Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към разбирачите
Автор: ibex   
Дата:   26-06-06 10:26

Имам желание да снимам светкавици с филм, обаче не знам точно какви да са настройките. Знам, че 100ИСО*8сек = 800ИСО*1сек ама как стои въпроса с блендата? Ако я затворя на Ф16, това колко допълнително време ще ми даде, преди за се преекспонира? И разбира се приветствам всички други съвети по темата. [smile] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към разбирачите
Автор: nsirakov   
Дата:   26-06-06 10:31

трябва да пробваш първа поза 1 секунда, 2ра - 5 секунди, 3та 10 сек и така ... после... се еднаа ще е станала

Автор: mravunko   
Дата:   26-06-06 10:31

тия сметки са ми малко неясни...
аз не ги разбирам много нещата, но си ги представям така:
необходимата светлина за да бъде точно експонирана снимката трябва да е... каквато я измериш... за нея можеш да подбереш няколко стойности на скорост/бленда. връзката м/у скорост и бленда трябва да е такава, че при увеличаването на скоростта 2 пъти, блендата се намалява с 1Ф стоп.

Автор: mravunko   
Дата:   26-06-06 10:32

ако светне през това време;)

Автор: MauMyHaTa   
Дата:   26-06-06 10:37

Нощни се правят по следният начин. исо 200, бленда 5.6, скорост 10-20 сек [smilie18]

Автор: delchev   
Дата:   26-06-06 10:43

един номер, който научих от Soff - режим В - натискаш го с нещо да стои отворена блендата и закриваш обектива с едно парче картон и като видиш, че почва някъде да свети яко - отваряш - през другото време - затваряш - събираш така 1/2 час и при късмет получаваш кадър, на който има светкавици по целия хоризонт. Е... случва се и да попсуваш, но по принцип работи...
Това е само за нощем - денем така ще преекспонираш зловещо...

Автор: ALBIREO   
Дата:   26-06-06 10:47

Можеш да използваш жило с фотоклетка ;)
Да уточня, не съм разбирач [ezik]

Дата:   26-06-06 10:49

знам за тея жила ама нямам такова, пък не мисля и да си купуван [smilie21]. ще карам на В [smilie5]

Автор: orlogin   
Дата:   26-06-06 11:09

За през ноща използвам исо100 ф8 и скорост 20-30с.След светкавицата е добре да закриеш обектива или да прекратиш експонацията,за да няма допълнително осветяване на кадъра от пресвяткане на други светкавици които не попадат в обектива.

Дата:   26-06-06 11:40

благодаря на всички! като снимам (надявам се около July-я) ще кача снимки. А пък ако нищо не стане - [smilie9] Знам ви кои сте и да му мислите [smilie5] [shtrak]

Автор: y_yankov   
Дата:   26-06-06 14:29

можеш да използваш бленда 5.6 за исо 50 или съответно бленди 8 и 11 ако използваш исо 100 или 200 - ще ти са необходими около 10-20 секунди ако има някаква нали4на страни4на светлина(например ако си в град-ще имаш такава от свтлините по улицата), ако няма страни4на светлина трябва пове4ко време за експонация - ама вси4ко опира до метода опит-гре6ка. като изснима6 една лента все нещо ще е сполу4ливо[smilie25] [smile] успех

първа  назад  1     всички  напред  последна