Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 КМ Z6 vs Panasonic FZ7
Автор: vuzhy   
Дата:   06-06-06 14:39

След доста четене и проучване се спрях на тези 2 модела. И на двата цената им е 700лв така че дилемата е голяма. На теория Панасоника е по-добър, но на практика как е? Предварително благодаря за съветите!

Отговори на това съобщение
 Re: КМ Z6 vs Panasonic FZ7
Автор: Блясък   
Дата:   06-06-06 14:44

Кониката има по-добър стабилизатор, но има още какво да се дописва по фирмуера и - понякога проблем с белия баланс, фокуса в сумрак и още някои по-маловажни. За панасоника - не знам, имах до скоро Минолта зет 3. Добри отзиви за Панасоник ФЗ 20 и ФЗ 30

Автор: divanov   
Дата:   06-06-06 14:48

FZ7[smilie24]

Автор: The_Melon   
Дата:   06-06-06 14:49

FZ7 [smilie5]

Автор: tekumze   
Дата:   06-06-06 17:45

Z6 !!![smilie24]

Автор: PiToMeN   
Дата:   06-06-06 17:55

От FZ7 съм доволен, но не съм хващал Z6, така че не мога да препоръчам Панасоника.

Автор: simbon4o   
Дата:   06-06-06 18:20

FZ7. За 700лв не се сещам по-убаво.

Автор: pmartinov   
Дата:   06-06-06 18:22

Panasonik FZ 7

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: nsirakov   
Дата:   06-06-06 18:34

събери още 200 лева и си земи канон 300Д

Автор: flancer   
Дата:   06-06-06 20:58

от тези двата - Z5 - 480

Автор: Pantelei   
Дата:   06-06-06 21:24

Въпреки, че бях почитател на лентовите Минолти и дори си купих една цифрова Димидж А1 бях разочарован като цяло. Неотдавна замина матрицата и.Оказа се технологичен дефект и всички засегнати производители са декларирали на официалните си сайтове,че ще поемат разноските по евентуалните ремонти дори и извън гарантийно, какъвто е моят случай. Естествено тази информация я няма на българските им сайтове.
Вторият основен проблем е,че фирмата Минолта вече не прави фотоапарати- Сони я погълна и отговаря и за ремонтите.И сега чакам да видя дали Сони ще се разберат със нашият сервиз на Минолта по моят случай.Ремонта бил около 350лв според нашите от Минолта,които или не са чували за въпросната кампания или смятат,че всички в БГ ядат доматите с колчетата.
Моят съвет е като ще даваш толкова пари не купувай фотоапарат от фалиралият производител Минолта.

Дата:   06-06-06 21:51

[smilie18] събери още 700-800лв и си купи на старо някой 20D [smilie5]. Aбе това със втората ръка DSLR е малко проблемно. Има много механика която може да се прецака. Само нов и с гаранция, сапунерите имат много по-малко слаби места и или работят или не. Човека има 700лв и може би малко отгоре за джаджи, сега го посъветвайте да си сбере всички пари и да си купи 300D само тялото а след година и обектив и по-догодина да си купи и карта [smilie5]. Или пък е друг тип човек който не му се дава толкова пари за апарат, защото явно не мисли да се занимава толко сериозно. Не карайте хората да се набутват излишно.

Автор: Mellor   
Дата:   06-06-06 23:28

Има ли поне един от препоръчващите ФЗ7, които са снимали с минолтата?

Автор: The_Melon   
Дата:   06-06-06 23:46

Снимал съм със Z3 и Z5, приличат на детси играчки в сравнение с LUMIX FZ серията ...

Дата:   07-06-06 00:33

Аз съм цъкал на Z 10 - има гаден фокус и кофти zoom, маже яко.

Автор: flancer   
Дата:   07-06-06 00:56

А, не, Z1 и Z10 не играят тук :) , значи, ако ще дава 700лв пича и е решил - FZ7 , другият вариант е Z5 за 450-500 , като цена - ефективност аз смятам, че това са двата варианта, Z6 е някакво недоразумение, не сложили нищо революционно ново пък махнали отличният видео режим на Z5, не разбрах защо :), та избора требе да е по - добрият /верно си е сега, аз имам Z5 но съм снимал с FZ7, ми по цветни ги прави ;), и баланса на бялото е по - добър, но пък като че ли антишейка му е малко по - зле, субективно, за 1 ден толкоз/ FZ7 или доста по - евтиният , но не много по лош Z5 /тук вече се намесва и факта за гаранцията - сони си обявихха че ще я поддъържат, но дали в БГ го знаят ;)/

Дата:   07-06-06 07:23

цъкал съм Z5 и за парите е добро, но предпочитам FZ5 [smilie5], иначе между Z5 и Z6 поне от ревюто на boni разлики не видях особени, така че... FZ7 е със ръчен фокус(FZ5 няма) затова ако имаш пари по-добре 7-цата. Оптиката е същата и хич не издиша на 6Мпикс(предния модел е 5, а примерно Oly 500UZ е със оптика на 770UZ, 765UZ, 760UZ и там много издиша тая оптика).

Автор: vuzhy   
Дата:   07-06-06 09:10

Благодаря много за отговорите, явно ще е FZ7. DSLR-а не е за мен поне засега, трябва ми нещо по-компактно което да разнасям с мен докато карам колелото из планините.

Дата:   07-06-06 09:49

Тогава няма да сбъркаш. На мен ми пасва перфектно с връзката за врат, само да не паднеш с колелото на някоя пътека, че ще те е яд доста , ако му направиш нещо ;)

първа  назад  1     всички  напред  последна