Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 [smilie5] малко помощ за Olympus mju m700
Автор: strangy   
Дата:   28-06-06 16:22

Благодарение на чудесната електронна книжка, разбрах какъв е проблема с това "заснежаване" на снимките, ако мога така да се изразя. Обаче нощните ми снимки хич не стават и тези в режима за нощно снимане не ги бива, а така обичам нощни снимки. Подчертавам, че съм абсолютен аматьор. Обичам да щракам, но абсолютно нищо не разбирам. Иска ми се най-накрая да почна да се надграждам, но никак не се справям с изучаването на това апаратче.
Благодаря ви предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: [smilie5] малко помощ за Olympus mju m700
Автор: cicomanco   
Дата:   28-06-06 21:22

както се казва ако нищо не помага - прочети упътването.снимал съм и съм показвал на клиенти как се снима с това бижу на нощен режим и мога да ти кажа че ако апаратчето е в ред то проблема е у теб.

Дата:   28-06-06 22:11

Аз знам, че проблемът е в мен! Обаче така не ми помагате много да го реша. Да опитах да си видя ръководството, но пак нещо не правя както трябва. А и гайда който е на БГ е направо кошмарно късичък и съдържа само базисно инфо. Руското е пълно, но пък аз руски не разбирам!

Дата:   29-06-06 00:55

На принципа "опит-грешка"
в крайна сметка се получи ето това:

http://images08.snimka.bg/000856008.jpg
Обаче май трябва да се старая още МНООООООГО... [smilie5]

Публикацията е редактирана (29-06-06 00:56)

Автор: loveforever   
Дата:   29-06-06 01:35

Стативче???
Нямам представа как точно изглежда апаратчето ти ,но предполагам ,че някое от малките стативчета по десетина лева ще ти свърши работа.

Не зная как точно е правена снимката, но определено има недостатъци и в техническо и в композиционно отношение - вижда ми се недоекспонирана, размазана и зле кадрирана. Погледнах описанието в дпревю,(дано не бъркам модела) та според написаното там аз бих препоръчала следното - ИСО 64, бленда 5,7, скорост 4 сек( не знам как точно да се включат при положение ,че няма ръчен режим). Основния обект разположен по правилото на третините, като се следи да няма много ярки обекти на преден план, задължително статив или поне апарата оставен някъде и ползване на самоснимачка. Ако при това положение не се получи нещо прилично ... нямам идея.

Дата:   29-06-06 11:10

Снимана е през едно малко прозорче :) с трепереща ръчица :).
Не се бях сетила за стативче. На исо 64 стана на "снежинки", тази е на исо 200. Иначе ми трепереше ръката при снимката, с увеличение е... Тази вечер ще изляза да направя малко нощни снимки и ще пусна пак. Е стативче няма да успея да си взема днес, трябва и да работя, но ще я свърша и тази работа през уикенда...
Много, изключително много Ви благодаря за това че ми отделихте време и внимание.

Автор: loveforever   
Дата:   29-06-06 12:11

Ако нямаш статив просто оставяш апарата на стабилно място и пускаш самоснимачката [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна