Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос относно печата на снимки?
Автор: Seb_fontaine   
Дата:   02-06-06 23:23

Здрасти на всички!Не мога да разбера защо снимките които искам да отпечатам трябва да са правени на толко голяма резолюция!Досега нямам нито една отпечатана снимка от дигитален апарат и не съм запознат!Ако примерно повечето ми снимки съм ги снимал на 1024х768 резолюция колко най-голяма снимка мога да отпечатам!Разяснете малко за да ме просветлите!!![smile]

Публикацията е редактирана (02-06-06 23:23)

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос относно печата на снимки?
Автор: wildkid   
Дата:   02-06-06 23:25

Чети тука

Автор: canonio   
Дата:   02-06-06 23:27

чети !

Автор: ROLIK   
Дата:   02-06-06 23:31

какво ти пречи да разпечаташ 1024 /768 на един квадратен километър..само май подходящ принтер и десетина футболни игрища хартия.да не забравя и "малко" мастило.:))))
wildkid ти е написал точно къде и какво са написали хората.;))))

Автор: koceto   
Дата:   02-06-06 23:37

виж аз от самсунга съм печатал 20/30 ето тази снимка и изглежда така както я виждаш. така че снимай на най голямата резолюция и не се притеснявай. зарежи това 1024х768

Дата:   02-06-06 23:53

Дразни ме че на харда после ми заемат много място пусти снимки[smilie21] .А и на мах качество събира само 190 сними!
Ами сега като имам доста хубави снимки които са на 1600х1200 какво да правя?На хартия какъв трябва да е размерът за да изглежда добре?

Публикацията е редактирана (02-06-06 23:55)

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   03-06-06 00:01

Един много практичен съвет, но нека предварително уточня, че е с условности и приближение. Ако искаш прецизност - забрави за него.

1. Мониторните пиксели имат размер от 0.18 до 0.28. Но най-разпространеното зърно се върти около 0.25.
2. Картинките за монитор в повечето случаи са на 72 dpi.
3. Картинките за печат в повечето случаи са 300 dpi.
4. Мониторът ти е на резолюция 1024 х 768.

Като вземеш 1, 2, 3 и 4 за вярни, значи твоята снимка, дето е 1024 х 786 на монитор, ще се отпечата с 4 пъти по-малки хоризонтал и вертикал. Ако го гледаш по площ - 16 пъти по-малка снимка.
Или още по-лесно - представи си, че разделяш монитора си на матрица 4х4. Снимката, която виждаш на цял екран, разпечатана ще заеме една клетка от тази матрица.

... Ако обаче искаш прецизно да пипаш, трябва да направиш елементарните сметки и да забравиш това практично правило (ако изобщо може да се нарече така).

[beer]

Автор: vladod   
Дата:   03-06-06 00:03

След като си избрал място, където ще копираш снимките си, НЕ ИЗПАДАЙ в излишно теоретизиране - следвай инструкциите, които ти дават и не забравяй, че и те искат да си доволен от тях.
Нищо не ти пречи да си направиш снимките на 300 пиксела на инч, преди да ги занесеш в съответното фото [shtrak]

Дата:   03-06-06 00:07

Мерси.Доста ми помогна.Все пак грубо може да се прецени по тая сметка![beer]

Публикацията е редактирана (03-06-06 00:27)

Дата:   03-06-06 19:59

Ок,а ако снимам на 5.1МП след тва трябва ли да променям пикселите?За снимка 20/30см. става дума!

Автор: wildkid   
Дата:   03-06-06 21:45

Абе човек - прочети линка, дето съм ти го дал - как да ти обясни някой, като явно нямаш и бегла представа от резолюции, размери, пиксели и тем подобни......

Автор: asahi   
Дата:   03-06-06 21:48

Я първо си счупи глаата.
Чети само в крен случай.

Дата:   03-06-06 23:27

ОК[smilie6] само се пошегувах![smilie25]
Не е точно така относно резолюциите....