите им има разлика в картината която да се обуславя с различната решетка. В компактните им апарати не виждам на RAW нито по-добра динамика нито нищо по-различно. И мисля че не си виждал FZ5/FZ7 на бързия фокус как фокусират и колко време им трябва за старт [smilie3]. Олито съм съгласен че не е цвете и го писах вече кое не му е наред.

Публикацията е редактирана (03-07-06 17:20)

Дата:   03-07-06 18:01

да бързия фокус на панасоника е с десета от секундата по-бавен. стартово време от 3,4 секунди срещу 1,6. просто бързината му не е сравнима с тази на фуджи, иначе за класа си въобще не е лоша.
мисля че динамика и матрица 1/2,5 не могат да се съчетаят в едно изречение.

Дата:   03-07-06 18:36

"мисля че динамика и матрица 1/2,5 не могат да се съчетаят в едно изречение."

и аз заради това ти викам че RAW и Tiff са по-близко понятие при този размер матрица [smilie5] от колкото при DSLR.

Дата:   03-07-06 19:47

уф, мани вече не ми се спори. да ходи момчето да ги хване в ръка и които му легне той ще е по-хубав за него. по-вече качество в огледало!

Дата:   04-07-06 11:18

и това го има. А това дето го говоря съм го пробвал с моя FZ30 той има и RAW и TIFF :) на мен ми е по-удобен RAW-a щото е 15МВ а другото е 23МВ [smilie5] пък и RAW-a e нешумоподтискан.

първа  назад  1     всички  напред  последна