Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся фотоапарат за пейзажни снимки
Автор: rexx   
Дата:   14-06-06 15:57

Предстои ми екскурзия, и за целта искам да закупя подходящ фотоапарат. Спрях се на полупрофесионалния клас. Изискванията ми са комплекс от лесна интуитивна употреба(с възможност за автоматични настройки)и постигане на добри резултати при снимане на пейзажи.Освен това ме интересува дали може да се снима по време на движение (полет от самолет).
Благодаря предварително за всяко компетентно мнение

Отговори на това съобщение
 Re: Търся фотоапарат за пейзажни снимки
Автор: canonio   
Дата:   14-06-06 16:04

За самолета - снима се ако няма мазни отпечатъци от глави по прозорците.
Ако си с голямата птица - лети при минус 50 градуса и влагата в прозореца кристализира и пречи.
Вземи си полар филтър също.

Дано да е хубаво времето щото иначе нищо няма да излезе.

Казвам ти го като човек със 128 полета, 19 от които-презокеански.[beer] [beer] [beer]

Дата:   14-06-06 16:11

И аз се надявам на хубаво време като цяло. Специано този полет ще бъде панорамен, тъй че би трябвало да е при добри условия. Обаче остава въпросът с фотоапарата.

Автор: ejko   
Дата:   14-06-06 16:12

колко пари?

Дата:   14-06-06 16:15

Ами за парите - до 1000 лева с аксесоарите(зарядно, батерии и памет)

Автор: PolarBear   
Дата:   14-06-06 16:18

Не си уточнил за цифров или не става дума. А и "полупрофесионален клас" би могло да означава нещо съвсем друго от това, което имаш предвид.

От самолет може да се снима ако си на подходящо място, плексигласът не е прекалено зацапан и захабен и атмосферните условия са добри. Не ползвай никакви филтри. Тези, които биха свършили най-добра работа - UV и поляризационен, не се харесват със пластмасата на самолетния "прозорец" и образът става на цветни ивици, понякога се виждат и други нежелани ефекти.

Не използвай особено дългофокусна оптика - няма смисъл. Заради вибрацията в самолета.

Дръж апарата в готовност. На практика имаш доста малко време за реакция, защото самолета лети по-бързо, отколкото ти се струва.

Отиди на летището сравнително рано. Това ще ти осигури място до прозореца. Прецени от коя страна ще е слънцето и си поискай място на другия борд. В началото или края на кабината - по-далече от крилото.

И сега най-важното: по време на излитане и на кацане не може да се снима освен с НАПЪЛНО механичен апарат. Използването на електронни джуджавки пречи на системите за управление на полета и влияе отрицателно на безопасността. Което не може да се оправдае от никаква снимка. Можеш да снимаш из летището, но влезеш ли в самолета, само салед като той излети и изгасне знакът за задължително ползване на коланите. Аналогично при кацане.

Дата:   14-06-06 16:24

https://photo-forum.net/static/forum/2006-06/efab3491.JPG
http://www.4coolpics.com/pics/0057/000350057486.jpg

Един пример - 18-50 мм вариообектив без филтри. Връх Ботев, височина на полета 10 000 м. 31 май 2006 г., около 8.30 ч сутринта.

Публикацията е редактирана (14-06-06 16:25)

Дата:   14-06-06 16:25

Ами от тези, който ги наричат полупрофесионални аз бих избрал на първо място Сони DSC-R1, защото все пак е 24мм, но пък е по скъп и следователно няма да е той! После за пейзажи 28мм също става... така че Фуджито S9500...!!! то ще се върже към 1000 май! Вече другите са на 35мм, което не е много готино поне за мен! Самсунга Pro815 мен не ме кефи и не бих го сложил в класацията, въпреки, че той май че беше на 28 също!

Публикацията е редактирана (14-06-06 16:26)

Дата:   14-06-06 16:26

Става въпрос за цифров фотоапарат. Аз притежавам Хюлет пакард M417, но ми стана ясно, че той става за снимки на компанията[smilie21] Ами, че със старият ми Зоркий 4 преди години правех много - по стойностни пейзажни снимки. За това реших че ми трябва цифров фотоапарат с по - голям обектив. А споменах полупрофесионален тъкмо защото мисля, че обективите са им по - големи, и имат възможност за авто - настройка.

Автор: Георги   
Дата:   14-06-06 16:27

ако не е огледалка, фуджито е добър избор за до 1000 лева [smilie24] [smilie24]

Дата:   14-06-06 16:27

Ами това голям не е много ясно, но може би имаш предвид широк щом търсиш за пейзажи!

Дата:   14-06-06 16:30

Общо взето, апаратите в полупрофесионалния клас са със сменяема оптика. Разбира се, има и много добри компактни. Правил съм много добри неща на времето със Сони 717, вероятно сега Сони R1 би бил съвсем на място.

Горният пример е с Канон 20Д.

Дата:   14-06-06 16:31

Да да щирок.Аз все пак не съм компетентен и затова потърсих помощ във форума

Дата:   14-06-06 16:33

Горната снимка е супер. Независимо от фотоапарата, ще се съобразя със съветите ти

Дата:   14-06-06 16:35

До 1000 лв. - това е наистина най-лошата категория. Малко не достига за нещо наистина сериозно, а е много повече отколкото е нужно за приличен апарат за домашно ползване. Може би си струва да помислиш и за нещо втора ръка.

Дата:   14-06-06 16:36

Ами вече не съм сигурен дали съм използвал правилното определение"полупрофесионален"
Изискванията ми са добри пейзажи и лесна употреба

Дата:   14-06-06 16:40

За пейзажи и снимки за спомен, при това с много добро качество има доста модели за по 500 - 600 лева. Поогледай внимателно и се консултирай с повече хора, аз за съжаление не следя напоследък този клас много внимателно. Сони R1 споменах преди да видя ограничението в цената - той е много хубав но и много по-скъп.

Но щом си снимал със Зоркий 4 и си го оценил, нищо чудно да ти се прииска и нещо повече от "сапунерка"...

Дата:   14-06-06 16:42

Определено съм против втората ръка.Проверих препоръчаните апарати и наистина са малко по - скъпи от това което съм отделил.

Дата:   14-06-06 16:44

Снимането от самолет ми е слабост, желая ти успех. Хайде още една снимчица за "зарибяване". От тези, които ги няма в този сайт. [smile]

Босфорът. Канон 300Д.

https://photo-forum.net/static/forum/2006-06/hvbz6278.JPG
http://www.4coolpics.com/pics/0022/000350022699.jpg

Автор: niavaah   
Дата:   14-06-06 16:45

https://photo-forum.net/static/forum/2006-06/hgfv2344.JPG
http://www.cosmonet.org/camera/horizont.jpg

пиййзаЖчИтЪ..
раиш ли ..[smilie21]

Публикацията е редактирана (14-06-06 16:46)

Автор: stoyan_5   
Дата:   14-06-06 16:45

http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/fz5_samples.html

Автор: Gen   
Дата:   14-06-06 16:48

И от мене - Sony-R1. По-скъп е но, няма да съжаляш. Аз съм с такъв. Последните ми страници от профила ми са от него.

Автор: loveforever   
Дата:   14-06-06 16:49

Нямам никакъв опит при снимки от самолет, но определено мисля че компактен апарат няма да те удовлетвори. На апаратите дето повечето хора им казват "сапунерки" т.е. без да им се сменя оптиката имат много полезни екстри, по-леки и удобни са, но издишат откъм качество. Аз съм само любител, но именно заради това минах на ДСЛР. Затова моят съвет е просто направо към такъв тип апарати да се насочиш пък вече конкретния модел и това дали да е нов или втора ръка си е лична преценка.

Дата:   14-06-06 16:50

Мдаа Босфора. Навява мисли за изгубеното величие на византийската империя

Автор: anti_photoshop   
Дата:   14-06-06 16:53

https://photo-forum.net/static/forum/2006-06/ufuc2372.JPG
http://www.dannyburk.com/linhof_617_s_iii.htm